16 jūlijs, 2015

Atsauksme: Himalaya Herbals

Sveikas, daiļās!

Šodienas stāstiņš būs par trīs Himalaya produktiem ar nīmu sejas ādas kopšanai ikdienā, un reiz pa reizei lietojamiem produktiem dziļākai ādas attīrīšanai.



No šiem trim, ikdienas kopšanai ir paredzēta attīrošā nīma želeja sejai. Uz iepakojuma stāv rakstīts, ka tā nesatur ziepes, līdz ar to nesausina ādu un nerada nepatīkamu, savelkošu sajūtu, tomēr labi attīra ādu no netīrumiem. Nīma un kurkumas kombinācija efektīvi iedarbojas uz ādas problemātiskajām zonām, novēršot piņņu rašanos.

Ja jau paredzēts ikdienas lietošanai – tad attiecīgi to lietoju divas reizes dienā, no rīta un vakarā. Želeja ir biezas konsistences – to nepieciešams vien zirņa lielumā un tā jau ļoti labi saputojas un pietiekami attīra ādu. Priecē, ka pēc tās lietošanas tiešām seja nejūtas savilkta vai šausmīgi sausināta (bet mazliet jau tomēr jūt). Želeja paredzēta normālas un taukainas ādas īpašniecēm, tā kā sausai ādai nebūs īsti piemērots. Pēc želejas lietošanas sejas āda jūtās tīra un svaiga, tomēr mitrinošs krēms jālieto, lai āda atgūtu mitrumu, ko tai noņem ūdens, jo želeja tomēr jānoskalo. Priecē arī tas, ka tā nekož acīs. Ne velti tā iekļuvusi Cosmopolitan beauty awards 2014 sarakstā.

Retākai, tomēr pamatīgākai ādas kopšanai ir paredzēti nākamie divi produkti, no kuriem viens ir ieguvis manu īpašā mīluļa statusu.

Attīrošs nīma skrubis sejai – šeit ražotājs atzīmējis, ka tas nodrošina maigu sejas ādas pīlingu.
Nīma un aprikožu kauliņu granulu kombinācija maigi attīra poras un mazina ādas iekaisumus, padarot sejas ādu tīru, atsvaidzinātu un veselīgu. Ieteicamais lietošanas biežums - divas reizes nedēļā.
Arī es pieturos pie ieteicamā lietošanas biežuma, jo pārmērīga sejas attīrīšana pie nekā laba nenovedīs, tomēr laiku pa laikam atmirušās šūniņas noņemt ir pat ļoti vēlams. Sākšu ar to, ka skrubis ir krēmveida konsistences, ar aprikožu kauliņu daļiņām, kas kalpo kā pīlings. Uz reiz jāsaka, ka man ne pārāk patīk krēmīgi skrubji. Kopumā jau produkts dara to, ko tam vajadzētu – maigi attīra sejas ādu, to netraumē un nekairina. Tomēr pēc skrubja noskalošanas ir jūtamas krēmīgās konsistences pēdas – tāda kā plēvīte, varētu priecāties par to, jo āda nepavisam nav sausināta, tomēr tieši šī sajūta ir par iemeslu mani nepatikai pret šādas konsistences skrubjiem. Man pēc šī skrubīša lietošanas prasās seju vēlreiz kārtīgi nomazgāt ar želeju. Tomēr tām, kam patīk maigāka attīrīšana un neputojošie – šis varētu būt īstais. Pie tam noteikti derēs arī sausai ādai.

Un, lūk, pienākusi kārta arī manam mīļākajam produktam. Un tā ir attīrošā nīma maska. Produkts satur fullera mālus, nīmu un kurkumu. Tā palīdz regulēt tauku dziedzeru darbību, attīrīt poras un mazināt piņņu rašanos.

Arī šo līdzekli ir paredzēts lietot vienu vai divas reizes nedēļā. To uzklāj uz attīrītas sejas un kakla ādas (neskarot acu zonu), ļauj nožūt 10-15 minūtes, tad to noskalo ar vēsu ūdeni. Tai ir tipiska mālu maskas konsistence, tā ir bieza, krēmīga un tumšas krāsas, līdz ar to ir ļoti viegli to uzklāt. Parasti lietojot mālu masku iesaka tai neļaut kārtīgi nožūt – pie šī principa es arī pieturos un ik pa 3-5 minūtēm seju apsmidzinu ar rožu ūdeni, lai māli nesakalst un netraumē ādas virsējo slānīti. Pirmajā brīdī masku uzklājot uz sejas ir jūtama neliela kodīga sajūta, tomēr tā ātri pāriet un nepatīkamu sajūtu nav. Pēc maskas lietošanas sejas āda izskatās daudz dzīvīgāka, apsārtums tiek noņemts un poras samazinātas. Tā kā sastāvā ir māli, āda jūtami tiek sausināta, līdz ar to pilnai laimei uz sejas uzklāju labu mitrinošo krēmu. Un mana seja tajā brīdī staro. Arī šis produkts ir iekļuvis Cosmopolitan beauty awards sarakstā, tiesa gan, mazliet agrāk – 2012 gadā un tikai Latvijas kontekstā, bet noteikti šo es varu rekomendēt par visiem 100%. Manai, kombinētajai ādai šis ir ideāls produkts.

Kopumā varu teikt – labi produkti par pieejamu cenu.

Priekā!



Atkāpei:
Tā kā visu produktu atslēgas spēlētājs ir nīma ekstrakts, mazliet sīkāk pastāstīšu kāpēc tas ir tik īpašs.
ANO Nīma koku ir nosaucis par "21. gadsimta koku" - tas ir zināms pasaulē kā "daudzsološākais nākotnes augs pētīšanai un izmantošanai."Savukārt ajurvēdā plaši izmanto nīma mizu un lapas. Nīms skaitās viens no spēcīgākajiem detoksikācijas un asins attīrīšanas līdzekļiem, tāpat tam piemīt izteiktas dziednieciskas un antibakteriālas īpašības. Tas tiek pielietots kā spēcīgs pretdrudža līdzeklis, dabiska antibiotika un antiseptiķis. Nīms izvada toksīnus, kas uzkrājas organismā ar iekaisumu ādas, gļotādu čūlu, sēnīšu slimību un nedzīstošu brūču gadījumos. Tāpat nīmam piemīt vispārēja un atjaunojoša iedarbība un tas varot pat darboties kā līdzeklis pret audzējiem, samazinot labdabīgus un ļaundabīgus audzējus.

4 komentāri:

  1. jā, nīma maska man patīk. tā gan ir piedzīvojusi reformulāciju, jo pirms vairākiem gadiem pirktās bija savādākas gan konsistencē, gan efektā. ja liekas, ka šitā viegli kož, tad agrāko uzklājot bija sajūta, ja visa āda nosvils :D lai gan nekāda īpašā apsārtuma nebija :) bet nu efekts patika un patīk, tā ka - lietoju ik pa laikam.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nu re. Es kaut kā Himalaya produkciju līdz šim biju palaidusi garām. Kā suvenīrus biju savedusi no pašas Indijas, bet Latvijā kaut kā īsti nekas pirkts netika. Tagad domāju, ka ir vērts vēl šo to pamēģināt :)

      Dzēst
  2. Man patīk viņu sejas skrubis, tāds ļoti klasisks.. tā maska kaut kā man neiet uz izlietošanu, ilgi jatīra nost tā plēvīte :D

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. šitā nav plēvītes maska - šī ir mālu. Man bija arī plēvītes maska - tā bija traka (varēja veikt epilāciju/vaksāciju un maskas noņemšanu vienā piegājienā :D )... izmetu puslietotu.

      Dzēst

Ievadiet komentāru