07 jūnijs, 2016

Sudrabs ne tikai rotaslietās - Rau Cosmetics Sudraba sērija

No vienas puses sudrabs ir ķīmiski neaktīvs metāls, taču no otras - tā joni ārkārtīgi mazās koncentrācijās spēj pāriet ūdenī, piešķirot tam antiseptiskas īpašības. Tieši šī metāla klātbūtne nodrošina ne vien to, ka Indijas svētākās (un droši vien vienas no pasaulē piesārņotākās) upes Gangas ūdenī ir iespējams peldēties (nedabūjot kaut ko ļoti interesantu), bet tas skaitās arī tīrs (es gan nezinu kā tieši to ūdeni var nosaukt par tīru - bet lai tā būtu).
Par Gangu man ir arī viens smieklīgs stāsts, kā viens baltais līda peldēties. Bet tas komentāros - ja nu kādam būs īpaša interese.

Un izmantojot šīs īpašības sudrabs bieži vien tiek izmantots arī kosmētika un arī Rau Cosmetics ir izveidojis Sudraba sēriju, īpaši piemērotu problemātiskai ādai.

Lūk, tik tālu teorija par sudrabu un tā spējām.

Kā jau noteikti sapratāt no garā ievada - šodienas galvenais stāsts būs par Rau Cosmetics Silver sērijas produktiem: RAU Silver Facial Washgel - attīrošo mazgāšanas želeju un RAU Silvercream - sejas krēmu.

Sākot loģiskā secībā - sākšu ar attīrošo mazgāšanas želeju.
Kosmētikas sastāvā tiek izmantots t.s. koloidālais sudrabs - kas ir vissīkāko sudraba daļiņu šķīdums destilētā ūdenī. Bez tā manu ievērību izpelnījušies arī tādi ingredienti kā pienskābe un ceļmallapu ekstrakts. Kuri visi kopā strādā pie tā, lai āda tiktu maigi, bet pamatīgi attīrīta un tā būtu gluda, starojoša un varētu aizmirst par izsitumiem vai apsārtumiem.

Šeit var redzēt, ka sudraba sīkās daļiņas ir nosēdušas pudelītes apakšā - kā sīks, smalks pulverītis - līdz ar to, pirms lietošanas ieteicams sakratīt.
Lietojot želeju vairāk kā mēnesi varu teikt, ka attīrīšana ir ļoti maiga. Želeja nerada šausmīgus putu kalnus, līdz ar to, to ir viegli noskalot. Pēc attīrīšanas āda jūtās tīra, taču nav velkošas sajūtas - ja uz reiz arī neuzlieku sejas krēmu, nav nekāda diskomforta. Uz iepakojuma norādīts, ka želeja piemērota ikvienam ādas tipam (pat sausai ādai). Ja jautāsiet vai iesaku - es teikšu: jā, noteikti. Bet man jau vispār patīk putojošie attīrīšanas līdzekļi, kas manos plauktiņos ir ne viens vien iepakojums. Un šis noteikti ir iekļuvis TOP 3 (vai pirmajā vietā? Pirmo trijnieku pat grūti iedalīt kurš būs Nr.1 un kurš Nr.3). Produkts arī iekļuva manā maija 10 interesantāko jaunumu topā.

Otrs sudraba sērijas produkts ir sejas krēms ar sudraba mikrodaļiņām un cinku. Divu iedarbīgu metālu apvienojums.

Sudrabs, cinks, salicilskābe un salvija - pamatīgi ieroči cīņai ar iekaisumu, kā arī hiāluronskābe un pantenols - ādas mitrināšanai un atjaunošanai. Kā redzat, arī šim produktam sastāvs ir ievērojams.


Atkāpei piebildīšu, ka krēms ir airless trauciņā (tieši tādā, kādā man patīk vislabāk) ar smieklīgu, bet efektīvu dozatoru. Vai esi kādreiz saskāries ar izžuvušu krēma kunkulīti airless dozatora knābītī? Ar šādu te var aizmirst par šo problēmu.

Bet par krēmu - tas sola novērst visas problemātiskas ādas pazīmes: izsitumus, pigmentācijas plankumus, apsārtumu, pastiprinātu sebuma izdalīšanos, paplašinātās poras, attīrot un matējot ādu.
Te gan jāsaka, ka manai ādai ar visu šo uzskaitīto galā netika, bet kopumā izsitumu mazināšanās un līdz ar to arī pigmentācijas plankumu un apsārtumu samazināšanās - būtu tā sadaļa, kurai piekritīšu visvairāk (un arī tas nav slikti, vai ne?). Tiesa gan par porām un sebumu - šajā jautājumā manai ādai līdz šim ir bijis tikai viens efektīvs līdzeklis.
Krēms ir diezgan pabiezs un vasaras sezonai varētu gribēties mazliet vieglāku tekstūru, bet kopumā tas uzsūcas labi, poras neaizsprosto un zem kosmētikas uzvedas teicami un pats galvenais - arī dara to, ko solījis ražotājs.

Paciņā nāca arī paraudziņš vienam no Rau Cosmetics pirktākajiem produktiem - Caviar acu krēms. Bagātīgs un barojošs - īpaši piemērots būs dehidrētai, sausai un jūtīgai ādai.

Vēl piebildīšu, ka Rau Cosmetics kosmētika nesatur minerāleļļas, silikoneļļas, parabēnus, mākslīgās krāsvielas un PEG.

Cenas Rau Cosmetics interneta veikalā:
Attīrošai želejai: 16,80 EUR (200 ml) vai 5,80 EUR (50 ml)
Sejas krēms:26,80 EUR (50 ml) vai 3,70 (5 ml)

Ja nu gadījumā paslīdējis garām - šeit var lasīt par manu pirmo iepazīšanos ar Rau Cosmetics.

Šķiet, vasara būs atgriezusies :)
Sveicieni!

2 komentāri:

  1. Interesanti, nebiju dzirdejusi par shaadu kosmeetikas liiniju un cenas diezgan pieejamas.
    Es labprat dzirdetu stastu par balto peldetaju! :)

    www.lapoudreblog.blogspot.com

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Stāsts par balto peldētāju gluži vienkāršs, bet dikti garš :D

      Uz Indiju devāmies nelielā draugu lokā un uz reiz jāpiebilst, ka daži no mums ir pilnīgi traki. Tā nu viens drosminieks nolēma doties peldēties Gangā (tas bija Haridvārā - vienā no svētākajām viņu vietām). Mēs visādi mēģinājām viņu atrunāt - ar labu un ar sliktu (ņemot vērā faktu, ka Gangā peldas ne tikai lopi, bet arī tie, kas vairs nav starp dzīvajiem). Bet nu ja cilvēks izdomājis - cilvēks arī dara. Tā nu viņš ielīda, nopeldējās - visi Indieši fotografēja un filmēja, jo katru dienu ko TĀDU neredz.
      Tik tālu - "nothing special"
      Smieklīgākais (kas tajā mirklī, protams, tā nelikās) sākās nākamajā rītā - kad drosminieks pamodās un viss vēders un rokas bija sarkanos pleķos. Domājām - nu "čau ir". Ganga un tā. Gangrēmu dabūjis vai. Zvanīt uz slimnīcu vai uz reiz norakstīt - nevar saprast. Satraukums valdīja. Draudzenei maza panika.
      Sākām šķetināt kas un kā - galu beigās izrādījās, ka sarkanos pleķus bija atstājusi rokassprādze, ko viņš iepriekšējā dienā bija nopircis vietējā tirdziņā, un kura saskaroties ar ūdeni bija nokrāsojusies.

      Tā nu drosminiekam mācība un pārējiem atvieglota nopūta.

      tā nu mēs par šim jaunajam cilvēkam (kādā no kārtējām neprāta lēkmēm) vienmēr pieminam šo atgadījumu :D

      Dzēst

Ievadiet komentāru