03 novembris, 2016

Sauļoties no burciņām. St.Moriz

Ziema ir klāt, dienas kļuvušas pavisam īsas. Sauli redzu reti, lai neteiktu, ka nemaz, un āda kļūst arvien bālāka. Bet kaut kas ir jādara lietas labā.
Šis ir tas mirklis, kad jāķeras klāt saulītei tūbiņā. Esmu stāstījusi par Bioderma, par Dove, ieminējusies arī par Lumene paštonējošajiem līdzekļiem, bet šoreiz stāsts būs par UK radīto zīmolu St.Moriz.


St.Moriz ir divas sērijas - Professional un Advanced Pro formula - katra ar nedaudz atšķirīgu sortimentu, bet mērķi vienu - piešķirt dabiski zeltainu iedegumu.
St.Moriz Advanced Pro formula sērijas produkti ir paredzēti lietošanai mājas apstākļos, taču efekts un iedarbība pārbaudīti salonos un to kvalitāte salīdzināma ar profesionālo salonu kosmētiku. Tā vismaz secināms no produktu aprakstiem. Diemžēl salonā neesmu mēģinājusi iegūt mākslīgo iedegumu - līdz ar to šeit atliek vai nu uzticēties ražotājam vai pārbaudīt pašam.

Bet ķeroties pie tūbiņām - atzīmēšu, ka no šīs sērijas man ir trīs - paštonējošais gēls tumša iedeguma iegūšanai, putas pakāpeniska iedeguma iegūšanai un mitrinošs losjons ādas kopšanai.

Sākšu ar pēdējo - mitrinošo losjonu, kurš paredzēts ādas sagatavošanai paštonējošo līdzekļu uzklāšanai, kā arī ādas kopšanai, lai pagarinātu iedeguma efektu.


Šis ir mitrinošais ķermeņa losjons, kurš pats par sevi nepiešķir ādai toni, taču palīdz to sagatavot tonējošo līdzekļu uzklāšanai. Tas ir ļoti vieglas konsistences - es pat teiktu gēlveidīgs, bez eļļām, toties ar alveju sastāvā. To lieto ādas sagatavošanai pirms paštonējošajiem līdzekļiem, īpaši pievēršot uzmanību sausākajām ķermeņa vietām, kā elkoņi, ceļgali, man arī kājām apakšstilbi. Tā kā tā sastāvā nav eļļas - tas lieliski mitrina ādu, to nogludina, padara samtaini maigu un nākamais solis - paštonējošais līdzeklis ir krietni vieglāk uzklājams - neveidojas strīpas vai pleķi. Kad iegūts vēlamais ādas tonis - šis atkal nāk talkā - mitrinot ādu un paildzinot toņa noturību.
Viss ir lieliski, vien tas, ka man ārkārtīgi traucē tā ļoti izteiktais un mazliet vīrišķīgais aromāts.

Nu, lūk, pēc mitrinātāja var izvēlēties ko klāt toņa iegūšanai - gēlu vai putas... putas vai gēlu... Jāmet monēta.

Putas.


Man pirmajai reizei bija pārsteigums - 200ml lielajā iepakojumā atrodas kafijas (bez piena) krāsas šķidrums, kuru pudelītes dozators pārvērš putās. Ar šīm ir jābūt uzmanīgai, jo putas jau pašas par sevi ādai piešķir viegli brūnu tonīti. Tās jāizlīdzina kārtīgi, lai neveidotos pleķi vai svītras. Te lieki noderēs ar mitrinātāju labi sagatavota āda. Putas iedarbojas 4-6 h laikā, šajā laikā nevajadzētu ādu mazgāt vai klāt kādus citus ādas kopšanas līdzekļus, lai nesabojātu klājumu. Tonis turas ~ nedēļu, pakāpeniski izbalējot.
Šis  man šķiet viens no foršākajiem formātiem. Ja iemanās - ir ļoti ērta uzklāšana, ātri iegūts tonis, ārkārtīgi mazs produkta patēriņš un ļoti skaists iedegums. Protams, paslavēšu neuzkrītošo un atsvaidzinošo aromātu. Lietošana ir pavisam ērta un ātra - sakrata pudelīti, aplikatora cimdiņā iespiež nelielu apjomu putas un tās kārtīgi uzklāj uz ādas, līdz noklāts viss ķermenis (arī seja). Ražotājs atzīmējis, ka jāpagaida, līdz līdzeklis nožuvis, bet ja vien tas ir klāts patiesi nelielā apjomā tas nožūst praktiski nekavējoties.
Lai pudelīte nesagādātu pārsteigumus - es iesaku dozatoru pēc lietošanas kārtīgi izskalot un noslaucīt kādā salvetītē. Savādāk putas dozatorā atgriežas šķidrā formātā, ietek vāciņā un verot vaļā var izpilēt uz apģērba vai, piemēram, baltā vannas istabas paklāja, to sabojājot.

Gēls.


Arī gēla formāts ir patīkams - tas ir ļoti viegls un labi klājas. Tas ne vien piešķirs ādai izteiktu tumšāku toni, bet arī mitrinās to. Gēlveida paštonējošo līdzekli ražotājs īpaši iesaka tiem, kas tikai sāk darboties ar šāda veida kosmētiku un nevarēšu nepiekrist - jo gēlveida paštonējošā līdzekļa uzklāšana ir ārkārtīgi ērta, pie tam tas klājas tik viegli un izlīdzinās tik labi, ka, klājot nelielos daudzumos, praktiski nav iespējams nošaut greizi. Tā teikt būs ērti arī ar nepiešautu roku. Lietošana vienkārša - ar aplikatora cimdiņu uzklāj visam ķermenim, ļauj nožūt un pēc 4-6 stundām var gaidīt parādāmies iedegumu. Ja vēlās intensīvāku toni, var atkārtot uzklāšanu tajā pašā vai nākamajā dienā.  Gluži tāpat kā ar putām - šo 4-6 stundu laikā nevajadzētu mazgāties vai klāt citus ķermeņa kopšanas līdzekļus. Ļoti ērti un nekādas lielās ķēpas. Pats galvenais - iegūtais iedeguma tonis ir dabisks, nav dzeltens, oranžs vai vēl kādā pārdabiskā tonī. Vēl piebildīšu, ka arī gēla smarža nav tik uzbāzīga kā mitrinošajam losjonam. Vai arī mans deguns ir pārāk jūtīgs.

Te arī maģiskais aplikatora cimdiņš, ko vairākkārtīgi pieminēju.


Tas iesakāms pamatā, lai pastiprināti neietonētos pirkststarpas, nagu valnīši, plaukstu rieviņas un plaukstu ādu sausākās vietiņas. Ticat man - pārbaudīju - ir vērts paštonējošo kosmētiku klāt ar cimdiņu :D

St.Moriz kosmētiku nopirkt var nu jau diezgan daudzos veikalos (vismaz internetā noteikti). Un runājot par cenām - tās ir pietiekami pievilcīgas.
Cenas:
Mitronošais losjons - 8,49 EUR
Paštonējošās putas - 11,95 EUR
Paštonējošais gēls - 11,95 EUR
Aplikatora cimdiņš - 4,50 EUR


Tā, lūk, es šobrīd sauļojos :)

2 komentāri:

Ievadiet komentāru