24 janvāris, 2017

Trīs favorīti ādas elastības saglabāšanai un cīņai ar sausu ādu

Šodien gribu padalīties ar šīs ziemas trīs absolūtajiem favorītiem ķermeņa ādas kopšanai. Man apkures sezona sākās ar ārkārtīgi sausu ādu - jo īpašu roku, kura plaisāja un sprēgāja tā, ka neviens roku krēms nepalīdz. Sekoja sausa un velkoša ķermeņa āda un vēl citi bonusi. Laimīgā kārtā dažādos ceļos pie manis nonāca trīs dažādi ādas kopšanas produkti - ar tiem arī šodien padalīšos.


Pirmā pie manis nonāca Bio-Oil ķermeņa eļļa, ko man iedeva draudzene, tad tematiskajā Saneribox kastītē atnāca pašmāju Anne Nature intensīvi barojošais balzāms un visbeidzot pievienojās arī Re-Gen Oil. Tādēļ sākšu no paša sākuma - ar Bio-Oil ķermeņa eļļu.


Bio‑Oil eļļa ādas kopšanai ir paredzēta rētu un striju profilaksei un mazināšanai, nevienmērīga ādas toņa izlīdzināšanai, tāpat tā aizkavē arī ādas novecošanās procesus un atjauno mitruma līmeni sausai vai dehidratētai ādai. Eļļa šķiet pārāk plaša pielietojuma, bet tā tiešām spēj veikt brīnumus ne velti tā ir kļuvusi par visvairāk pārdoto rētu un striju produktu 23 valstīs. Pirmajā brīdī varētu šķist, ka eļļiņas pamata auditorija būs grūtnieces, bet noteikti varu ieteikt to arī dāmām ar ļoti sausu ādu un īpaši tad, ja izmēģināts teju viss, bet nekas nepalīdz.
Eļļas pamatā ir bāze ar dažādām ķīmiskajām vielām, kas man neko pārāk daudz neizsaka, taču eļļa papildināta ar dažādām vērtīgām vielām, kuras spēju novērtēt: kliņģerītes, lavandas, rozmarīna lapu un kumelītes ziedu eļļām, kā arī A un E vitamīniem.
Eļļa ir veidota kā tā saucamā sausā eļļa - viegla un netaukaina, kas uzsūcas ātri un ādu padara ļoti maigu, elastīgu, to ļoti labi mitrina un pabaro. Pēc uzklāšanas gan paiet kāds brītiņš līdz eļļa pilnībā uzsūcās, bet es velku apģērbu praktiski uz reiz, jo eļļa apģērbu nesmērē un man nav pacietības īpaši gaidīt. Lietoju vienu reizi dienā (pagaidām šķiet, ka pietiek), bet var droši lietot gan no rītiem, gan vakaros. Es klāju vakarā - un no rīta āda ir maiga un zīdaina. Lietošanā tā ir ļoti ekonomiska - no novembra sākuma esmu izlietojusi tikai ~2/3 no iepakojuma.
Eļļu noteikti iesaku arī topošajām māmiņām - gan grūtniecības laikā, gan arī pēc bērniņa piedzimšanas - gan striju mazināšanai, gan vispārējai ādas kopšanai, visas man zināmās māmiņas ļoti atzinīgi ir novērtējušas gan profilaksei, gan arī jau radušos rētiņu kopšanai.

Ja jau esmu sākusi par vienu eļļiņu - salīdzināšu to ar otru - Re-Gen Oil.


Godīgi sakot kādu laiku zināju par abu eļļu esamību, ilgu laiku domāju, ka vajadzētu tās izmēģināt, bet īsti nevarēju saprast vai tās ir divas dažādas eļļas vai viena - tā teikt nebiju īsti iedziļinājusies pieejamajos faktos.
Tagad, kad man rokās ir abas un pāris mēnešus lietota viena un janvārī iemēģināta otra - man ir skaidrs viens - eļļas ir nu ļoti, ļoti līdzīgas. Papētīju sastāvu - principā tas sakrīt par 95% (jautājums, protams, ir par proporcijām un izejvielu kvalitāti, zīmola atpazīstamību, utt.). Un arī lietošanā, sajūtās un rezultātā, pagaidām (jo Bio-Oil esmu lietojusi krietni ilgāku laiku), šīs abas divas eļļas šķiet pilnīgi vienādas - nu labi ražotājs, smarža, cena un tilpums ir atšķirīgi :D
Līdz ar to - man subjektīvais viedoklis ir, ka produkti ir vienādi un atliek izvēlēties sev pieejamāko vai arī lētāko.

Visbeidzot eļļu dueli papildināšu ar Anne Nature intensīvi barojošo balzāmu.


Tā kā pret decembra vidu manu roku āda bija kļuvusi teju katastrofāla - tik sausa, ka tā bija palikusi raupja, balta un plēkšņaina un katrs roku krēms, ko lietoju, šķiet situāciju glāba vien uz pirmo pus stundu. Bet tad Saneribox kastītē atradu šo un priecājos par iespēju izmēģināt ko jaunu un pilnīgi nezināmu - ar domu "un ja nu palīdz?". Un palīdz ar.
Ražotājs saka, ka šis ir universālais krēms, kas paredzēts gan visa ķermeņa kopšanai, gan arī lūpām, rokām, elkoņiem un citām īpaši sausajām ķermeņa zonām. Sākumā izmēģināju to gan visam ķermenim, gan rokām, gan arī lūpām, taču lietošanai uz ķermeņa krēms ir pa biezu (tas ir pastas konsistences) un lai ieziestu visu ķermeni - man šķiet, ka vajadzētu teju visu tūbiņu, jo krēms klājas pagrūti (tieši biezās konsistences dēļ) un nav pārāk patīkami staipīt un ārkārtīgi daudz reižu berzēt ķermeņa ādu, līdz krēms ir izlīdzināts. Klājot krēmu uz rokām - to ir krietni vieglāk izlīdzināt, jo roku āda nav no tām plānākajām un arī apstrādājamā zona ir neliela. Un manām rokām krēms ir labākais glābiņš - tās ir atguvušas gan krāsu, gan maigo ādu. Vienīgi manai lūpu ādai krēms nepalīdz - tur joprojām esmu kāda brīnumlīdzekļa meklējumos.
vēl piebildīšu, ka biezās konsistences dēļ tas nav pārāk ekonomisks lietošanā - kopš decembra vidus esmu pieveikusi jau vairāk kā 1/2 no tūbiņas. Bet pluss, ka uzklāts pat ļoti bagātīgi - tas iesūcas labi un tiešām glābj super sausās ķermeņa zonas, un vēl viens pluss - EcoCert sertifikāts (gan jau būsiet pamanījuši manu lielo mīlestību uz eko kosmētiku). Kopumā - ir to vērts, jo tiešām palīdz.

Par cenām:
Bio-Oil: (aptiekās un Drogas veikalos) ap 10-13 € | 60 ml, (Rimi) 13,49 €, taču dažos interneta veikalos cena ir jau no 6 € (ir arī lielāki tilpumi - 125 ml un 200 ml, kas sanāk izdevīgāk);
Re-Gen Oil: (Drogas) pamata cena 8,99 € (šobrīd akcija 5,39 €), (Rimi) 9,99 € | 75 ml;
Anne Nature balzāms: (1a.lv) 9 €.


Skaistu dienu,  mīļie!

6 komentāri:

  1. Bio-Oil esmu iegadajusies jau kaadu pusgadu atpkalj, bet taa ari neesmu piekjeerusies lietoshanai, jo ir tik daudz citu produktu kas jaapiebeidz. Neesmu ne maaminja, nedz ari toposhaa maaminja, taapec ceru ka shii eljlja paliidzees aknes reetaam uz vaigiem un nelielaam reetinjaam uz kjermenja.

    Anete,
    www.lapoudreblog.blogspot.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ja Tev ir taukaina/problemātiska sejas āda - esi uzmanīga. IR dzirdēts, ka aizsit poras, jo sastāvā ir silikons. Ķermeņa ādai ir ideāls. Bet jālieto būs ilgi. Tā kā jānodrošinās ar pacietību.

      Dzēst
    2. Ņemot vērā, ka parafīns ir pirmā (vai viena no pirmajām) no sastāvdaļām.. nezinu, nezinu, vai ir forši ādu no ārpuses aizķepināt tā, ka tā pat paelpot nedabon.

      Dzēst
    3. Kā jau minēju - ķermeņa ādai kalpo labi. Varbūt arī tieši silikoni ir tie, kas saglabā to mitrumu un neļauj ādai to tik ātri pazaudēt?

      Dzēst
  2. Es arī izmēģināju abas eļļas. Līdzīgas. Tāpēc izvēlos lētāko...

    AtbildētDzēst
  3. Es savu brīnumlīdzekli lūpām atradu tieši ar Saneribox palīdzību. Amber Dew lūpu balzams nāca kā saukts, jo pēc ilgstošām iesnām lūpas un āda ap tām bija drausmīgā stāvoklī. Ieraugot to kastītē tieši tā arī nodomāju: "Ja nu palīdz?" Āda burtiski apēda ziedi, turpināju smērēt nežēlojot un jau nākamajā dienā āda vairs nebija iekaisusi un sausa. Super efekts. Mans šībrīža favorīts lūpu kopšanā. Turklāt sastāvs ir ļoti bagātīgs un dabīgs.

    AtbildētDzēst

Ievadiet komentāru