27 jūlijs, 2016

Nivea protect & care antiperspiranti

Karstais laiks ir atgriezies un kļūst aktuāla tēma par antiperspirantu vai dezodorantu lietošanu (kā jūs nojaušat - starp šiem diviem ir zināmas atšķirības)*.
Tā nu, pašā vasaras karstumā, devu iespēju Nivea protect & care antiperspirantiem pierādīt sevi.


Ražotājs ir īpaši atzīmējis, ka Nivea protect & care antiperspirantu līnija ne tikai aizsargā un patīkami smaržo, bet arī mazina kairinājumu un kopj maigo padušu ādu.

Sastāvā atrodamās kopjošās sastāvdaļas ir glicerīns, pantenols, avokado eļļa un lakricas saknes ekstrakts, kas mitrina, nomierina un atjauno ādu.

Antiperspirantu līnijā ir divu veidu produkti - ar rullīti uzklājams.


Un izsmidzināms.


Rullīšu antiperspiranti man nešķiet diez ko ērti, jo sākotnēji uzklāts tas ir mazliet lipīgs un ir jāpaiet kādam laiciņam, līdz tas pilnībā nožūst. Drēbes gan netiek sasmērētas šajā laikā, bet zināmu laiku tas paņem.
Savukārt izsmidzināmie antiperspiranti ir ļoti ērti - pāris veiklas pirkstu kustības un lieta darīta.  Nav nekas ne slapjš, ne lipīgs.
Izsmidzināmajam man patīk arī tas, ka dozatorā ir iestrādāts bloķētājs, kas nodrošinās, ka flakoniņš iemests somā, nenostrādās.


Abiem produktiem ir viens liels mīnuss - sastāvā atrodamais alumīnija sāls - Aluminum Chlorohydrate, kas arvien biežāk tiek iekļauts nevēlamo sastāvdaļu grupā**. Lai gan no otras puses - pat eko kosmētikas piekritēji atzīst, ka antiperspiranti bez alumīnija savienojumiem ir daudz mazāk iedarbīgi.

Es antiperspirantus pārāk daudz nelietoju, jo mana nelaime ir tāda, ja ir patiesi karsts, ar rullīti ieziestas paduses mani neglābs, jo slapja ir gan mugura, gan arī dekoltē zona. Tos pielietoju, tad, kad tiešām ir paredzēta kāda tikšanās un nevēlos nepatīkamus pārsteigumus uz apģērba padušu zonā.


Tādas, lūk, manas pārdomas par vasaras karstākā laika palīgiem.


Bet tikmēr - izskatās, ka Nivea konkursā piedāvātais komplekts joprojām ir likts uz spēles, jo pirmā izlozētā dāma par sevi nav devusi nekādu ziņu. Ja līdz rīt rītam e-pasta kastītē neiekritīs kāds ziņojums, tad rīt veikšu atkārtotu izlozi un došu nākamam, kurš ir izpildījis nosacījumus un formā būs ievadījis patiesus datus (jā - es pārbaudu visu ievadīto informāciju, vai kāds nešmaucas).


Bučas!


* Dezodorants vai antiperspirants? Kāda atšķirība?
Dezodorants novērš sviedru aromāta rašanos, nogalinot baktērijas, ar aktīvo vielu palīdzību. Taču sviedru izdalīšanās procesu dezodorants neietekmē, tādēļ tas pastiprinātu svīšanu nemazinās.
Antiperspirants bloķē sviedru dziedzeru darbību, samazina sviedru izdalīšanos un grauj baktēriju vairošanās procesam labvēlīgo vidi, tādējādi līdzeklis cīnās gan ar sviedru izdalīšanos, gan nepatīkamo aromātu. 

**  alumīnija savienojumi – aluminium zirconium, aluminium chlorohydrate – galvenokārt kavē sviedru izdalīšanos, nobloķējot poras. Taču liels mīnuss ir tāds, ka tie uzsūcas caur ādu un elpceļiem, koncentrējas organismā un var izraisīt garīgo spēju samazināšanos, Alcheimera slimību, krūts vēzi gan sievietēm, gan vīriešiem, jo izjauc hormonālo sistēmu. Tādēļ arvien biežāk tiek runāts par alumīnija sāļiem kā nevēlamajiem savienojumiem antiperspirantu sastāvā. Lai gan no otras puses - viss ar mēru un domāju, ka antiperspiranti mērenās devās ievērojamu ietekmi uz organismu neatstās.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru