17 oktobris, 2016

Sante eko kosmētika

Ja Tu pirmo reizi ieiesi vienā no populārākajiem eko veikaliem Latvijā - Biotēkā un paprasīsi, lai iesaka kaut ko ar ko sākt savas eko kosmētikas gaitas - pastāv ļoti liela iespēja, ka tiks ieteikts kaut kas tieši no Sante zīmola. Tādēļ, ka Sante ir viens no Biotēkas senākajiem un populārākajiem zīmoliem. Pie tam tas viss par ļoti draudzīgām cenām.
Un tā arī es vasaras vidū sāku ar Sante (un vēl dažiem jaukiem nieciņiem no Biotēkas).


Ja esi iepazinies ar Sante iepriekš, bet nepazīsti šos košos, bet elegantos iepakojumus, tad zini, ka zīmols Sante piedzīvojis vizuālas pārvērtības, taču ir saglabājis savu sākotnējo filosofiju un principus: pilnīgi dabiska, videi un cilvēkam draudzīga kosmētika.

Lūk, no šī vācu eko-kosmētikas zīmola manā rīcība ir komplekts matu kopšanai: Sante Natural Balance šampūns smalkiem un trausliem matiem un viens no pārdotākajiem Biotēkas produktiem - Sante kondicionieris Brilliant Care.


Sākšu pa vienam:
Kā jau minēju - šampūns ir paredzēts smalkiem un trausliem matiem ir īpaši izstrādāts matu dziļai un intensīvai mitrināšanai - kā reiz maniem dabiski blondajiem un īpaši smalkajiem matiem. Šampūna sastāvā atrodams gan vitamīniem un minerālvielām bagātais kviešu kliju ekstrakts, gan dabiskie zīda proteīni, kas sola tos pabarot un piešķirt tiem elastību.
Šampūnu varu raksturot kā labi attīrošu, viegli barojošu un nogludinošu. Pēc mazgāšanas tie nav savēlušies, taču kondicionieris noteikti prasās. Šampūns puto labi, attīra pietiekami arī ar vienu mazgāšanas reizi, bet es vienmēr matus ar šampūnu mazgāju divreiz, tādējādi pārliecinoties, ka no matiem tiešām ir izmazgāti visi veidošanas līdzekļi, kā arī putekļi un netīrumi, kas savācās dienas gaitās.
Pēc šampūna, kā ierasts, seko kondicionieris - šoreiz Sante slavenākais produkts - Brilliant Care kondicionieris. Kondicionieris paredzēts ikdienas lietošanai ikvienam matu tipam. Kondicioniera dabīgais sastāvs bagātināts ar bērza lapu ekstraktu, diždadža sakņu un zemesriekstu eļļām, B5 provitamīnu un augu glicerīnu. Tāds pamatīgs sastāvs, kuru nedaudz pārspīlējot var panākt arī ne pārāk spožu efektu. Tā es arī pirmajā lietošanas reizē, varētu tā teikt, izgāzos. Ieziedu kondicionieri matos nu ļoti bagātīgi un visticamāk ne pārāk labi izskaloju, jo mati bija pieplakuši un sataukojušies jau nākamās dienas rītā, lai gan parasti divas dienas mani mati izskatās, kā tikko pēc dušas. Bet nekas - es nepadevos un jau nākamajā reizē viss bija kā nākas - zīdaini gludi, viegli ķemmējami, mīksti un, pats galvenais, gaisīgi mati (bet ne pūkaini un nevaldāmi). Tā ka nevajag matos likt kārtīgu sauju kondicioniera - pietiks ar nelielu saujiņu :)

Visbeidzot pēdējais - mana vīra mīļākā dušas želeja - Sante Grenadine Spirit.


Man tika ļauts pamēģināt vien pāris reizes un tad tā tika atņemta un paziņots, ka tik skaista iepakojuma mūsu vannas istabā vēl nav bijis un ka viņš turpmāk lietos tikai šo dušas želeju. Jāpiebilst, ka viņš man ir mākslinieks (vismaz sirdī noteikti) un viņam ir ļoti svarīgas detaļas - krāsas, līnijas, tekstūras :D Lai tik ļoti kaut kas iepatiktos - tam visam ir jābūt ideālā kombinācijā.
Bet runājot par pašu dušas želeju - sākšu ar tās sastāvu, kur sevišķi maigās mazgājošās vielas papildina bioloģiski audzētu granātābolu, alvejas, kā arī pasifloras ziedu ekstrakti, padarot to ne vien par minerālvielu bumbu, bet arī tai piešķirot ļoti jauku un vieglu augļu/ziedu aromātu. Dušas želeja maigi attīra ādu to nesausinot un nesavelkot. Lai gan dušas želejas putas ir maigas, tās ir gana apjomīgas un želeja ir pietiekami ekonomiska, lai noteikti tādu iegādātos atkārtoti. Kaut vai savam vīram par prieku :D

Tāda, lūk, mana pirmā iepazīšanās ar Sante. Jāsaka, ka zīmola klāsts ir visai plašs un jau metu acis uz citiem labumiem :)
Runājot par cenām - kā jau minēju - maciņam draudzīgas:
Šampūns: 5,45 EUR
Kondicionieris: 7,60 EUR
Dušas želeja: 5,55 EUR


Saulainu dienu, mīļie!



Nevaru neatzīmēt, ka Sante zīmola kosmētika ir veselībai, videi un dzīvniekiem draudīga dažādos aspektos:
  1. BIO zīmogs apliecina produktu organisko izcelsmi – kosmētikas līdzekļi tiek ražoti kontrolētos sertificētos bioloģiskās lauksaimniecības uzņēmumos; 
  2. BDIH sertifikāts garantē, ka nav pievienotas sintētiskas smaržvielas, krāsvielas, naftas pārstrādes produkti;
  3. Sertifikāts „Ražots Vācijā” norāda uz augstāko tehnoloģiju un jaunāko zinātnisko atziņu pielietošanu kosmētikas formulu izstrādē, ražošanā un testēšanā;
  4. Bez silikona, bez glutēna un /vai vegāns;
  5. Sertifikāts CRUELTY FREE apliecina, ka produkta izstrādē un ražošanā nav izmantoti testi uz dzīvniekiem. 
  6. Iepakojums ražots no pārstrādājamiem materiāliem, ražošanas procesā pēc iespējas ierobežots kaitējums dabai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru