05 augusts, 2015

Rožūdens mūžīgai jaunībai

Izskaties lieliski - bet kā lai saglabāt sejas ādas tvirtumu arī pēc 5 vai 10 gadiem? Mūžsena ir sieviešu dzīšanās pēc jaunības un tik pat seni ir jaunības eliksīra meklējumi.
Protams, tas ir filozofiski un ir diezgan skaidrs, ka nekādi preparāti nespēs aizkavēt tik dabiskos novecošanās procesus, bet mēģināt jau var un vajag...

Bet iespējams tieši rožūdens ir tuvākais tam, ko mēs izsenis esam meklējušas.


Turpinot ar filozofisku piesitienu - runā, ka pati Kleopatra rožūdeni izmantojusi savos skaistumkopšanas rituālos. Ar to viņa tīrījusi sejas ādu no rīta un vakarā, bet karstās vasaras dienās izmantojusi kā sejas un ķermeņa ādas atsvaidzinātāju.

Un arī es, gluži kā pati Kleopatra, savā sejas kopšanas rituālā esmu iekļāvusi rožu ziedūdeni, to lietojot gan kā toniku rītos un vakaros, gan arī kā bāzi mālu maskām.

Rodas jautājums kāpēc gan rožūdens tiek tik ļoti cildināts, bet atbilde ir meklējam gan tā sastāvā, gan arī īpašībās.
Runājot par sastāvu - rožūdens ir hidrolāts, kas iegūts kā blakus produkts rožu ēteriskās eļļas iegūšanas procesā - veicot augu destilāciju. Līdz ar to tas satur ūdeni ar rožu ēterisko eļļu un krietnu pulciņu vērtīgu vitamīnu, kā piemēram A, B1, B2, B6, C, E vitamīnus.
Savukārt pieskaroties tā īpašībām - rožūdens ir maigs ziedūdens, kas labi attīra, viegli mitrina un nomierina jūtīgu ādu un vienlaicīgi to atsvaidzina, atjauno, līdzvaro, mīkstina un saudzīgi kopj ādu aknes un saules apdegumu gadījumā. To var lietot gan taukainas, gan sausas ādas gadījumā, jo tas palīdz sabalancēt sebuma ražošanu, kā arī normalizē ādas pH līmeni. Tas ir arī ļoti efektīvs līdzeklis nobriedušas ādas kopšanai - tas uzlabo ādas izskatu un izlīdzina sīkās krunciņas, pateicoties savelkošajām īpašībām. Un tā varētu rakstīt un rakstīt, cik daudz laba un cildinoša tiek teikts par rožūdeni.

Bet ko es par to varu teikt?
Es saku, ka par šo konkrēto rožūdeni esmu ļoti pozitīvi pārsteigta un pilnīgā sajūsmā. Lai gan esmu iepriekš lietojusi ziedūdeņus un minējusi, ka man pietrūkst mitrinošo īpašību - interesanti, bet ar šo konkrēto man ir pavisam citas attiecības. To lietoju pēc sejas attīrīšanas ar putojošo attīrītāju un noskalošanas ar krāna ūdeni. Tas ādu padara maigu, nedaudz mīkstina un gana labi mitrina. Bieži vien nemaz neprasās vairs pēc sejas krēma - ir labi tika ar rožūdeni.
Ir tikai viens fakts, kas mani nedaudz satrauc. Tā kā esmu salasījusies literatūru par pareizu ādas kopšanu ievērojot produktu pH un iegādājusies pH stripus - tagad katru produktu, ko liektu uz sejas,  pārbaudu (ar domu, lai tā pH būtu maksimāli tuvs ādas dabiskajam - 5,5). Arī rožūdens krita nežēlastībā un neizspruka pH testam - un šeku reku - tā pH ir ap 7 (neitrāls). Tagad gan nesaprotu kā šāds produkts var (citēju) "normalizēt ādas pH līmeni", ja pēc krāna ūdens (kuram pH manā mājā ir neitrāls/viegli sārmains - ap 7,5) normalizēšanai un pH atgriešanai pie 5,5 prasītos toniks ar pH 3-4 (skābs). Bet pats interesantākais ir tas, ka mana sejas āda jūtās daudz labāk, ja lietoju rožūdeni nekā, ja lietoju toniku, kurš iekļaujas minētajā pH. Tā ir manas ādas mistērija vai arī kosmētikas industrijas pīle par pareizu un nepareizu pH.

Bet rezumē man ir skaidrs - es lietoju un lietošu rožūdeni, jo āda jūtās labi, nekāds kairinājums vai sausināšanās nav jūtama.

Šos es iegādājos herbals.lv par smieklīgām naudiņām - ap 3 EUR par pudelīti.

Priecāšos, ja dalīsies pieredzē ar rožūdeni. Vai vismaz kāda apgaismos mani par pareizu un nepareizu ādas kopšanu atbilstoši pH.

Priekā!
Z!

4 komentāri:

  1. runājot par pīlēm, man ir aizdoma, ka šībrīža "trends" berzt sejas ādu ar putojošajiem līdzekļiem katru dienu ir uzpūsts trends.. man ir taukaina āda, bet manai ādai nepatik biežā mazgāšana.. ar 3x nedēlā liekās ļoti ok.. par ziedūdēniem - viņi vienkārši ir ļoti patīkami ;)) rožu ziedūdens kaifīgs pats par sevi, bet pēc ilgas lietošanas izsauca alerģisku reakciju, tapec pārtraucu lietot, iespējams, jāmeklē cita ražotaja ;) šo tevis lietoto neesmu mēģinājusi..

    AtbildētDzēst
  2. Agrāk lietoju, pirku krišnaītu veikalā Barona ielā. Laikam jāatsāk. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tas varētu būt kaut kas līdzīgs - droši vien arī Indijā ražots. Būs jāiegriežas šajā veikaliņā arī palūkoties piedāvājuma klāsts :)

      Dzēst

Ievadiet komentāru