09 oktobris, 2017

Krāsojam matus ar Colour Freedom

Man šķiet šī gada lielākais modes kliedziens ir mati, krāsaini mati - zili, zaļi, rozā vai pat viss varavīksnes loks matos. Un arī es nevaru šo iespēju laist garām un nokrāsot savus matus, īstenojot kādu no sen senajiem sapņiem par rozā matiem.


Bet ja jau man ir tāda iespēja tikt pie krāsainiem matiem, kāpēc aprobežoties ar rozā? Tāpēc manā kolekcijā blakus trim dažādiem rozā ir arī šie divi no Colour Freedom - Tropical Aqua un Mystic Purple.

Colour Freedom ir veikalos Drogas pieejamās īslaicīgi noturīgas, jeb izmazgājamās matu krāsas dažādos patiesi košos toņos. Ir pieejami četri Ultra Vibrant izteiksmīgie toņi Tropical Aqua, Magenta Dream, Mystic Purple, Indigo Night un divi Blondes sērijas toņi blondiem matiem - White Blonde un Rose Blonde. Tomēr, ja Ultra Vibrant toņu košums biedē - veikalu plauktos ir atrodams arī līdzeklis pasteļefekta radīšanai Colour Freedom Pasteliser.


Pagaidām gan līdz Pasteliser neesmu tikusi, tāpēc pastāstīšu vairāk par pašām krāsām. Un ticat man - tās ir fantastiskas. Esmu pilnīgā sajūsmā :D


Tūbiņas jau noķellētas pirmajā dienā - un tas ir labi, jo tas nozīmē tikai vienu - ir likts lietā.

Colour Freedom Ultra Vibrant ir tonējošās matu krāsas, kas paredzētas eksperimentiem un izmazgājas pēc 6-10 matu mazgāšanas reizēm. Tās lietojamas atsevišķi izteiksmīga toņa iegūšanai vai kopā ar Pasteller kondicionieri, kas radīs maigu pasteļtoņa efektu. Lietošana ir gana ērta - krāsu ieklāj izmazgātos matos, kuros neieklāj kondicionieri (vai balzāmu/masku), nogaida 15-30 minūtes (jo ilgāk gaida, jo košāka krāsa), pēc tam matus izskalo līdz krāsa ūdenī vairs nav manāma (jāskalo ir kāds laiciņš, jābūt pacietīgiem).

Patiesībā ļoti ērti. Matu krāsu var ieklāt tikai galos, krāsot ombre tehnikā, krāsot šķipsnas, vai pilnīgi visus matus. Vienu vārdu sakot - var ļaut brīvu vaļu iztēlei. Es esmu izvēlējusies krāsot tikai daļu matus - apakšējos, bet visā to garumā - tā teikt mazliet trakulīgi un mazliet pieklājīgi. Un rezultāts man pašai ļoti patīk. Foto ar rezultātu ielikšu mazliet tālāk, bet tagad pastāstīšu par krāsām.

Kā jau minēju, esmu izvēlējusies divus toņus Tropical Aqua un Mystic Purple. Bet godīgi sakot - man gribās visus, jo toņi ir patiešām koši un arī manos dabīgi tumši blondajos, ka ir uz robežām starp tumši blonds un jau gaiši brūns toņi izskatās perfekti - koši, izteiksmīgi, krāsojums ir vienmērīgs un pamanāms. Bet par noturību es pastāstīšu atsevišķi pie katras no krāsām.

Pirmo es izvēlējos Mystic Purple purpura toni, jo pašai vairāk pie sirds iet toņi ar sarkanīgo bāzi (rozā, sarkans, oranžs, violets, purpurs utt.). Un tonis tiešām ir skaists - tumši lillā un ļoti izteiksmīgs.



Pie pēdējā attēla ir nedaudz redzams kā mati un galvas āda izskatās uz reiz pēc krāsošanas: ir jārēķinās, ka noķēpājot ādu (tai skaitā pie matu saknēm) - krāsa būs redzama līdz pirmajai  mazgāšanas reizei. Pēc pirmās mazgāšanas viss ir ok. Ja ir noķēpāta āda ap ausīm un uz kakla - es labi tiku ar krāsu galā ar Kiehl's Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil eļļu kosmētikas noņemšanai. Es vairs precīzi nepateikšu, bet tonis Mystic Purple man turējās kādas 2 nedēļas ļoti labi un tad apmēram nedēļas laikā strauji izmazgājās, līdz mati palika ar tādu kā pavisam vieglu pelēcīgu toni, bet tajā mirklī es pa virsu uzlaidu Tropical Aqua. Tā kā es īsti nezinu cik ilgā laikā krāsa pazūd pavisam. Bet šajā laikā es matus mazgāju diezgan saudzīgi un arī izvēlējos maigākus šampūnus, kas paredzēti jūtīgai galvas ādai. Vēl viena lieta - ko nedrīkst aizmirst un nohaltūrēt, krāsa jāskalo ļoti rūpīgi, ja vien nevēlaties nākamajā rītā lillā vai izlu spilvendrānu. Labi, vismaz, ka arī no spilvendrānas krāsa ir izmazgājama ;)

Nu, lūk, eksperimentus turpināju ar Tropical Aqua.


Zilais tonis manos matos bija vairāk zils kā jūras tonis, bet arī skaists, lai gan pašai purpura tonis patika labāk. Arī vīrs novērtēja ka purpurs man piestāvēja labāk. Tāpēc, tad, kad beidzot izmazgāšu zilo, noteikti atgriezīšos pie purpura.
Nu, lūk, un te arī problēma. Šo jūraszilo toni es nevaru no matiem izmazgāt jau kādus divus mēnešus, lai gan vienu brīdi matus mazgāju katru dienu, pie tam ar L'Oreal Colorista Fader, kas ir paredzēts tieši šādu krāsu ātrākai izņemšanai no matiem. Šobrīd matu gaišākās daļas (saulē pabalojušie matu gali un šķipsnas), joprojām ir gaiši zili zaļā tonī. Kad šis tonis izmazgāsies es nezinu, bet vēl kādas nedēļas pagaidīšu. Ja ne - tad eksperimentus ar krāsām turpināšu klājot tonim pa virsu :D Jo mani vēl gaida divi toņi no L'Oreal Colorista klāsta :)

Apkopoju visus plusus un mīnusus:
+ koši toņi, pat tumšākos matos (arī tādos, kas nav balināti vai krāsoti blondi);
+ mega lielas tūbiņas (150ml), kas pietiks ilgākam laikam;
+ draudzīga cena;
+ zini, ka matu krāsas kaut kad izmazgāsies :)

- nezini precīzi kad matu krāsas izmazgāsies (respektīvi īsti nav zināms cik ilgi tonis turas, kā izrādās tās var būt 6-10 reizes un tās var būt arī 30+ mazgāšanas reizes)
- Toņu izvēle varētu būt plašāka.

Lai gan krāsām ir arī mīnusi - es tās burtiski dievinu un noteikti eksperimentus turpināšu.

Krāsas var iegādāties veikalos Drogas.
Aptuvenā cena - ap 7 EUR - tiešām precīzi vairs neatceros.

Vai esat mēģinājušas (varbūt arī kāds kungs mēģinājis) izmazgājamās krāsas? Patika/nepatika? Kādas krāsas tieši ir mēģinātas? Kāda ir Tava matu krāsa, gaiša tumša? Zinu, ka viedokļi par izmazgājamajām krāsām dalās. Bet pagaidām viedokļi dalās pa ražotājiem - tāpēc mani interesē kādi ražotāji mēģināti un kā patika :) tiešām priecāšos par viedokļiem.



Atkal došos mazgāt savus zilos matus un baudīšu saulaino dienu. Un, sūtu sauli arī jums, mīļie! :)

3 komentāri:

  1. Es esmu ar ''visām par'', kad runa ir par manic panic - pati krāsoju tikai šķipsnu, bet tas nelielais akcents tik ļoti iepriecina :) Pirmais spilgtums izmazgājas pēc pirmās lietošanas reizes un tad tonis saglabājas apmēram 3 nedēļas.
    Pašlaik vēl lietoju sarkano bundžiņu, bet kad tā beigsies gribu izmēģināt kaut ko no jade vai teal toņiem :))

    Sabīne
    thesabinelook.wordpress.com

    AtbildētDzēst
  2. Kur te ir par blondiem matiem?

    AtbildētDzēst

Ievadiet komentāru