08 marts, 2021

Ilgtspējīga izvēle - cietā kosmētika. Stenders

Pagājušo gadu iezīmēju ar apņemšanos domāt ilgtspējīgāk, pārdomāt izvēles, nepieciešamības, parādīt to, cik ilgtspējīga kosmētika ir brīnišķīga, cik daudz var dot viens nesaražots, neizlietots un neizmests iepakojums.

Vai nav utopija? 

Nemaz nē, cietā kosmētika sevi ir pierādījusi, tā kalpo ilgi un lieliski, aizņem maz vietas, nepiegružo atkritumu tvertni, bet padara darbiņu uz visiem 100!

Un ir tik brīnišķīgi, ka arī zīmoli mums dod plašas izvēles iespējas, un arvien vairāk piedāvā šīs zerowaste alternatīvas. Tāpēc šoreiz, iepazīstinu ar Stenders Solid cosmetic line - jeb cietās kosmētikas līniju no Stenders.

Cietie šampūni un kondicionieri paveic tādu pašu darbiņu, kā tradicionālie produkti, taču mazina ikdienā radīto atkritumu daudzumu. Piemēram, ja cietais šampūns pietiek trim mēnešiem, tas var aizstāt pat trīs standarta izmēra šampūna pudeles. Savukārt kondicionieris - divas. Tas nozīmē, ka gada griezumā atkritumos nenonāktu pat 20 un vairāk plastmasas pudeles. Iedomājies - tā ir pilna atkritumu urna! 

Taču ilgtspējīgas izvēles nav tikai plastmasas samazināšana ikdienā. Tas attiecas arī uz ražošanas procesu un produktu sastāvdaļām. Stenders turpina doties šajā virzienā un cieto šampūnu un kondicionieru ražošanā neizmanto ūdeni, bet tos veido no dabai draudzīgiem materiāliem un vielām. Par to liecina arī produktu sastāvs. Prieks, ka zīmols turpina mazināt savu “ekoloģiskās pēdas nospiedumu”.


Cietie šampūni.



Stenders ir pieci cietie šampūni:

Stimulējošais melnais - ātri augošiem krāšņiem matiem. Vitamīniem bagātais melno trifeļu ekstrakts ir iedarbīgs stimulējošs līdzeklis, kas rosina folikulu šūnu dalīšanos un matu atkopšanos; melno piparu ekstrakts palīdz sekmēt asins cirkulāciju galvas ādā, savukārt olīveļļa matus maigi mīkstina. 

Spēcinošais zaļais - lieliski mitrinātiem un spēcīgiem matiem. Dabīgās eļļas sniedz matiem tik vajadzīgo enerģiju – olīveļļa un avokado eļļa bagātina matus ar antioksidantiem, savukārt kaņepju sēklu eļļa dod neaizvietojamās taukskābes. 

Atjaunojošais oranžais - labi barotiem un mirdzošiem matiem. Spēcinošais kumkvata ekstrakts rosina strauju stiprinošu un tonizējošu iedarbību, baltvīna etiķis piešķir spīdumu, un aprikožu kauliņu eļļa jaudīgi vairo spēku un elastību.

Mitrinošais dzeltenais - bagātīgi mitrinātiem un viegli ķemmējamiem matiem. Safrāna ekstrakts piesātina matus ar minerālvielām, vitamīniem un karotinoīdiem, savukārt ingvera ekstrakts un medus saglabā matu vijīgumu un mitrumu. Uztur matu veselībai vajadzīgo smalko līdzsvaru.

Normalizējošais violetais - teicami līdzsvarotai matu veselībai no saknēm līdz pašiem galiņiem. Māls gādā par izcilu tīrības sajūtu, nepadarot matu cirtas smagas; zīdkoka ogu un upeņu ekstrakti mitrina un nomierina. Dziļi attīra matu saknes, tomēr uz galvas ādu iedarbojas saudzīgi un mitrina matu galus, līdzsvarojot matu dzīvīgumu.

Cietie šampūni, lai arī katrs mazliet citādāks, visi kā viens puto IZCILI. Un tas man ir tik būtiski izvēloties cieto šampūnu. Tie ir krēmīgi, izcili izmazgā matus, bet tos nesaveļ. No aromātiem, mani favorīti ir violetais un oranžais!

Cietie kondicionieri.


Uz brangā šampūnu klāsta ir tikai divi kondicionieri - barojošs un atjaunojošs. Ceru, ka nākotnē pievienosies vēl kāds :)


Baltais - dziļi barojošs, lai mati būtu lutināti ik dienu. Tas apvieno kokosriekstu eļļas enerģiju, kas iedarbīgi nepieļauj matu sapinkošanos un galu šķelšanos, ar kakao sviesta spēku, kas maigi mīkstina un baro. Paklausīgiem matiem, ko patīkami ķemmēt.

Atjaunojošs dzeltenais - intensīvi palīdz matiem atkopties, ļaujot aizmirst, ka mati jelkad bijuši sausi un trausli – jo apvieno keratīna spējas nogludināt bojājumus, jojobas eļļas prasmi atjaunot dabisko pH līdzsvaru, un argāna eļļas talantu matus mitrināt un likt tiem mirdzēt. 

Iesākumā man bija grūti pierast pie šī cietā kondicioniera, jo tie ir diezgan cieti (jāatdzīst, ir lietoti mīkstāki un krēmīgāki), un man bija grūti saprast vai esmu to pienācīgi ieklājusi matos. Bet pēc pāris mazgāšanas reizēm, kad roka piešauta un atrasta visērtākā kombinācija, esmu apmierināta ar rezultātu -  kondicionieris pieklājīgi pabaro un nogludina matus. Tie ir mīksti un viegli ķemmējami. Un baltā kondicioniera kokosriekstu smarža ir perfekta, mati smaržo tiiik labi.

Meklē šos un vēl citus labumus Stenders veikalos vai internetā www.stenders.lv

Cenas:
Šampūniem - 8,00 EUR par jebkuru | 50g
Kondicionieriem - 8,50 EUR gabalā | 45g

Lai skaisti!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru