13 decembris, 2015

Mana pieredze ar Philips ProCare Auto Curler

Čau, mīļās!
Vairāk kā divas nedēļu garumā, laiku pa laikam, paniekojos ar Philips radīto matu lokošanas ierīci - ProCare Auto Curler.

Jau pirmo iespaidu rakstā stāstīju mana un lokotāja pirmo ne pārāk veiksmīgo sadarbību - bet kā mums gāja pārējās reizēs? Visādi!

Pašas ierīces ideja ir izcila: ne pārāk ātri un izveicīgi darbojoties, garu, bet plānu matu īpašniece 15 minūtes var tikt pie foršām lokām (ar nosacījumu - ja nesanāk ziepes).

Aparāta darbības princips ir gaužām vienkāršs.
Tam ir karstumizturīga galva, kurā iemontēts karstuma elements ar titāna keramisko pārklājumu. Ar tādu kā āķi mati tiek aizķerti un apvīti ap karstuma elementu - mazliet pacepināti, par to, kad lokas ir gatavas tas paziņo ar vairākiem secīgiem skaņas signāliem.

Darbošanās ar to arī būtu tīri vienkārša.
Tam ir liels, diezgan ērts, bet tomēr pasmags (lai gan sākumā tā nemaz neliekas) rokturis, uz kura ir izvietota visa lokotāja vadība (no kreisās uz labo):
  1. Ieslēgšanas poga un zila gaismiņa, kas paziņo, kad karstuma elements ir sasniedzis nepieciešamo temperatūru.
  2. Tai seko slēdzītis ar trīs temperatūras režīmiem - 170, 190 un 210°C.
  3. Tad slēdzītis ar trīs laika režīmiem, kur var izvēlēties karsēšanas ilgumu - 8, 10 un 12 sekundes.
  4. Mazliet augstāk ir trīs loku griešanas režīmi, kur iespējams izvēlēties, lai lokojas pa labi vai pa kreisi, to atstājot viducī viena šķipsna būs pa labi un viena pa kreisi - pamīšus, lai iegūtu dabisku skatu.
  5. Pati augšējā poga ir paredzēta, lai uzsāktu darbību. To tur nospiestu, kamēr tiek uztīta matu šķipsna un atskan signāls, ka loka ir gatava - tad pogu atlaiž.

Lokotājam komplektā nāk divi palīgrīki.
Pirmais ir šķipsnas biezuma nomērīšanai. Ražotājs rekomendē darboties ar šķipsnu, kas ir ne lielāka kā tas caurumiņš V atvēruma galā (~5mm). Sanāk tāda neliela šķipsniņa, bet nav arī ļoti maza.
Otrs rīks ir lokotāja karstuma elementa tīrīšanai.

Kopumā savelkot plusus un mīnusus - varu teikt tā: pētot aparāta darbību un savelkot kopsakarības - man šķiet, ka šī ierīce būs piemērotāka īsiem un ļoti gludiem matiem.

Plusi:
  1. darbošanās ir salīdzinoši ātra (vismaz ar maniem plānajiem matiem).
  2. lokas ir vienādas.
  3. regulējot temperatūras un ilguma režīmus lokas var būt no maigām un vijīgām līdz ļoti izteiktām.

Mīnusi:
  1. nedrošība - šķipsna var tikt ierauta. Vairākkārtīgi ieraujot šķipsnas tās netika atlaistas, lai gan instrukcijā ir teikts, ka ja mati tiek ierauti, ierīce nekavējoties atlaiž šķipsnu un izslēdzas. Mana pieredze rāda ko citu.
  2. es iesaku katru šķipsnu kārtīgi sagatavot - nošķirt no pārējā matu apjoma un izķemmēt, jo mani novērojumi rāda, ka gludas šķipsnas ir drošākas. Līdz ar to ir lielāka ķēpa un laika patēriņš.
  3. ilgi ar to darbojoties ļoti nogurst roka - pēc 15 minūtēm roka būs jūtama.
  4. man lokas pārāk ilgi neturas - ja būs ieliktas vien matu putas un laka - pēc 4 h no lokām nebūs ne miņas.
  5. ja mati ir ļoti biezi - nāksies pastrādāt kādu laiciņu, jo šķipsna ar kādu ir kaut cik droši strādāt ir pavisam neliela.
  6. tā cena ir ievērojama - 109 EUR. 

Kopumā es teikšu, ka šīs ierīces ideja mani vilina, taču man ir bailīgi ar to darboties, jo praktiski jebkura šķipsna var tikt ierauta un sliktākajā gadījumā to var nākties arī nogriezt. Varbūt, ja cena būtu krietni zemāka - varētu padomāt par tā iegādi. Jo ļoti uzmanīgi darbojoties esmu sapratusi ko labāk nedarīt un kura šķipsna var būt potenciālais drauds. Bet nekāds fiksi pirms randiņa sataisīšu lokas - man noteikti nebūtu. Mierīgi, ja ir brīvs rīts pirms pasākuma, lai nesteidzīgi savestu kārtībā frizūru - tad jā, tad es vēl parakstos. Bet jebkurā gadījumā - sanāk tāda kauliņu mešana - būs vai nebūs ierauta šķipsna.

Darbošanās ar aparātu ir apmēram šāda:
Atkāpe par to, kāpēc video ir šāds. Visu smuki sagatavoju, īss testa video - viss strādā ideāli. Tā kā darbojos viena - filmēšanas laikā pārbaudīt nevarētu vai viss ir kārtībā. Pēc tam paskatos video - opā... viss nav gluži kā gaidīju. Mēģināju pārfilmēt nākamajā dienā - sanāca miglasbilde (jāpiebilst man foto nav autofokuss video režīmā). Skaidrs, ka vairāk man nav pacietības ņemties ap video. Tāpēc, ceru, ka ieskatam derēs šis - mazliet apgrieztais :D



Rezultāts šāds:



Par to, kā gājis citām dāmām var lasīt:
Artas blogā
Lauras blogā 

Varbūt kādai vēl ir pieredze? Pastāsti :)

Veiksmi!

6 komentāri:

  1. Atbildes
    1. Paldies ;) ... Laikam saņemšos un realizēšu savu domu par ilgviļņiem :D

      Dzēst
  2. Video gan pašu galveno - kā šī ierīce ievelk matus - redzēt nevar, bet rezultāts izskatās tīri labs :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Video pašās beigās mazliet redz - arī to, kā divas reizes biku ierāva šķipsnu. Bet tāpēc es rakstīju, ka mēģināju uzņemt video divas reizes. Trešajai pacietība pietrūka :D

      Dzēst
  3. Cik skatos bildes ar gala rezultātiem - nu nepatīk man tās lokas, kaut kādas dīvainas.. :( Aparāts stipri pārvērtēts cenas ziņā.. Nezinu, varbūt esmu prieka bende, bet it nemaz neizprotu visu jezgu ap šo rīku..

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nekāda prieka bende jau Tu neesi - ja izlasīji manu atsauksmi līdz galam, tad es tā arī saku, ka šis aparāts nav tās cenas vērts. Ja cena būtu 30 EUR - varētu apsvērt tā iegādi, jo piešaujot roku var fiksi dabūt lokas. Bet tā riskēt nosvilināt kādu šķipsnu par vairāk kā 100 EUR... nu ir kā ir :D

      Dzēst

Ievadiet komentāru