01 novembris, 2018

Dermokosmētika no Eau Thermale Avene

Man Eau Thermale Avene ir viens no pazīstamākajiem zīmoliem un viens no tiem kosmētikas zīmoliem, kas ir pilnīgs must-have. Es pat īsti nezinu kāpēc, bet tieši Avene liekas tāds riktīgi pamatīgs un stabils kosmētikas zīmols ar patīkamu sastāvu, lielisku klāstu un labām atsauksmēm.
Esmu to diezgan daudz lietojusi, un ieteikusi citiem un šoreiz ar saviem jaunumiem dalīšos arī blogā.


Manā jaunumu klāstā ir četri produkti - Avene termālais ūdens, Cold Cream sērijas lūpu sviests un divi jaunumi - atsvaidzinošs acu kontūru krēms un mirdzuma serums sejai.

Bet sākšu ar klasiku un vienu no Avene flagmaņiem - termālā ūdens spreju.


Izsmidzināmais ūdens ir absolūti universāls produkts. Tas ir pamatelements jutīgas, hiperjutīgas, alerģiskas un sakairinātas ādas kopšanā. Izmantojams: autiņbiksīšu izsitumu, dažādu kairinājumu, kairinājumu pēc skūšanās vai pēc epilācijas, saules apdegumu, sejas apsārtuma kopšanai, dekoratīvās kosmētikas fiksācijai, pēc fiziskām nodarbībām, vasarā un ceļojumā.
Tas lieliski mitrina un nomierina ādu, atsvaidzina un uzmundrina to. Man patīk, ka ūdens pieejams dažādos tilpumos, kur miniatūro (50ml) iepakojumu var iemest rokassomiņā vai paķert līdzi ceļojumā (īpaši noderēs lidmašīnā, kur vienmēr ir ārkārtīgi sauss gaiss), bet visizdevīgāko - mega (300ml) iepakojumu lietot ikdienā. Un lielais iepakojums arī cenā būs visizdevīgākais.

 Ziemas labākais palīgs lūpām - Cold Cream lūpu sviests.


Bagātīgais lūpu sviests ir ar maigu un kūstošu formulu, bagātināts ar jojobas eļļu un nomierinošām aktīvajām sastāvdaļām. Lūpu sviests teicami baro, mīkstina un aizsargā sausas un sasprēgājušas lūpas. Pie tam lūpu sviesta formula ir īpaši izstrādāta un testēta skarbos apstākļos, kas nodrošina to, ka šis sviests tiešām būs lielisks palīgs un īsts glābiņš ziemas spelgonī.
Vēl gribu vien piebilst, ka lūpu sviests patīkami mitrina un baro jūtīgo lūpu ādu, tās nomierina un padara ļoti maigas. Lūpu sviesta sastāvs ir izstrādāts tāds, lai pēc iespējas mazinātu alerģijas riskus.
Ziemā šis būs mana pirmā izvēle.

Viens no Avene jaunumiem - atsvaidzinošs acu kontūru krēms.


Acu krēms palīdzēs atdzīvināt jūtīgo acu zonas ādu un samazinās noguruma pazīmes - tumšos lokus, pietūkumu un pelēku, mirdzumu zaudējušu toni. Acu krēms bagātināts ar sarkano augļu ekstraktu, kas palīdz uzmundrināt un piešķirt mirdzumu ādai, antioksidantu E vitamīnu, kas mazina brīvo radikāļu iedarbību un dekstrāna sulfātu, kas samazina pietūkumu uz tumšos lokus, padarot ādu maigu un mirdzošu. Un, kā jau visi Avene produkti, arī šis krēms ir veidots uz Avene termālā ūdens bāzes, kas nomierina un atsvaidzina ādu.
Papildinot ražotāja aprakstu, piebildīšu, ka acu krēms ir lielisks - tas ir krēmīgas konsistences, bet vairāk mitrinošs, atsvaidzinošs un nomierinošs. Kas nav mazsvarīgi - krēma sastāvs ir hipoalerģisks. Tas ļoti labi klājas un teicami uzsūcas, kas ļauj uzreiz klāt dekoratīvo kosmētiku. Par pietūkuma un tumšo loku mazināšanu nevarēšu īsti komentēt, jo, par spīti mazgulētajām naktīm un nenormālajam nogurumam, tādu man nav (varbūt tas ir kosmētikas nopelns, nezinu). Bet krēms ir lielisks, man ļoti, ļoti patīk.

Visbeidzot vēl viens jaunums - mirdzuma serums.


Serums ir īpaši izstrādāts, lai izlīdzinātu, piepildītu un atjaunotu nogurušu un blāvu ādu. Līdzīgi kā acu krēms, arī serums ir papildināts ar sarkano augļu ekstraktiem un antioksidantu E vitamīnu. Papildus tam sastāvs ir bagātināts arī ar refinilu (refinyl), kas ir dabīga aktīvā sastāvdaļa ādas toņa izlīdzināšanai un poru sašaurināšanai. Papildus tam sastāvā ir arī nomierinošais un mīkstinošais Avene termālais ūdens.
Jaunumi mani iepriecina visvairāk, jo arī serums ir vienkārši lielisks: pirmkārt, tas teicami mitrina un nomierina ādu, padarot to maigu un gludu. Otrkārt, serums izlīdzina sejas toni un gaišina sīkos pigmentācijas plankumiņus. Visbeidzot, serumam ir patīkama konsistence - tas ir ļoti viegls, krēm-gēla konsistences, maigs un teicami uzsūcas. To var lietot vienu pašu vai zem iecienītā dienas krēma. Un, pateicoties teicamajai tekstūrai, tas ir ideāla bāze dekoratīvajai kosmētikai. Nu ļoti patīk.

Kā jau es minēju - Avene man ir īpašs zīmols. Īstenībā tas ir viens no tiem zīmoliem, ar kuru sāku savu nopietno ādas kopšanas ceļu (20+), jo būdama tīņu gados īpaši ar kosmētiku neaizrāvos. Labākajā gadījumā bija viens universāls krēms, ko lietoju visiem gadījumiem. Tieši ar Avene atklāju kosmētikas meditatīvās īpašības. Tādēļ arī zīmols man ir tik mīļš un tik īpašs, lai gan blogā, varbūt, nav tas biežākais viesis.

Avene kosmētika nopērkama teju visās aptiekās un nu jau arī internetā, piemēram, 1a.lv interneta veikalā.

Aptuvenās cenas:
Termālā ūdens sprejs (50ml) - ap 4 EUR
Lūpu sviests - ap 8 EUR
Acu krēms ap 15 EUR
Serums ap 22 EUR

Kā jau vienmēr - cenas svārstās starp aptiekām. Bet iesaku medīt atlaides: piemēram, Mēness aptiekai nedēļas nogalēs kosmētikai ir atlaides, Apothekai - ceturtdienās, bet Internetaptiekai - būs visu novembri, un gan jau ka pārējās aptiekas arī rīko kādas akcijas.

Lai skaisti!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru