04 novembris, 2019

Zerowaste favorīti! Zīmola Friendly Soap labumi

Teiksiet - modes kliedziens? Varbūt! Bet patiesībā ārkārtīgi praktiski un ekonomiski. Cietie šampūni, kondicioneiri un ziepes ir fantastisks izgudrojums. Tie nesatur ūdeni, kas aizņem 80% no klasiska šampūna sastāva. Tie ir kompakti, dabisku un vērtīgu sastāvu. Tie ir ideāli ceļojumā un mīnus viena plastmasas pudele vannas istabā. Tie ir ekonomiski - viens cietā šampūna gabaliņš aizstāj vidēji 2 parastā šampūna pudeles.
Lūk, te arī ir atbildes, kāpēc cietie šampūni, kondicionieri un ziepes svin savu uzvaras gājienu.

Friendly Soap meklē videi un maciņam draudzīgajā ecofit.lv


Nu lūk, bet bieži saskaros ar jautājumiem: Kāds ir rezultāts? Vai mati nepaliek sausi? Kā lietot cieto kondicionieri? Tad nu šodien viss sīki un smalki, par to, kā lietot, kāds rezultāts un vai ir to vērts.

Friendly Soap cietais šampūns un kondicionieris Lavanda un Tējas koks.


Šampūns būs piemērots visiem matu tipiem, bet ne krāsotiem un ķīmiski apstrādātiem matiem, gluži vienkārši rezultāts var nebūt tik pievilcīgs, kā vēlētos. Mani mati ir dabiski, nav krāsoti un nav apstrādāti, līdz ar to rezultāts viegli paredzemas un tieši tik perfekts, cik gaidīju.
Šampūna sastāvā ir rīcineļļa, kokosriekstu eļļa un olīveļļa, kas lieliski mitrina un nogludina matus, kā arī tējas koka un lavandas ēteriskās eļļas, kas veicina matu veselīgu augšanu un nodrošina antibakteriālas īpašības. Šampūna sastāvs ir ārkārtīgi vērtīgs un ļoti saudzīgs - tur nav palmu eļļas, parabēnu, SLS, sulfātu, triklozāna vai ftalātu, sastāvs ir vegāns un nav testēts uz dzīvniekiem.
Bet tagad par praktiskajām lietām - šampūns ārkārtīgi labi saputojas (pat ar pirmo reizi), man gan ērtāk šķiet apaļas formas cietais šampūns, bet tas tīri ir gaumes jautājums, jo praktisko pusi tas neietekmē itin nemaz. Tā kā man mājās ir ļoti mīksts ūdens, mani mati jau pēc šampūna jūtās lieliski - tie ir mīksti, mīksti, gludi, tīri - tiešām superīgi (ražotājs, brīdina, ka pie ļoti cieta ūdens var būt grūtāk pāriet no silikoniem pārbagāta šampūna). Bet, laimīgā kārtā, mums ūdens ir lielisks un mani mati gavilē. Pie tam šampūns pietiks ļoooooooti ilgam laikam - ražotājs sola, ka aizstās 3 šampūna pudeles, ņemot vērā, ka gabaliņš pat nav izmainījis savas dimensijas, es domāju, ka noteikti.

Kondicionieris mīkstiem, kupliem un pakalusīgiem matiem. Ja cieto šampūnu es biju lietojusi un es zināju, ko gaidīt, tad cietais kondicionieris man bija pārsteigums. Pirms to pirmo reizi ieliku matos, domās mēģināju uzburt, kā tas strādā, bet vai ziniet, viss ir ārkārtīgi vienkārši, saprotami un ērti.
kondicioniera pamatā ir kakao sviests un rīcineļļa, kā arī lavandas un tējas koka ēteriskās eļļas. Kondicioniera lietošana var tikt pielāgota katra cilvēka paradumiem: (1) var ņemt kondicioniera gabaliņu, ierīvēt matos, iemasēt, lai emulsificējas; (2) var kondicioniera gabaliņu sarīvēt rokās, līdz tas emulsificējas un tad to pastu, kas ir rokās ieziest matos; vai (3) kondicioniera gabaliņu var izšķīdināt 600ml vārīta ūdens, līdz tas izšķīst, atdzesēt un iepildīt kādā pudelē un lietot to "šķidrā" veidā.
Es dodu priekšroku pirmajam variantam - to gluži vienkārši (tā pat kā šampūna gabaliņu) iemasēju matos. Tas viegli emulsificējas un labi pārklāj matus, pēc tam vēl visus matus sabužinu, lai kondicionieris ieklātos vienmērīgi.

Apmēram šādi:

Un jā! Rezultāts ... pirmajā reizē nolēmu, ka matu eļļas palīdzēja, tāpēc nolēmu tās vairs nelietot, lai saprastu vai tiešām strādā. Jā! Strādā! Mati ir tik gludi, mīksti, vijīgi, viegli ķemmējami. Tiem ir patīkami pieskarties atkal un atkal - man sen nav bijis neviens tik labs kondicionieris. Super. Man grūti novērtēt, cik ilgam laikam pietiks viens kondicioniera gabals, bet tas rūk ievērojamāk par šampūnu - domājams, trīs kondicionieri uz vienu šampūnu aizies.

Brīdinu, jūsu vannas istaba smaržos pēc aromātiskās lavandas un viegla tējas koka rūgtuma. Gaisa atsvaidzinātājus var mest miskastē :)


Friendly Soap Detox Bar - attīrošs līdzeklis sejai un ķermenim



Ziepes ar kokosriekstu eļļu, šī sviestu, olīveļļu, aktivēto kokogli, rozmrīna un laima ēteriskajām eļļām ādas attīrīšanai un dabiskā līdzsvara atjaunošanai. Ziepes izvada toksīnus no ādas, padarot to tīru un veselīgu.
Ziepēm ir pievienota laima ēteriskā eļļa, tās antiseptisko, pretvīrusu un antioksidantu īpašību dēļ, kā arī rozmarīna ēteriskā eļļa, lai uzmundrinātu garu un prātu.
Man patīk, ka ziepes ievērojami attīra ādu, bet to nesavelk un nesausina. Tās lietoju pamatā savās "problēmzonās", kur mīl pa laikam parādīties izsitumi - respektīvi seja, pleci, dekoltē, muguras augšdaļa, lai pamatīgāk attīrītu ādu un novērstu poru nosprostošanos un izsitumu rašanos. Tā teikt - preventīvi attīru ādu. Un man ļoti patīk. Ziepes nav nekāds kosmosa brīnums, bet ir lieliska alternatīva jebkuram putojošajam attīrošajam līdzeklim. Lietoju tās dušā - tad ir ērti nomazgāt, noskalot, nekāda ķēpa, nekādu neērtību.

Kopumā - esmu sajūsmā par šiem maniem jaunumiem.

Nu lūk, esam tikuši līdz sadaļai cenas - vai ziniet, pat tās ir draudzīgas:

Šampūns - 4,30 EUR
Kondicionieris - 7,30 EUR
Detox Bar - 4,30 EUR

Kā jau minēju sākumā - meklē Friendly Soap cietos šampūnus, kondicionieris, attīrītājus un ziepes draudzīgajā ecofit.lv


Lai skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru