11 oktobris, 2016

Jaunums: Biocos ekokosmētika

Pāris mēnešus atpakaļ Latvijas dabīgās kosmētikas plašumus papildinājis vēl viens - lietuviešu zīmols BIOCOS.



Lai gan Latvijā tas parādījies tik tikko, zīmols ir ar uzkrātu bagāžu un kosmētiku ražo jau no 2009.gada. Biocos kosmētika ir dabīga, un tā tiek ražota atbilstoši Eiropas Savienības normām. Tā ir arī sertificēta atbilstoši visām kosmētikas drošības normām, taču tai nav eko kosmētikas sertifikātu. Kas no vienas puses ir mazliet žēl, jo tas tiešām norāda uz kosmētikas dabīgo izejvielu izcelsmi un kvalitāti, bet no otras puses absolūti saprotams, jo eko kosmētikas sertificēšana ir ārkārtīgi dārgs process. Tādēļ ražotāji izvēlas vidusceļu - ražot kvalitatīvu, bet lētāku un plašāk pieejamu dabīgo kosmētiku. Bet ar dabīgo kosmētiku ir viena nelaime - tās ražošanu (vismaz Latvijā) nereglamentē likumdošana, līdz ar to par dabīgu kosmētiku var saukt arī tādu, kuras sastāvā ir niecīgs procents dabīgo izejvielu. Bet šoreiz šis nav tas stāsts - papētot sastāvu ir diezgan skaidrs, ka tajā nav atrodams nekas lieks.



Tik tālu par zīmolu - bet tagad atrādīšu, kas šobrīd ir manā pārziņā: trīs sejas kopšanas līdzekļi -  alvejas serums, augļu pīlings un sejas krēms, kā arī matu kopšanai - matu maska.



Kā jau minēju - viens no sejas kopšanas produktiem un laikam mans favorīts nr. 1 ir augļskābju pīlings jebšu 7% AHA Alfa- hidroksi skābes ziedūdenī. AHA sastāv no pieciem augu ekstraktiem: melleņu, cukurniedru, kļavu, apelsīna un citronu, tostarp 15-17% ir glikolskābes, kas izceļas ar aktīvām ādas attīrošajām īpašībām.
Šķiet mūsdienās jau vairs nav jāstāsta kas ir AHA un kam to pielieto. Bet ja nu tomēr - īsumā: AHA ir efektīvs līdzeklis ādas attīrīšanai un maigai nolobīšanai, šūnu stimulēšanai, pigmentu balināšanai. Īpaši liels draugs būs problemātiskas ādas īpašniecēm.
Par šo konkrēto varu teikt, ka man patīk izsmidzināms formāts - ātri un ērti. Jāsaka, ka vasaras minimālais iedegums ir ar šo arī dzēsts, bet toties nesmukās pumpu rētiņas līdz ar to.

Vēl viens sejas kopšanas produkts ir mitrinošais alvejas serums, kas ir lieliski piemērots pat ļoti taukainai ādai, jo ir gatavots uz ūdens bāzes (līdz ar to jābūt piesardzīgiem ar lietošanu ziemā). Tā sastāvā pamatā ir alvejas gēls - 95% apmērā, sastāvā atrodama arī hiāluronskābe, ziedūdens un niecīgs procents balasta vielu (ja tā varētu teikt). Zinot alvejas un hiāluronskābe fantastiskās īpašības man nebija ne mazāko šaubu, ka jāizvēlas šis serums. Alveja dziedē un nomierina, savukārt hiāluronskābe dziļi mitrina ādu. Manuprāt izcils komplekts. Ja gribās papildus mitrināšanai arī barojošās īpašības - serumam pa virsu klāj izvēlēto sejas krēmu. Bet tā kā man pietiek ar mitrināšanu - es pēc seruma krēmu papildus neklāju, vienkārši turpinu ierasto rituālu ar dekoratīvo kosmētiku. Pie tam serums ir lieliska dekoratīvās kosmētikas bāze. Šo pamatā lietoju no rīta, kā vieglu iesākumu dienai.

Visbeidzot sejas kopšanu var finišēt ar BIO-C vit sejas krēmu, kura sastāvs bagātināts ne vien ar C vitamīnu, bet arī ar ciprešu un greipfrūtu ēterisko eļļu, asinszāles un lazdu riekstu eļļām, kā arī naktssveces un mežrozīšu eļļām. Sastāvs tiešām bagāts ar eļļām un to var redzēt arī pašā burciņā, kur nelielos burbulīšos ir sakrājušās eļļas pilītes un tas nozīmē tikai vienu - krēmā nav atrodami visādi stabilizētāji, biezinātāji un vēl nez kas. No tāda viedokļa - ļoti labi. Taču krēms ir diezgan bagātīgs un ne pārāk atbilstošs manam ādas tipam. Bet tur jau mana izvēles vaina - zinot C vitamīna labo iedarbību uz ādu gribējās izmēģināt, nepievēršot uzmanību plašajam eļļu klāstam sastāvā. Tāpat man ne pārāk iet pie sirds ļoti spēcīgais ciprešu aromāts. Bet te atkal - jāsaka manas stipri individuālās iegribas.


Pēdējais - mazliet no cita plauktiņa: barojošā matu maska ar dabīgo zīdu, bagātīgajām augu eļļām un augu ekstraktiem sastāvā, kas baro, mitrina un atjauno matu struktūru. Maskai rekomendējamā lietošana ir 10-20 minūtes, taču turu mazliet mazāk (cik nu sanāk dušošanās laikā - bet noteikti ne vairāk kā 10 min.) un nav ne vainas. Maska labi nogludina un mīkstina matus. Tos ir viegli izķemmēt un par spīti eļļām - tie nepaliek smagnēji un arī netaukojas stipri ātrāk, kā varētu domāt. Manuprāt ļoti laba maska.

Šos un ne tikai var iegādāties BIOCOS mājas lapā. Cenas:
Pīlings: 6,10 EUR (50 ml)
Alvejas serums: 11,15 EUR (50 ml)
Sejas krēms: 10,45 EUR (30 ml)
Matu maska: 10,10 EUR (100 ml)

Interesanti, ka ražotājs lielāko daļu produktu piedāvā vairākos tilpumos - līdz ar to var izvēlēties mazākus, ja patīk biežāk produktus manīt vai atkal lielākus, ja kāds iepatīkas un nemaz negribās mainīt.

Saulainu nedēļu, mīļie!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru