07 marts, 2016

Atsauksme: Weleda eko kosmētika

Hei, hei, mīļie!
Brīvdienas ir bijušas brīnišķīgas, siltas, saulainas un īsti pavasarīgas un uz šādas jaukas, pavasarīgas nots šodien gribu pastāstīt par izmēģinātajiem Weleda produktiem.
Šoreiz stāsts par interesantu eko produktu komplektu - zobu pastu, ķermeņa losjonu un lūpu balzāmu no Weleda zīmola.

Sākšu ar to, kas mani uzrunāja jau pirmajā mirklī, kad ieraudzīju Weleda stendu - sāls zobu pastu. Jāatzīstas - lai gan man eko kosmētika ir īpaši mīļš lauciņš - eko zobu pastu savā vannas istabā neatceros redzējusi. Tātad - lieliska iespēja izmēģināt.


Zobu pasta ar sāli ir ārstnieciska zobu pasta, kas nesatur fluorīdus, putojošos tenzīdus, sintētiskas smaržvielas, krāsvielas un konservējošās vielas.


Zobu pasta gan pēc skata, gan arī lietošanas ir dikti interesanta. Tā ir brūna pasta ar sāls kristāliņiem, attiecīgi tai ir sāļa garša, to lieto uz sausas zobu sukas un tā neputo pilnīgi nemaz. Jūras sāls kristāliņu cietības pakāpe ir nedaudz zemāka par zobu emaljas cietības pakāpi, tāpēc tā attīra zobu emalju pamatīgi, to nebojājot. Tīrīšanas laikā sāls kristāliņi izšķīst, šķīdinot un noņemot zobu aplikumu un pasargājot zobus no zobakmens veidošanās. Sāls veicina siekalu izdalīšanos, kas neitralizē kariesu izraisošās skābes, tādējādi zobu pašattīrīšanās notiek arī dabīgā ceļā.

Ir, protams, jocīgi mazgāt zobus ar pastu, kas ir sāļa un pie tam neputo. Tomēr zobi tiek nomazgāti ļoti labi (to parāda arī manas maģiskās rozā tabletītes - ja nu gadījumā neko nezini par maģiskajām tabletītēm, ieskaties te), un zobu pastai ir diezgan spēcīga atsvaidzinoša sajūta un piparmētru ēteriskā eļļa piedod atsvaidzinošu pēcgaršu. Jāsaka, ka ir jāpierod pie šīs pastas, bet kad ir pagājis mēnesis aktīvas lietošanas (vismaz 2x dienā), ir tā pierasts, ka citu nemaz neprasās. Pie tam higiēnisti šo zobu pastu mīl ieteikt kā labu līdzekli cīņai ar zobakmeni.

Turpinot par interesanto komplektiņu - pastāstīšu par Rožu ķermeņa losjonu. Ražotājs saka, ka tas ir  lutinošs pieniņš ādas reģenerācijai un elastības atjaunošanai.

Pieniņš paredzēts normālai un sausai ādai (gluži labi atbilst manam ķermeņa ādas tipam) un tam piemīt fantastiska bet viegla rožu smarža ar mazliet rūgtenu piesitienu (es nevaru pateikt, kas tā ir par smaržu, bet kopā ar rozi veido labu buķeti), kas būs jūtama arī kādu laiciņu pēc uzklāšanas.
Pats pieniņš ir diezgan šķidras un vieglas konsistences un es raksturotu to vairāk kā mitrinošu un pavisam nedaudz barojošu. Tas uzsūcas labi, ādu padarot maigu un smaržīgu, tas neatstāj taukainu vai lipīgu sajūtu. Teikšu, ka tas ir viegls losjons, kas izcili piemērots ikdienas lietošanai.

Bildē mēģināju parādīt tā īpatnējo dozatoru - tas ir apaļš pumpītis, mazliet smieklīgs, bet gana ērts lietošanā.

Visbeidzot lūpu balzams, jo labu lūpu balzamu nekad nevar būt par daudz.

Weleda lūpu balzams ir biezs un barojošs lūpu produkts, kas noteikti izcili ir piemērots aukstajai gada pusei. Sastāvā esošo džodžobas eļļas, sviesta koka sviesta un rožu vaska dēļ tas būs ļoti labs sausām un sprēgājošām lūpām, jo tas uzklāts turas diezgan ilgi un līdz ar to arī salīdzinoši ilgi spēj pasargāt lūpas no aukstuma, sausā gaisa un citiem nelabvēlīgajiem faktoriem, vienlaicīgi tās mitrinot un barojot. Esmu jau iepriekš minējusi, ka man neder kurš katrs lūpu kopšanas produkts, jo īpaši ziemā, jo manas lūpas mēdz izspēlēt jokus un sasprēgāt tā, ka tur nu neko. Bet ar Weleda lūpu balzamu viss kārtībā - manas lūpas to pieņēma kā gana labu esam.


Nopirkt var praktiski jebkurā eko veikaliņā un arī daudzās aptiekās.
Cenas (Weleda veikaliņā):
Sāls zobu pasta - 5,56 EUR
Rožu ķermeņa losjons - 15,92 EUR
Lūpu balzams - 4,91 EUR
/Ar Weleda klienta karti būs atlaide - es tikai neatceros cik %/

Iepriekš no Weleda ir lietoti dušas produkti, par tiem vari palasīt te.
Kā Tev ar Weleda produktiem - ir kaut kas jau iepaticies vai varbūt ir kaut kas padomā?

10 comments:

  1. paldies par pārskatu!:)
    mani ļoti interesē šī zīmola produkcija, taču kaut kā nesanāca joprojām pamēģināt. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Weleda noteikti ir mēģināšanas vērta kosmētika. Ar ko sākt - tas ir cits jautājums. Man vēl gribās šo to no sejas kosmētikas pamēģināt.

      Dzēst
  2. No Weledas klāsta pavisam noteikti ir mēģināts pārāk maz. Visvairāk šobrīd interesē viņu dušas un ķermeņa kopšanas produkti :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jāsaka - Weleda ir tiešām jāizmēģina. Ja mājās ir vanna - viņiem esot forši vannas pieniņi.
      Man savukārt gribētos šo to no sejas kopšanas klāsta vēl pamēģināt.

      Dzēst
  3. Weledas zobu pasta, manuprāt, pavisam noteikti garšo pēc sāls, ne piparmētras :D
    Es vēl joprojām neesmu pieradusi pie izteiktās garšas - bet efekts ir ok
    Ļoti forša ir Pomegranate oil. Bija paraudziņš un likās ļoti forši smaržīga, labi iesūcās un nebija lipīga

    Miss?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā - nu sāls zobu pastai nav gluži piparmētru garša - paldies par labojumu. Tai ir tāda spēcīgi atsvaidzinoša sajūta un piparmētrīga pēcgarša (es to nosauktu tā). Mana mēģinātā arnikas eļļa bija pabieza un varbūt prasītos kaut ko vieglāku, bet tā arī ir domāta tāda sildošā biezā eļļa. Pomegranate oil varētu būt interesants produkts.

      Dzēst
  4. No Weleda man visvairāk interesē tieši Skin Food, bet pavasarim tas jau būs pa traku. Lai arī Stockmanā ir nācies grozīties tam stendam riņķī, neko neesmu tā īsti nemaz pētījusi. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man mājās ir arī skin food. Kaut kā likās, ka ziemā likšu, kad došos garajās pastaigās lielajos mīnusos, kā rezultātā paciņu pat neesmu atvērusi :D
      Bet man ieteica, ka skin food var lietot arī kā sejas masku tādai kārtīgai pabarošanai. Redzēs vai tagad maz vēršu iepakojumu vaļā - drīzāk glabāšu nākamai ziemai.

      Dzēst
  5. Pašlaik cenšos izlietot šo losjonu,es gribēju lai tas smaržo vairāk pēc rozēm,aromāts man nepatīk,lai gan tas absolūti nav traucējošs,taču man ir aizdomas,ka tieši tādēļ roka pēc tā nesniedzas. Taču mitrinošās īpašības ir tiešām teicamas,priekš losjona. Āda pat no rītiem ir samtaina! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Vispār rožu smarža man ļoti patīk. Piekrītu, ka šim losjonam tā smarža ir ar kaut kādu rūgtenu piesitienu - es no sastāva mēģināju saprast, kas tas ir par aromātu, taču tas tur nav īsti atšifrēts. Man ar varbūt gribētos izteiktāku tieši rozi.

      Dzēst

Ievadiet komentāru