03 marts, 2016

Atsauksme: Uoga Uoga eko kosmētika

Pašmāju ražotāju kosmētika palēnām tiek iepazīta, bet uz ko ir spējīgi mūsu dienvidu kaimiņi Lietuvieši - mēģināju noskaidrot iepazīstoties ar piemīlīgo Uoga Uoga sejas kopšanas kosmētikas komplektiņu.



Man šķiet, ka zīmola Uoga Uoga rašanās ir viens skaists stāts - mani tas uzrunāja un tāpēc tajā gribu padalīties arī ar jums. Sākšu ar to, ka Uoga Uoga ir eko kosmētika, tātad dabīga un bez visādiem kaitēkļiem sastāvā. To ir radījušas divas māmiņas, sākotnēji kosmētiku ražojot tikai sev un saviem mīļajiem. Sapratušas, ka tā lieta aiziet - vispirms nokārtotas visas formalitātes un kosmētikas drošības pārbaudes atbilstoši Eiropas Savienības prasībām un tad Viļņā atvērta neliela fabrika kosmētikas ražošanai. Tā kā kosmētika ir dabiska - tās derīguma termiņi ir salīdzinoši īsi, līdz ar to arī ražotne ir neliela, lai kosmētiku varētu saražot tik daudz, cik tas ir nepieciešams aktuālajiem pasūtījumiem un klients tiktu pie svaiga produkta. Kā sacīt jāsaka - lai nestāv un nemaitājās :D

Pētot mājas lapu sapratu, ka sortiments ir pietiekami plašs - Uoga Uoga piedāvā kosmētiku gan sejas kopšanai, gan matu un ķermeņa kopšanai un pat gana plašu dekoratīvās kosmētikas klāstu.
Sākotnēji nevarēju vien izvēlēties kas būtu tas īstais ar ko sākt, bet pēc ieteikumiem manā paciņā nonāca šie trīs: Naked in the fieds, Wild weed un Velvet skin.

Paciņa atnāca šādi skaisti un rūpīgi iepakota. Un izpakošanas prieks varēja sākties.

Naked in the fieds. Latviski mājas lapā tiks saukts par ziedu lauku (vispār Uoga Uoga kosmētisko produktu nosaukumi ir riktīgi fancy.).

Naked in the fieds ir maigs sejas tīrīšanas līdzeklis ar baltajiem māliem, auzām un lavandu. Tas ir berams produkts, kas iepakots jaukā un nelielā 100ml burciņā. Lietošanai tas jāsajauc ar ūdeni vai pienu (jāatzīstas - ar pienu gan neesmu mēģinājusi, bet varbūt vajadzētu). Sajaukts ar šķidrumu tas iegūst interesantu konsistenci - mans vīrietis to apzīmēja vienā vārdā "biezpiens". To lietot var divos veidos - vai nu kā ikdienas sejas attīrītāju, iemasējot ādā un tūlīt noskalojot vai kā masku - atstājot to uz sejas ~10 minūtes.
Esmu izmēģinājusi abus variantus:
Ikdienā steidzoties to izmantoju kā tīrītāju, kas kalpo kā viegls attīrītājs un auzu daļiņas - kā ļoti maigs skrubītis.

Savukārt, kad ir vairāk brīvā laika to lietoju kā dziļi attīrošu masku.

Sastāvā esošajam baltajam mālam piemīt poru samazinošas un attīrošas īpašības, auzām ne vien skrubējošas, bet arī nomierinošas īpašības, bet lavandām piemīt antibakteriāla un atjaunojošā iedarbība.

Patīk, ka pēc attīrīšanas sejas āda nav sausa vai savilkta, tomēr ir jūtami tīrāka. Vislabāk man to patīk lietot kā ikdienas attīrītāju - maigu skrubīti.

Biezpieniņš uz manas sejas.

