10 janvāris, 2015

Ziedūdeņi

Hei, hei, mīļie!

Ja man būtu jānosauc jocīgākais manā īpašumā esošais kosmētiskais produkts - domājams, ka ziedūdeņi varētu kandidēt uz šo titulu.



Kas ir ziedūdeņi?
Ziedūdeņi, zināmi arī kā hidrolāti un augu destilāti, tiek iegūti tvaicējot augus. Tos izmanto kā aromatizētājus, smaržas, pielieto medicīnā un skaistumkopšanā. Katrā ziedūdeņa lāsē satur visas augam piemītošās ēteriskās vielas, tikai daudz mazākā koncentrācijā, tāpēc ziedūdeņi ir ļoti piemēroti un pielietojami visa veida procedūrām, kurās pati ēteriskā eļļa ir pārāk spēcīga un ir nepieciešama maigāka viela.

Manā rīcībā ir:
Kumelīšu ziedūdens (Roman Athemis Nobilis. Tas mitrina un atsvaidzina ādu. Piemērots sausas, jūtīgas, sakairinātas ādas kopšanai.
Bulgārijas rozes ziedūdens (Rosa damascena). Rožu ziedūdens ir maigs, tas mitrina un nomierina ādu, uzlabo tās elastību, un tas ir piemērots visiem ādas tipiem.
Ziedūdeņi ir piemēroti gan sejas ikdienas kopšanai - kā toniks un atsvaidzinātājs, var izmantot maskās (pievienojiet mālu maskās ziedūdeni ūdens vietā), gan arī matu vai ķermeņa kopšanas procedūrām un pievienot arī aromātiskai vannai.

Pirms iegādājos ziedūdeņus pētīju internetā pieejamo informāciju - un sapratu, ka to īpašības ir tik daudzpusīgas, ka īsti nevar saprast, vai tas vispār var kaut kā darboties. Taču man tie patīk:  kumelītes smarža ir vienreizēja, savukārt rozes anti-age īpašības varēsiet novērtēt pēc ilgstošākas lietošanas. Pamatā tos lietoju kā bāzi mālu maskām (ūdens vietā) vai kā mitrinošu spreju (sevišķi vasaras laikā), rožūdeni ikdienā - tonika vietā. Pirmkārt man ļoti patīk ziedūdeņu smarža un arī mitrinošās un kopjošās īpašības, tādēļ tos iegādājos atkal un atkal - jau gadiem :)

Iegādes iespējas - jebkuros eko veikaliņos. Šie konkrētie pirkti Eko veikaliņā Barona ielā 43.

Ir bijusi sastapšanās ar ziedūdeņiem? Pastāsti vai patika.


3 komentāri:

  1. Kumelīšu izklausās fantastiski, man parasti patīk viņu smarža :)
    Pašlaik lietoju Stendera rožu ziedūdeni, parasti rozes man nepatīk, bet tam aromāts ir tik silts un patīkams.. noteikti iesaku!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Piebeigšu pašreizējos krājumus un papētīšu arī Stenders piedāvājumu :)

      Dzēst
    2. http://green-wing.mozello.lv/

      Dzēst

Ievadiet komentāru