20 aprīlis, 2017

Belita&Vitex Pharmacos kosmētikas līnija

Veikalos Drogas laiku pa laikam parādās visādi interesanti un neredzēti jaunumi. Tā veikalu plauktos (tiesa gan - ne visos veikalos) jau krietnu laiciņu ir pieejama Belita&Vitex aptieku kosmētikas līnija Pharmacos. Interesanti, ka veikalu plauktos arvien vairāk parādās dažādi aptieku kosmētikas zīmoli. Kas, protams, nav slikti :) Lielāka izvēle - zemākas cenas, izdevīgas akcijas. Man kā patērētājam - ērti un izdevīgi :)

Bet atgriežoties pie Pharmacos kosmētikas līnijas - pastāstīšu par trim izmēģinātajiem produktiem: micelāro ūdeni, dienas krēmu un acu krēmu.


Pieļauju, ka daudzi šo kosmētikas līniju veikalu plauktos nemaz nebūs pamanījuši, pirmkārt jau tāpēc, ka ne visos veikalos Drogas šī kosmētika ir pieejama un otrkārt, zīmols nav īsti atpazīstams, līdz ar to nebūs pirmais, ko meklēsim veikalu plauktos.

Pirmkārt jāsaka, ka ražotājam būtu vērts piedomāt pie iepakojuma - uzraksti ir angļu un krievu valodās, bet, manuprāt, ja produktu grib veiksmīgi ievirzīt Latvijas tirgū (arī lielajās veikalu ķēdēs ne vien ražotāja veikaliņos), tad ir vērts uz iepakojuma priekšpuses izvietot uzrakstus arī latviski - vismaz dubulto kārbiņu (kā to dara Bioderma) vai arī etiķeti kopējošu uzlīmi, kā ir kādreiz redzēts kādiem produktiem.

Tā, lūk, bet atgriežoties pie kosmētikas - nedaudz par šiem trim: micelāro ūdeni, universālo sejas krēmu "antistress" un acu krēmu "biodermin eyes".


Micelārais ūdens, kā jau klasiski pieņemts - paredzēts ādas attīrīšanai no dienas laikā sakrātajiem netīrumiem un kosmētikas noņemšanai. Pharmacos micelārais ūdens ir bagātināts ar rožūdeni, alveju, kumelīšu ekstraktu un termālo ūdeni īpašai mitrināšanai un saudzīgai ādas kopšanai. Ar to var pilnīgi mierīgi noņemt visu meikapu - tajā skaitā attīrīt arī acu un lūpu zonu. Kosmētika tiek noņemta gana viegli - bez beršanas un liekas ādas staipīšanas. Arī ar parasto tušu tiek galā labi (kas nereti ir problēmzona kosmētikas noņēmējiem). Ja jautāsies par ūdensnoturīgo kosmētiku, diemžēl es nevarēšu neko piebilst, jo to jau kādu laiciņu nelietoju, un arī ražotājs nav īpaši akcentējis šādu informāciju.  Teikšu tā - tīri produkta funkcionalitātei nav ne vainas :)

Uz reiz piebildīšu - tas attiecas uz viesiem izmēģinātajiem produktiem - sastāvs ir ļoti komplicēts, tajā ir ārkārtīgi daudz dažādu vielu, tajā skaitā PEG, parabēni (pie tam vesela strīpa. Lai gan no otras puses - parabēni ir pārbaudītie konservanti, līdz ar to salīdzinoši droši. Kas zin, kādu iespaidu atstāj jaunās paaudzes, vēl līdz galam neizpētītie konservanti?), silikons, dažos arī alkohols. Teiksim tā - sastāvs nav no tiem iepriecinošākajiem, lai gan (vismaz mana āda) kosmētiku panes pat ļoti labi. Un arī kosmētikas īpašības ir ļoti patīkamas. Ja nelasa sastāvu - teikšu kā ir - kosmētika ir pat ļoti laba.

Turpinot - no pieejamajiem sejas krēmiem emu izvēlējusies universālo - visiem ādas tipiem piemēroto krēmu Antistress 24h, jo uzrunāja krēma īpašības - pamatīga mitrināšana un ādas tvirtuma uzlabošana. Sastāvā ir arī vērtīgās vielas - retinols un baltās tējas ekstrakts, kuri ir zināmi kā spēcīgi antioksidanti, tāpat, ja papēta saturu, tur atrodama arī naktssveces eļļa un aļģu ekstrakts. Pats krēms ir ārkārtīgi vieglas tekstūras - es pat teiktu mazliet par uz gēla pusi, ļoti mitrinošs un gandrīz nemaz nav taukains (līdz ar to nav barojošs), tāpēc izcils manai dehidratētajai ādai. Krēms uzsūcas ārkārtīgi ātri un āda jūtas labi. Ja vien nebūtu tik sarežģīts sastāvs - es teiktu, ka krēms ir fantastisks.

Visbeidzot - biodermin eyes acu krēms ar pētersīļu ekstraktu un aminoskābju kompleksu. Krēms paredzēts ne vien jūtīgās acu ādas mitrināšanai, bet arī tumšo loku gaišināšanai, sīko krunciņu izlīdzināšanai un noguruma pazīmju mazināšanai. teiksim tā - krēms ādu mitrina teicami, taču nevaru apgalvot, ka tas cīnās ar citām noguruma pazīmēm, jo gluži vienkārši, par spīti negulētajām naktīm, man tās ļoti izteikti neizpaužas :) Bet krēmam ir patīkama konsistence - tas ir ļoti viegls gēls ar patīkamu smaržu, kas klājas teicami un uzsūcas ļoti labi. Krēms acis nekairina, alerģiskas reakcijas neizsauc, nekož un nepaliek lipīgs. Tāpat tas netraucē dekoratīvās kosmētikas uzklāšanai un neietekmē tās noturību. Man ļoti patīk gan konsistence, gan iedarbība.

Pārdomās jau dalījos, bet īsumā: kosmētikai ir savi plusi un mīnusi:
+ man loti patīk, kā kosmētika strādā, pieejamā cena un gaumīgais iepakojums,
- mazliet bažos par tās sastāvu.

Belita&Vitex ražotās Pharmacos kosmētikas līnijas produktus var iegādāties veikalos Drogas un ražotāja firmas veikaliņos Rīgā, Jelgavā un Liepājā.


Saulainu dienu, mīļie!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru