28 janvāris, 2015

Natura Siberica: Northern soap - detox for deep facial cleansing

Pērnā gada pašā nogalē nenocietos un iegādājos Natura Siberica sejas ziepes (Northern soap - detox for deep facial cleansing). Kāds laiciņš ir lietotas un šķiet esmu gatava dalīties pieredzē :)


Natura Siberica Ziemeļu ziepes ir veidotas uz aktivētās ogles bāzes un tās paredzētas dziļai sejas ādas attīrīšanai. Aktivētā ogle ir efektīvs adsorbents (ar "d"- jo kā atceramies ķīmijas stundās - ogle visu savāc uz virsmas un šo sorbcijas spēju sauc par adsorbciju), kas viegli uzsūc virspusējus un dziļus netīrumus no ādas un porām. Ziepes satur arī t.s. "Ziemeļu Mistru" - zāļu un ogu eļļas un ekstraktus no Krievijas ziemeļiem un Sibīrijas (kā piemēram smiltsērkšķu eļļu, citronzāļu ekstraktu, Sibīrijas ciedru eļļu, linsēklu eļļu, u.c.)

Sīkāk var iepazīties šeit:

Saturs, ja ķīmiķus tas interesē - šeit:



Lietošana: Ar samitrinātu komplektā iekļauto sūklīti ziepes iemasē sejas ādā un noskalo. 

Kādu laiciņu ziepes esmu palietojusi un pirmie iespaidi ir gūti. 
Mazliet par struktūru un uzklāšanu: līdzeklis ir ļoti ekonomisks lietošanā (pietiks pus gadam noteikti) - es to uzklāju nevis ar komplektā iekļauto sūklīti (man tas liekas pārlieku liels), bet ar konjac spondžiņu - tā man ir ērtāk. Tā struktūra ir kā mīkstām ziepēm (varētu salīdzināt ar suflē?) - bieza un stingra taču saskarē ar ūdeni saputo un ir vienmērīgi uzklājamas pa visu apstrādājamo zonu.
To diezgan bagātīgā kārtiņā, vienmērīgi iemasēju sejas ādā - ja ir laiks - kādu minūti paturu un skaloju nost. Ziepes tiešām labi attīra seju, jāsaka - tās ādu nedaudz sausina un dod velkošu sajūtu, līdz ar to pēc attīrīšanas nepieciešams labs mitrinošs/barojošs līdzeklis. 
Bet varu teikt droši - ziepes noteikti uzlabo ādas krāsu un kopējo stāvokli, palīdz sadziedēt rētiņas, kā arī nedaudz samazina poras un padara ādu maigāku, taču nekādu mitrināšanu gaidīt nevajadzētu.
Kopumā es varu teikt, ka kā spēcīgi attīrošs līdzeklis ir pat ļoti labs, tomēr aizrauties ar tā lietošanu nevajadzētu - arī pamācībā rekomendēts lietot reizi vai divas nedēļā (ne biežāk).
Tīri subjektīvi varu teikt, ka taukainas ādas īpašniecēm būs tieši laikā, savukārt sausai un jūtīgai ādai varētu būt pārāk stiprs kairinātājs.

Nopērkams Drogās, Siberica veikaliņos, arī interneta veikalos. 
Cena: ~ 13 EUR

Veiksmi darbos!
Z!

2 komentāri:

  1. Man šīs ziepes nepatika :( Tik traki manu ādu nekas nav sausinājis.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jūtīgākai ādai notiekti varētu būtpārāk agresīvs līdzeklis. Nav tā, ka spiedzu no sajūsmas, taču pa retam lietoju-manai ādai nav tik traki.

      Dzēst

Ievadiet komentāru