05 aprīlis, 2016

The Body shop jūras aļģu joniskā mālu maska

Meklē labu ieroci cīņai ar taukainas/kombinētas ādas nepilnībām - pārlieku taukošanos, paplašinātām porām un izsitumiem? Talkā nāk The Body shop seaweed oil-balancing clay mask, jebšu jūras aļģu joniskā mālu maska.


Ražotājs atzīmējis, ka maska dziļi attīra poras un uzsūc lieko sebumu, atsvaidzina un matē ādu. Tā satur dabisku mālu kompleksu, kā arī jūras aļģes no Īrijas un Francijas. Pēc ražotāja norādījumiem - maska ir paredzēta taukainai un kombinētai ādai.


Šoreiz mani ieinteresēja sastāvs, tādēļ to papētīju kārtīgi.
Maskas sastāvā ir sastopams baltais māls (Kaolīns) - saukts arī par ķīniešu mālu, bentonīta māls (Bentonīts), jūras aļģes (Heilmoor Clay - literatūrā tas tiek klasificēts kā 100% peloīds - ārstniecisko dūņu produkts), cinks un daudz citas vērtīgas sastāvdaļas.
Klasiskie māli (kaolīns un bentonīts) attīra un savelk poras, mazina taukvielu izdalīšanos, dziedē iekaisušu ādu un palīdz cīņai ar akni, savukārt jūras aļģēm piemīt gan attīrošas, gan asinsriti stimulējošas un šūnu atjaunojošas īpašības. Un visiem labi zināmajai sastāvdaļai - cinkam, piemīt pretiekaisuma, savelkošas, nomierinošas, pretmikrobu un sausinošas īpašības. Es pat teiktu trieciendeva ādas attīrīšanai.
Masku paredzēts lietot 2 reizes nedēļa, turot uz ādas 10 minūtes, pēc tam noskalojot ar siltu ūdeni.


Atverot iepakojumu atradīsi pelēku, vijīgas pastas konsistences, jūras aļģu - mālu masku, gatavu lietošanai. Tā klājas biezā slānīti, bet viegli kā krējums, un nožūstot rada tādu kā plēvīti, bet nesaplaisā un nesavelk ādu, kā tipiski to mēdz izdarīt mālu maskas. Lietojot klasiskās mālu maskas, tās rekomendē nemitīgi mitrināt, lai žūstot tās netraumētu ādas virsējos slāņus, taču šai maskai droši var ļaut nožūt pilnībā, nepatīkamo sajūtu nebūs.

Interesanti, ka maska ādu nepadara sausu un velkošu (kā varēja gaidīt - ņemot vērā, ka sastāvā ir māli), bet viennozīmīgi piešķir tai tīru un svaigu sajūtu. Lai sajustu ievērojamus ādas uzlabojumus ar vienu reizi gan nepietiks - maska jāpalieto ilgstoši, taču pēc dažām nedēļām būs prieks par svaigu un starojošu ādu.

Maska uz ādas ir tieši tik skaista (jau atkal var iet biedēt ja ne mājiniekus, tad vismaz kaimiņus).

Jāsaka, ka arī šī maska ierindojās pie maniem cīņu biedriem ar pārlieku T-zonas taukošanos. Beidzot pēc ilgiem laikiem es varu ielikt matējošos papīrīšus atvilktnē un aizmirst par tiem. Vēl tik paliek risināma problēma ar izsitumiem - bet šķiet tur vajadzētu sākt ar cukura patēriņa apgriešanu :D

Masku var nopirkt The Body shop veikaliņos un interneta veikalā, cena - 18,50 EUR.

Šis pievienojas pie maniem šī pavasara favorītiem.
Padalies ar saviem pavasara jaunatklājumiem vai aktuālajiem produktiem!

3 komentāri:

  1. This looks gorgeous! I love Body Shop products - they're so affordable and such great quality :)
    - Ambar | Her Little Loves

    AtbildētDzēst
  2. Thanks! The Body Shop is one of my favorite brands. Actually I love it :)

    AtbildētDzēst
  3. neesmu tādu mēģinājusi, bet no tāda tipa maskām man ļoti patīk Madaras Detox maska un Queen Helena no iHerb :)

    AtbildētDzēst

Ievadiet komentāru