06 janvāris, 2017

Douglas AquaFocus Serums dehidratētai ādai

Intensīva ādas mitrināšana un ziema - rodas jautājums, vai šīs divas lietas var būt savienojamas? Kāpēc ne? Vienā no reizēm runājoties ar savu dermatologu par ādas kopšanu ziemā - nonācām līdz maniem ādas kopšanas produktiem, ko lietoju tobrīd. Tā, vārds pa vārdam, sāku stāstīt, ka esmu iegādājusies speciālo ziemas krēmu sejai, kas paredzēts mazuļiem. Uz ko ārste pamācoši atbildēja, ka šādu krēmu lietot ikdienā lietot nav nepieciešams, ar nosacījumu, ka lielāko daļu pavadām telpās un sasniegums ir izskriet no mājas durvīm līdz auto. Līdz ar to, šobrīd vairs nebaidos lietot mitrinošos krēmus arī tad, ja aiz loga ir spelgonis. Protams, cita ādas kopšana būs gadījumā, ja plānots kāds pamatīgāks pārgājiens vai ilgstoša uzturēšanās svaigā gaisā.
Tādēļ, arī viens no maniem ziemas ādas kopšanas ieročiem ir labs mitrinošs krēms vai serums - un šoreiz par Douglas AquaFocus intensīvi mitrinošo serumu.


Aukstajā gada laikā no rītiem un vakaros ādu palutinu ar kārtīgi mitrinošu līdzekli - tā šobrīd šim lieliski kalpo Douglas AquaFocus intensīvi mitrinošais serums. No rītiem serumu lieku vismaz 15 minūtes pirms došanās ārā (būsim godīgi cik nu garš var būt tas ceļā no durvīm - līdz auto). Tomēr, ja plānoju doties ārā ilgstošā pastaigā - serumu nelietoju, bet uz ādas klāju kādu treknāku krēmu - vislabāk izvēlos tādu, kam nav sastāvā ūdens. Bet atgriežoties pie seruma - gribu piebilst, ka apkures sezonā mana āda kļūst krietni sausāka, tāpat tā ir ar noslieci uz dehidratētas ādas stāvokli, bet ziemā to izjūtu īpaši. Tādēļ ādas mitrināšana ir ļoti svarīga.



Lūk, tik tālu par un ap ziemu un ādas mitrināšanu, taču kas tik īpašs ir pašā serumā? Pirmkārt - kā jau serumam pieklājas - tas ir ļoti vieglas tekstūras, maigs un mitrinošs. Tāpat tam ir interesants (noteikti labā nozīmē) sastāvs - tas satur jau labi zināmo hiāluronskābi (precīzāk nātrija hialuronātu - hialuronskābes nātrija sāli), kas savu īpašību dēļ veido vienotu, noturīgu un īpaši ilgas iedarbības aizsargslāni, tādējādi dziļi mitrinot ādu un uzlabojot audu elastību. Tāpat sastāvā ir olīveļļa, kas mīkstina ādu, ūdens, kas iegūts no Šveices Alpu ledāja (šim ūdenim esot specifisks sastāvs, kas bagātinās ar minerālvielām un mikroelementiem. Šeit gan atliek noticēt ražotāja teiktajam, jo to pārbaudīt varētu būt nereāli), visbeidzot sastāvs papildināts arī ar Opuncijas kaktusa ekstraktu, kam piemīt spēcīga antioksidanta īpašības (tieši lielā C vitamīna satura dēļ).
Skaisti jau izklausās, bet vai serums arī strādā? Ja runājam par mitrinošajām un mīkstinošajām īpašībām, tad tas strādā nevainojami - ja runājam par pārējo (ādas elastību, atjaunošanu, un citām ādas novecošanās pazīmēm), tad šeit lieku reizi jāatgādina, ka serums viens pats nebūs cīnītājs. Tas var palīdzēt tās aizkavēt, bet ja dzīvesveids būs nesaudzējošs, tad nez vai serums palīdzēs. Pagaidām cenšos savienot +/- normālu dzīvesveidu (pietiekams miegs, gana daudz šķidruma, daudz-maz veselīga pārtika un šad tad kāda aktīvāka atpūta) un atbilstošu ādas kopšanas kosmētiku, un par rezultātu šobrīd nevarētu sūdzēties.

Visbeidzot gribu arī pastāstīt par seruma īpatnējo uzklāšanas veidu - ar tūbiņā iestrādāto metāla rullīti.


No vienas puses uzklāšana ir patīkama, kaut vai tāpēc, ka savādāka kā citiem līdzīga rakstura produktiem. Ja piešauj roku serums klājas diezgan viegli, taču noteikti ir lielākas iespējas stingrāk piespiest tūbiņu un plānas kārtiņas vietā uzklāt tādu pamatīgu švīku, kuru tāpat nāksies izlīdzināt ar rokām. Vispār, personiski man, tāpat serumu pēc uzklāšanas prasās izlīdzināt ar pirkstiem. No otras puses šāda uzklāšana lieki nestaipa plānāko ādu (kakla ādu, acu un mutes tuvumā). Taču vēl paliek atklāts jautājums par higiēniskumu - vai uz rullīša nesakrājas netīrumi un baktērijas, un kā to būtu pareizi kopt? Katrā ziņā, dot lietot citiem šo serumu, nebūtu īsti pareizi :D

Kopumā es esmu apmierināta ar seruma īpašībām un arī ar interesanto pielietošanas veidu. Tā kā ja meklē ko ļoti mitrinošu - ir noteikti vērts šo pamēģināt.

Cena Douglas veikalos: 19,99 € par 30 ml

Lai skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru