25 jūlijs, 2015

Parunāsim par mutes higiēnu

Ilgi ņēmos un beidzot apņēmos parunāt par šo skaistumkopšanas lauciņu.

Ja runāju par sevi mutes higiēnas jautājumos - esmu absolūti "crazy daisy" šajā jomā (šķiet, to esmu jau minējusi).
Man ir paniskas bailes no zobārsta jebkādā izpausmē (zobārsts, ortodonts, higiēnists - vienalga), līdz ar to es par zobiņiem rūpējos, cik vien spēju (nu vismaz divas reizes dienā).
Tā nu mana mutes kopšanas artilērija sastāv no:
1) Rozā tabletītēm, kas darbojas kā aplikuma indikatori.


Tās iesaka lietot reizi nedēļā – man sanāk 1-2 reizes divās/trīs nedēļās. Higiēnists teica, ka jālieto pilna tablete – uz iepakojuma ir rakstīts, ka ½ tablete. Lietoju pusīti un ir pietiekami, lai zobi, mēle, zobu birste un izlietne paliktu koši rozā krāsā (tik pat rozā, kā tabletītes – uz helovīeniem noteikti var iet biedēt kaimiņus, un pie tam divas dienas pēc kārtas), toties tām ir forša ķiršu garša (tikai nevajag norīt, lūdzu!). Mēģināju kā ir ar 1/4 daļu - likās, ka tomēr ir par maz. Rozā krāsa uz zobiņiem parādīs, kur krājās aplikums – maigi jāmazgā tikmēr, kamēr viss rozā ir nomazgāts (bet ne beržot no vienas puses uz otru – bet maigi no smaganām uz leju, kā „slaukot” zobiņus - droši vien to jau zināt).

2) Zobu birste.

Klasika – mīkstā. Esmu  mēģinājusi super/ultra mīksto. Sajūtas jau patīkamas, bet mani pamācīja, ka tā neko nenomazgāšu. Pieturos pie vienkārši mīkstas (galvenais, lai laba firma - man vismīļākā ir Sensodyne - parasta, gluda, bez visādām figņām un zigzagiem). Bildē iekļuvusi Elmex, nelietota - nezinu kāda (lietotu ētisku apsvērumu dēļ neliku ;) )

3) Zobu pasta.
Ar šiem krājumiem (un vēl biku plauktos) noteikti pietiktu vienam bataljonam vai rotai noteikti mēnesi mazgāt zobus. Jāpiebilst, ka paralēli lietoju vismaz 3 dažādas, lai interesantāk. Izvēloties zobu pastas pieturos pie sekojoša principa – iesaka zobārsts, nav visādu draņķu sastāvā. Šīs konkrētās - foto, esmu atzinusi par gana labām esam :D. Runājot par draņķiem – pieturos pie maģiskā sarakstiņa. Nezinu, cik tajā taisnības, bet kaut kā esmu tam pieķērusies:

4) Zobu diegs.

Tikai un vienīgi Oral-B zobu diegi. Esmu mēģinājusi miljons veidus, bet sen vairs neeksperimentēju. Priekš manis nekas labāks nav atrasts.

5) Mutes skalojamais līdzeklis.
Atkal jau izvēlos tikai un vienīgi Listerine. Tāpat esmu mēģinājusi visādas firmas, bet man lielākoties kaut kāda alerģiska reakcija (plīst lūpas kaktiņi) taču no Listerine viss ir kārtībā. Tagad, kad tam ir ”zero” (bez alkohola) – esmu pilnīgā sajūsmā. Man neko vairāk nevajag – uz atlaidēm parasti noķeru divas lielās pudeles un tad jau var dzīvot līdz nākamajām atlaidēm.

Ja jautāsiet - kur es tos visus pērku tad varu atbildēt: visu – izņemot sensodyne zobu birsti, skalojamo līdzekli un apaļo zobu diegu pērku cocooncenter.co.uk. Pārējo Rimi, Maxima, Drogas, kur nu lētāk.

Un kas ietilpst Tavā mutes higiēnas rituālā?
Padalies, mani noteikti interesēs :)


2 komentāri:

  1. O jā, es arī esmu dikti ķerta uz zobu higiēnu..bet diemžēl dēļ vajadzības jo iepriekšējā ārste man veiksmīgi sačakarēja zobus, tāpēc glābju ko varu.. izvēlējos labāku ārstu un tagad nav bail iet pie zobārsta vispār ;) lietoju loti interesantu sistēmu, ko kombinēju ar parasto īpaši mīksto zobu birsti ( parasti no GUM, bet tagad arī Rocs izlaidis īpaši mīksto birstīti un man patīk!) tā ir īpaša sistēma kas sastāv no inovatīvas birstītes, kas notīra aplikumu no zoba virsmas, tad piemeklētām individuālām mazajām birstītēm, ko iztīra aplikumu no starpzobiem, tad trešās zobu birstes kas ir mīksta un notīra pārpalikušo "lielumu".. kadreiz to domāju aprakstīt .. nu lūk, tad nu lietoju to 1x dienā, vakaros, bet no rītiem , ar manis minēto īpaši mīksto birstīti tīru :) arī mīlu mainīt zobu pastas ;) pēdējā laikā pieturos pie rocs pastiņām http://sieviskiba.blogspot.com/2015/06/rocs-zobu-pastas.html mutes skalojamie patīk gan no gum, gan no lesnoj balzam listerins liekās baigi stiprs.. izlietoju puspudeli un pārējo izmetu..

    AtbildētDzēst
  2. paldies.. papētīšu tos GUM mutes skalojamos.. lai gan man bail no kaut kādas alerģiskas reakcijas...

    AtbildētDzēst

Ievadiet komentāru