29 marts, 2015

Cita tēma: smūtiji

Kā brīvdienā pieklājas - šodien mazliet atpūtas un mazliet no citas tēmas. Man gan šī tēma diezgan cieši saistīta ar skaistumkopšanu - jo kopā ar ārējiem līdzekļiem man ir "diēta", kurā tiek izslēgts cukurs, milti un piena produkti (atzīmēju, ka manā diētā kaloriju daudzums netiek ierobežots). Līdz ar to šodien šādas izskatās manas brokastis :)

Ja ir interese - proporcijas ir šādas:
1/3 no ābola;
2 mandarīni (tik neaizmirstam izņemt sēkliņas);
1 banāns;
2 ēd.k. auzu pārslas un
4 ēd.k. smiltsērkšķu sulas.

Rezultātā - biezs, salds un sātīgs smūtijs :)
Smūtijus taisu gan ar ogām, gan augļiem, vienu vārdu sakot - eksperimentēju - kā redzat - pievienoju arī auzu pārslas. Sanāk gandrīz kā svaigā auzu pārslu putra :D. Tuvākajā laikā plānoju pamēģināt arī kaut kas no dārzeņu smūtijiem :)

Kā jums iet ar šāda veida ēdieniem? Priecāšos arī par kādu recepti :)

Veselību!

9 komentāri:

  1. Tu izslēdz tieši balto cukuru vai jebkādu izņemot augļus?
    Es jau kādu laiku gribu uzsākt to ''smūtiju craze'', bet laikam nedaudz pagaidīšu vēl līdz pie mums sāk kārtīgi augt vietējie labumi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Pilnīgi jebkādu cukuru. Neēdu arī medu - dakterei nepajautāju vai drīkst :D Atļaujos tikai augļus - arī žāvētos. Bet zini - cita garšas sajūta :D

      Dzēst
  2. Es arī jau labu laiciņu gribu pieķerties smūtiju taisīšanai,taču es gribu īstas zemenes,nevis tās,kas atrodamas šobrīd. Vasarā noslinkoju un saldētavā krājumus nesaliku :(

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man saldētavā pašmāju ogas, ko mamma ir vākusi - visas ir tikai ar cukuru - līdz ar to pērku importa saldētās bez cukura. Pieļauju, ka nav labākais variants - bet kamēr nav nekas cits - man der :) Kad sāksies kaut kas pašu - būšu laimīga :)

      Dzēst
  3. Pēdējā laikā smūtijus taisu katru dienu! Visu lieku pēc "sajūtām" nav nekādu konkrētu daudzumu, un mans favorīts noteikti ir aveņu-banānu smūtijs. Ļooooti garšīgi!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man ar smūtiji iet katru dienu - brīvdienās pa divi/trīs dienā. Avenēm Tev kauliņi netraucē?

      Dzēst
    2. Man avenes ļoooti garšo, tāpēc kauliņi paliek otrā plānā un netraucē. :)

      Dzēst
  4. Garšīgi ir kombinācija: mizots ābols, greipfrūta mīkstums, spināti, banāns
    banāns + kivi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Banāns + kivi man būtu pa maigu - prasās kaut kādu skābumiņu kāt. Laikam mana cukura sajūta ir nokritusies tik zemu, ka vakar paprovējot šokolādes cepumiņu - nesapratu, kā kaut ko tik saldu cilvēks var ieēst.
      Man tagad topā ir smiltsērkšķu sula. Plānoju mēģināt kaut ko ar avokado (man gan avokado kā tāds drausmīgi negaršo), bet mēģināšu smūtijā - kopā ar augļiem varbūt būs ok.
      Greipfrūts kā viena no daļām arī varētu būt labs.

      Dzēst

Ievadiet komentāru