24 septembris, 2021

Ēterisko eļļu difuzors. Kādu izvēlēties?

Šķiet šis rudens ir sācies pāragri un vakaros tā vien gribas, kā ielīst azotē pasildīties :) Arī mājās, lai mazinātu rudenīgo sajūtu, cenšos ienest gaismu un siltumu. Vai zini, tam lieliski palīdz ēterisko eļļu difuzors un dažādas saules pielietās eļļas!

Bieži dzirdu jautājumu - kā es izvēlējos difuzori, kuru labāk ņemt, kur vispār meklēt. Un zini, arī man pašai šis jautājums bija pirms iegādājos Lanaform MOA ēterisko eļļu difuzoru.

Jāsaka, ka savu īsto un vienīgo difūzeri meklēju krietni ilgi. Gribējās, lai ir skaists, kluss, lai ir bērnu drošs, bet nemaksā "nieri". 
Ir difuzori rada tvaiku un kopā ar ūdens pilieniņiem palīdz ēterisko eļļu aromātam izkliedēties telpā. Viss jau smuki, bet karsts tvaiks ir karsts un bērns + karstums nu galīgi neiet kopā.
Tad ir vesela strīpa lielu difuzoru, sapratu, ka es vēlos ko nelielu, bet ar ietilpīgu ūdens tvertni. Gandrīz neiespējami, ne? :D
Un tad, protams, viena no svarīgākajām īpašībām - lai tas būtu KLUSS. Sapratu, ka vienīgais, kas man der - ir ultraskaņas dufuzors. Bet kur meklēt?
Protams, ka internetā, izskatīju krustu un šķērsu, un paliku pie Lanaform zīmola, labo atsauksmju dēļ, tagad tik vajadzēja atrast īsto modeli un pēc vairāku youtube video caurskatīšanas tika nolemts par labu Lanaform MOA, ko atradu www.hairfree.lt.



Lanaform MOA ir elegants ultraskaņas difuzors, kas veidots no balta, matēta, izturīga stikla. Tam ir 100 ml tvertne ūdenim + ēteriskajām eļļām. Tas var nepārtraukti strādāt līdz pat 6 stundām un izslēdzas, ja rezervuārā nav atlicis pietiekami daudz ūdens. Ar ultraskaņas vibrāciju palīdzību, tas rada maigu, vēsu tvaiku. Un to var lietot gan ar, gan bez ēteriskajām eļļām. Otrā variantā tas kalpos vienkārši kā gaisa mitrinātājs.

Pievienotā vērtība – mainīga LED gaisma, kas arī ir regulējama: vari izvēlēties plūstošu krāsu vilni, iestatīt kādu no savām mīļākajām krāsām (arī balto) vai izslēgt gaismu pavisam (teiksim, ja vēlies to lietot naktī). 


Difuzora ultraskaņas tehnoloģija izsmidzina gaisā ēterisko eļļu un ūdens molekulas, kas mitrina, attīra un aromatizē gaisu. Tas ir jo īpaši svarīgi tagad, periodā, kad atkal jāpiedomā pie elpceļu veselības un mājas dezinfekcijas. Ēterisko eļļu difūzeris ir lielisks ieguldījums!


Pie tam, tur pat hairfree.lt, komplektam es izvēlējos trīs bioloģiskas izcelsmes ēteriskās eļļas. Par eļļu eko sertifikātu (ES zaļā lapiņa) es biju īpaši priecīga.


Lavandas ēteriskā eļļa ir aromterapijas klasika. Tā ir visdaudzpusīgākā ēteriskā eļļa, kurai noteikti jābūt ikviena aromterapijas eļļu plauktā, jo tā spēj palīdzēt teju katrā dzīves situācijā. Tā piemērota visām vecuma grupām, to var droši lietot arī neatšķaidītu tieši uz ādas. 

Ir labi zināms, ka lavanda nomierina, atslābina un uzlabo miega kvalitāti. Vēl tai ir labvēlīga ietekme uz gremošanas sistēmu, tā lieliski mazina sāpes, reģenerē bojātu ādu un audus. 

Tā ir viena no ēteriskajām eļļām, kuru droši var lietot mazuļiem no dzimšanas.

Ideāla ne tikai difūzerī, bet pievieno pāris piles vannai, lai panāktu īpaši atslābinošu efektu.



Eikalipta (Eucalyptus globulus) ēteriskā eļļa palīdz cīnīties ar vīrusu slimībām, mazina drudzi, atvieglo elpošanu. Eikalipta sildošās un pretmikrobu īpašības ir efektīvas elpošanas problēmu gadījumā. Šī auga smarža palīdz cīnīties ar infekcijām, mazina drudzi un atvieglo elpošanu. Eikalipts palīdz ne tikai fiziskas saslimšanas gadījumā, tas arī labvēlīgi ietekmē nervu sistēmu - tonizē, mazina nogurumu un palīdz koncentrēties.

Piemēram, eikalipta ēterisko eļļu, var lietot, lai viegli dezinficētu gaisu telpā, atvieglotu elpošanu un stiprinātu elpceļus vīrusu periodā!
 

Rozā greipfrūta ēteriskā eļļa. Nav tādas otras ēteriskās eļļas, kura patiktu it visiem cilvēkiem bez izņēmuma. Visuniversālākais greipfrūta aromāts ir saules piepildīts, ar auglīgu smaržu un ar nelielu pikanto noti fonā. Nav brīnums, ka latīņu valodā to dēvē par Citrus Paradisi - Paradīzes citruss. Pēc būtības greipfrūta aromāts atklātās telpās atsauc atmiņas un domas par vasaras brīvdienām, uzlabo vispārējo garastāvokli, veicina apetīti. Līdzīgi kā citas citrusveidīgās eļļas, greipfrūtu iesaka kā dabīgu antidepresantu, īpaši efektīvu, lai balansētu sezonālās garastāvokļa maiņas. Tā ir piemērota lietošanai mazuļiem no 6 mēnešu vecuma un visai ģimenei.

Greipfrūts būs lielisks, kad gribās ienest telpā siltumu, sauli, piepildīt to sulīgu, saulē nobriedušu augļu aromātu. Ideāls tieši šim mirklim, kad nemaz negribas palaist vasaru!


Labas ēteriskās eļļas un drošs difuzators ir lielisks ieguldījums gan veselības, gan labsajūtas veicināšanai. Ēteriskās eļļas palīdzēs stiprināt elpceļu veselību, kas ir it sevišķi svarīgi sākoties apkures sezonai rudens un ziemas periodā!

Šo difuzoru un BIO ēteriskās eļļas atradu www.hairfree.lt

Par cenām runājot:
Lanaform MOA difuzors - 49,00 EUR
Ēteriskās eļļas - 7,95 EUR | 10ml (jebkura) Taču šobrīd ir akcija - pērkot 2 iepakojumus var krietni ietaupīt!

Lai skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru