12 decembris, 2016

Jaunumi eko plauktiņā no Biotēkas

Pēdējā laikā eko man aktuāli. Eko pārtikā, eko kosmētikā, vecāku saimniecība ceļā uz eko sertifikātu un galu beigās vīrs raksta studiju darbā mārketinga plānu par eko produktiem.
Gada nogale zaļajā vilnī. Attiecīgi Biotēkas un arī citu eko veikaliņu plaukti tuvi.
Kas šoreiz iekritis maisiņā? Divi palīgi ziemai - dušas eļļa no Florame un Lovea paštonējošais līdzeklis.



Dušas eļļa tika izraudzīta divu iemeslu dēļ - pirmkārt man skapītī stāv četras dažādu ražotāju dušas eļļas un gribās izpētīt arvien plašāku dušas eļļu klāstu un otrkārt, manai ārkārtīgi sausajai ādai dušas eļļa un super eļļainie skrubji ir īstais glābiņš.


Pārlūkojot Biotēkas plauktus un apvaicājoties par dušas eļļām - pārsteidzošā kārtā uzzināju, ka Biotēkā ir pieejama tikai viena vienīga dušas eļļa. To es nebiju gaidījusi. Tā nu skaidrs, kas būs viens, ko likt paciņā - tā būs Florame Jasmīnu dušas eļļa. Dušas eļļa ieguvusi Pastaigas TOP produkta 2015 atzinību un uz etiķetes atrodamas pāris atzīmes par bio, eko un organic izcelsmi. Tik tālu viss ir ideāli.
Arī ražotāja produkta apraksts ir daudzsološs "Dušas eļļa saskaroties ar ūdeni, veido maigi krēmīgas, brīnišķīgi smaržojošas putas. Saudzīgi attīrot ādu, izsmalcinātas eļļas delikāti kopj, bagātīgi mitrina un stiprina ādas aizsargfunkcijas. Pēc noskalošanas āda ir tīra, maiga un apdvesta ar liegu jasmīna aromātu."
Un tad nāku es. Sākšu no viena gala, kā es izjūtu šo dušas eļļu. Pirmkārt tā tiešām smaržo pēc jasmīniem ar caurstrāvojošu bāzes eļļu smaržu (noteikti sajūtama ir saulespuķu eļļa), dušas eļļa ir ļoti šķidra un dūšas sūklītī to nākas iespiest krietni padaudz. Un tad - tad saprotu, ka dušas eļļa praktiski nemaz neputo. Sakratu iepakojumu un mēģinu vēlreiz, bet nekā. No "maigi krēmīgas, brīnišķīgi smaržojošas putas" ir tikai pēc jasmīniem smaržojošs sūklītis un tik tikko manāma nojausma par putu klātbūtni. Toties izmasēts ķermenis ar eļļaino sūklīti, un noskalota āda kļūst maiga un zīdaina. Un noteikti tā nav ne sausa ne savilkta. Es neesmu droša vai tiešām dušas eļļai nav jāputo, bet manu eksemplāru par putojošu nenosauksi. Žēl. Toties iemanījos to atjaukt ar Biodermas dušas eļļu un nu man ir gan putojoša, gan arī ārkārtīgi barojoša un mitrinoša. Tā kā ar šo tilpumu es tīri labi tikšu galā, bet tomēr man paliek atklāts jautājums kā īsti ir - dušas eļļai taču ir jāputo?

Ar otru ziemas draugu nebūs tik gari - te viss vienkārši. Lovea autobronzant, jebšu paštonējošais sprejs.


Tā kā pēdējā laikā esmu sajūsmā par pašiedeguma līdzekļiem un gribās pēc iespējas dabiskāku - biju sajūsmā, ka Lovea piedāvā šādu. Kā ražotājs ir atzīmējis - tas ir ekoloģiski sertificēts pašiedeguma veicinātājs, tā sastāvā dabīgs tonētājs, kas iegūts no cukurniedru cukura. Pirmajā reizē biju nedaudz bažīga, jo tas ir iepakots pudelītē ar izsmidzinātāju un baidījos, ka nopūtīšu ķermeni nevienlīdzīgi un tikšu pie pleķiem. Bet vienīgais pleķītis bija uz delnas, kas, visticamāk, radās pēc tam, kad izsmidzinājusi paštonējošo līdzekli uz ķermeņa, nomazgāju rokas. Tas ir ļoti vieglas konsistences, tik šķidrs kā ūdens, sastāvā ir alkohols - to var nedaudz sajust, bet ādu nesausina. Toties pieļauju, ka alkohols palīdz ātrāk līdzeklim nožūt, jo tas no ādas pazūd pāris sekunžu laikā. Kurā mirklī parādās iedegums - man grūti pateikt, taču nākamajā rītā ir manāms viegls, dabisks un smuki zeltains brūnums. Iedegums pēc vienas lietošanas reizes nav ļoti intensīvs, bet tas pat ir ļoti labi, jo tā pamazām var iegūt vieglu, taču tiešām smuku un dabisku brūnumu. Klājot līdzekli vairākas dienas pēc kārtas, tiks iegūts mazliet intensīvāks tonītis. Taču tas arī samērā ātri un vienmērīgi nomazgājas, tā kā nav jāsatraucas, ka varētu pārspīlēt.
Paštonējošo klāju uz tīras, mitrinātas ādas (lietoju kādu mitrinošu krēmu, jo baidos, ka ķermeņa eļļa varētu radīt pleķainu finišu - tā teikt lieki neriskēju), izsmidzinot un ar plaukstām viegli iemasējot (tomēr baidos, ka vienkārši izsmidzināts tas nesasniegs ik katru ķermeņa vietiņu). Jārīkojas ir ātri un pa ķermeņa daļām, jo sprejs diezgan ātri izgaro.
Kopumā - par šo esmu pilnīgā sajūsmā :)

Nopirkt var Biotēkas veikaliņos un arī internetā.
Cenas:
Dušas eļļai - 13,70 EUR
Paštonējošajam līdzeklim  - 12,20 EUR (šobrīd ir 25% atlaide)

Tāda, lūk, man interesanta un kopumā pozitīva pieredze. Pastāstiet savu pieredzi ar dušas eļļām. Esmu uz izzināšanas ceļa :)

2 komentāri:

  1. Nezināju, ka ir arī eko-paštonējošie, tu mani iekārdināji :) to var lietot arī uz sejas?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Uz iepakojuma gan nav īpaši norādīts. Bet es uz sejas nelieku.

      Dzēst

Ievadiet komentāru