26 septembris, 2015

Lūpu kopšana

Sveikas, dāmas, šajā brīnišķīgajā rudens dienā!

Pirms gandrīz gada tika atrādīta tajā brīdī aktuālā lūpu kopšanas artilērija. Gads nu gandrīz riņķī un atkal kļūst aktuāls jautājums par kārtīgu un saudzīgu lūpu kopšanu aukstajā sezonā. Pārskatīju savus krājumus un pati biju pārsteigta.

Ja vasarā manām lūpām der pilnīgi viss, tad sākoties aukstumam un apkures sezonai mani glābt var tikai daži līdzekļi. Tad nu šobrīd mana lūpu balzāmu (un ne tikai) ierinda izskatās šāda:

    1. Blistex MedPlus lūpu balzāms. Es esmu kļuvusi par Blistex fani, līdz ar to man patīk visi zīmola līdzekļi. Šis konkrētais ir ķobītī, un ir jābaksta ar pirkstu (kas man ne īpaši patīk). Bet tā īpašības ir labas, mīkstina, mitrina, smaržo un garšo labi.
    2. Blistex lip relief cream. Tas ir biezs, krēmīgs, klājās labi.To uzziežot uz lūpām ir patīkami kņudinoša un mazliet atvēsinoša sajūta. Tas momentāni mīkstina lūpas, atvieglo pavisam smagi sasprēgājušu lūpu situāciju, labi dziedē cietušās lūpas. Tas patīkami smaržo un arī garšo :) Produkts man tiešām ļoti patīk un manas domas nav mainījušās ne pa kripatu - un to esmu ieteikusi arī draudzenēm, kuras arī ir sajūsmā.
    3. Bioderma Atoderm lūpu balzāms zīmulīša formā. Šis arī ir pamanījies iekarot manu sirdi. Lūpas labi mīkstina un mitrina un smaržo fantastiski garšīgi. Arī nenoēdas pārāk ātri.
    4. Bioderma Atoderm lūpu balzāms tūbiņā. Ilgi domāju ar ko atšķiras šis - tūbiņā no zīmulīša. Izrādās - tikai ar to, ka tūbiņā esošais ir šķidrākas konsistences un nesmaržo pilnīgi nemaz. Bet abiem sajūtas un īpašības ir praktiski vienādas.
    5. Lucas Papaw ointment. Iegādājos pēc vairākām labām atsauksmēm dažādos blogos. Tomēr sanāca baigā vilšanās. Šis līdzeklis ir pamatā uz vazelīna bāzes (vismaz spriežot pēc sastāva) un manām lūpām vazelīns nu nekādi nepatīk. Tā nu šad tad to palietoju, bet domāju, ka to novirzīšu citādiem mērķiem (piemēram kutikulas kopšanai).
    6. Blistex MoistureMax. Ar mazām zilām smaržīgām un garšīgām pērlītēm, kuras uz lūpām izšķīst. Ir labs, tomēr Blistex lip relief cream ir krietni labāks :D.
    7. Stenders Šī sviests. Mīkstina lūpas, mazina sasprēgājušas ādas nepatīkamās sajūtas, dziedē. Labs glābējs situācijā, kad lūpas jau sākušas sprēgāt. Atkal jāsaka, ka nepatīk tas, ka ar pirkstu jābaksta trauciņā. Bet kopumā produkts patīk. Tomēr šis man vairāk ir ziemas produkts.
    8. Vichy Aqualia Thermal soothing & repairings balm. Balzāms ir mitrinošs un mīkstinošs un vasaras periodam iz teicams, taču manas jūtīgās lūpas no ziemas nepaglābs. Tāpēc tā lietošanas sezona tuvojas noslēgumam.
    9. Maybelline Baby lips Cherry Me. Pavasarī, kad tie nonāca manās rokās, domāju, ka nu nekādi mēs nesadraudzēsimies, jo manas lūpas plaisāja uzreiz pēc tā lietošanas. Bet izrādās, ka tā bija apkures sezonas problēma. Vasarā mūsu attiecības ir bijušas (un joprojām ir) labu labās. Ik rītu tas tiek lietots un manas lūpas izskatās lieliski. Tas ne vien gana mitrina, bet arī piešķir tik fifīgu sarkanīgu tonīti. Ideāli. Diemžēl ziemu tam būs jāatpūšas plauktiņā.
    10. Maybelline Baby lips Mint Fresh. Priekš vasaras lūpu balzams ir labs - mazliet mitrina, pirmajā brīdī sniedz mirkli vēsumu un mazliet piparmētras svaiguma, un ir ar SPF aizsardzību - kas nav mazsvarīgi. Tomēr godīgi sakot - šis man ir vismazāk mīļais lūpu balzams. Un tāpat kā otram Maybelline Baby lips lūpu balzāmam - arī šis manām lūpām ziemai nav piemērots, līdz ar to vēl īsti nezinu vai tas maz ziemu pavadīs pie manis.
      Ja man būtu jāatstāj trīs no šiem - paliktu: Blistex lip relief cream, Bioderma Atoderm lūpu balzāms zīmulīša formā un lai cik jocīgi tas nebūtu - arī Maybelline Baby lips Cherry Me (jo pavasarī man likās, ka es to izsviedīšu miskastē ātrāk, kā mēs sadraudzēsimies).