Wild weed- Savvaļas pļavās.
Wild weed ir attīrošs zāļu sejas toniks, kas īpaši piemērots taukainai, kombinētai un problemātiskai āda. Tā sastāvā ir atrodamas daudz dažādas zālītes, taču arī alkohols - pie tam diezgan lielā koncentrācijā, tāpēc jūtīgas ādas īpašniecēm šis noteikti nebūs piemērotākais produkts. Pirmajā reizē, kad to atvēru, likās ka tā ir kāda zālīšu tinktūra - tieši tā toniks gan smaržo, gan izskatās: tumši brūns uzlējums ar dažādu dabas zālīšu smaržu. Ja nu alkohols sastāvā nebaida, tad jāņem tik ciet, jo tā sastāvā esošās ārstnieciskie augi ir pamatīgi: aveņu lapas piešķir ādai elastību, piparmētras tonizē un stimulē asins cirkulāciju, pelašķi dziedē sīkas brūces, kumelītes nomierina un iedarbojas antiseptiski, bet salvijas cīnās ar mikrobiem un nomierina iekaisumus.
Šo lietoju sliktajās sejas dienās, kad mani apciemojis kāds izsitums un gribas sejas ādu īpaši attīrīt un dezinficēt. Pēc tā lietošanas ražotājs iesaka seju noskalot ar remdenu ūdeni - šo gan es laikam izlaižu, bet mana āda neprotestē.

Visbeidzot Velvet skin - Samtaina āda.
Velvet skin ir dabīgs mitrinošs sejas krēms kas piemērots taukainai, kombinētai un pat jūtīgai ādai. Sākumā likās, ka tam jābūt matējošam krēmam, taču par matējošu to būs grūti nosaukt - tas neatstāj spīdīgu finišu, taču arī ne matējošu - drīzāk tādu dabiski starojošu. Interesanti, ka lai gan krēma sastāvā ir daudz dažādu eļļiņu - tas ir ļoti viegls, mitrinošs un uzsūcas nekavējoties. Sastāvā atrodamas lazdu riekstu eļļa, kas nostiprina kapilārus, mitrina ādu un piešķir tai elastību; jojobas eļļa un apelsīnu ziedu ūdens, kas līdzsvaro ādas tauku dziedzeru darbību; kā arī greipfrūtu ēteriskā eļļa, kas savukārt tonizē ādu un krēmam piešķir svaigu aromātu.
Krēms ir lieliski piemērots kā bāze ikdienas make-up un tā arī to izmantoju - kā dienas krēmu zem BB krēma vai tonālā līdzekļa. Krēms savas funkcijas pilda teicami - mitrina, mazliet izlīdzina un labi sagatavo ādu kosmētikas uzklāšanai.

Jāsaka, ka Uoga Uoga ir baigie malači, jo kosmētika ir laba, pie tam eko un par draudzīgām cenām.

Nopirkt var http://uogauoga.lv

Naked in the fieds - 5,95 EUR;
Wild weed - 6,95 EUR;
Velvet skin - 8,40 EUR.

Līdz 8. martam ar kodu Springoga 20% atlaide jebkuram sūtījumam.

Ir kaut kas mēģināts no Uoga Uoga? Priecāšos par ieteikumiem.

4 komentāri:

  1. Esmu redzējusi šo kosmētiku, bet nav nācies saskarties tieši, sejas maskas protams ir tēma, ko labprāt izmēginu, būs jāiečeko tuvāk ;)
    Cenas tiešām ļoti draudzigas, aizdomājos no praktiskās puses, kā var noturēt šādu cenu, jo iepakojums + izejmateriali+ darbs.. visdrīzāk tad jau tā ir vainu strādāšana mīnusā vai ari...
    uhh, nu eko sertifikāts jau vien maksā veselu bagātību * esmu palidzejusi veidot rokas/ sejas krēmus kadai ķīmiķei, tapēc zinu, ka maza ražotne uz tā var ari nomirt (diemžēl.. :( ) tāpēc jāsaka, ka forši, ka cilvēkiem ir tik bagāti vīri, draugi, radi, ka varēja atļauties balstīt biznesu un to izplest līdz tādam līmenim:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es piekrītu. Ir bijušas sarunas ar Latviešu eko kosmētikas ražotājiem, tai skaitā par cenām un tāpēc es ļoti, ļoti priecājos par Uoga Uoga un viņu cenu politiku. Var jau būt, ka tas ir vai nu t.s. "life style" bizness vai arī ar subsīdijas/atbalsts mazajam biznesam. Katrā ziņā malači :)

      Dzēst
  2. Uoga Uoga esmu mēģinājusi vien sejas krēmu, bet tas bija tik sen, ka neatceros pat kā bija vairs :D Produkti liekas interesanti, dabiski un asprātīgi, bet nedaudz līdzības var savilkt ar Lush sejas kosmētiku.

    AtbildētDzēst
  3. Nu redz, no Lush gan nav mēģināts vēl nekas. Bet varētu būt kādas līdzības - jo šī arī ir tāda "svaigā" kosmētika.

    AtbildētDzēst

Ievadiet komentāru