      Kas to būtu domājis, ka 26.septembrī būs tik jauks un silts. Man liekas, ka jūnijs nebija tik labs kā septembris ir bijis :D. Šodien Ogre likās īpaši skaista.
      Novēlu no sirds izbaudīt brīnišķīgās un saulainās brīvdienas.

      6 komentāri:

      1. ar babylips galīgi nesadraudzējos, jo smarža un garša bija ļoti nepatīkama. lietoju dzintara zaļo tagad, bet labāk patīk oranžā.
        cik ilgā laikā izlietosi šīs tūbiņas? parasti turu vaļā maksimums 2 iepakojumus, jo vienu parasti izlietoju 3 mēnešu laikā.

        AtbildētDzēst
        Atbildes
        1. Visticamāk pati ar tiem galā netikšu. Visticamāk pēc kāda laika vienkārši metīšu laukā. Tāda ir tā dzīve :D

          Dzēst
      2. man Blistexā (vismaz tajā ar pērlītēm) nepatīk, ka klāt ir saldinātājs. man laikam mājās pārāk sauss gaiss, jo tie balzāmi, kuri satur minerāleļļu derivātus, liekas, vēl vairāk izsausina lūpas :( tāpēc vairāk pieturos pie vaskus saturošajiem, ļoti patīk BurtsBees. forši arī mūsu pašu Gusto ražojumi :)
        bēbju lūpas bija dziļa vilšanās, priekš manis tur ir pārāk daudz smaržvielas pievienotas, vjek.

        AtbildētDzēst
        Atbildes
        1. Ja - tā ir ar tiem Baby lips. Baigi izslavējā kā super duper produktu. Dāmas ģība dēļ tiem, bet dzīvē: ."Nothing special".

          Dzēst
      3. Hmm, žēl, ka nesanāca ar Lucas Papawu draudzība. Man tas tiešām ļoti patīk un lūpas ir daudz labākā stāvoklī nekā pirms šī balzāma. Bet ja nesanāca uz lūpām, tad tiešām iesaku kutikulām - man te bija sausuma katastrofa uz rokām, nolēmu pamēģināt šo, izglāba 2 dienās...
        P.S. Sveicieni Ogrei, tā mana dzimtene... :)

        AtbildētDzēst
        Atbildes
        1. Visiem jau viss nevar derēt - 100 reiz pārbaudīta patiesība. Un Ogre no Tevis pasveicināta ;)
          Man šī skaistā kūrortpilsēta ir mājas :)

          Dzēst

      Ievadiet komentāru