25 novembris, 2019

ORTO paklājiņš mazulim. Atrasts Ecofit.lv

Ziemassvētki nāk, tāpēc dalīšos savā pieredzē, jo, manuprāt, šī ir viena no foršākajām dāvanām bērnam, kas sācis staigāt.
Nevarētu gluži teikt, ka mans bērns ir tik tikko iemācījies staigāt - bet paklājiņš būs ne vien lielisks mācību procesā, bet arī terapeitiskiem nolūkiem.
Nu, lūk! Par manu pieredzi lasi tālāk.


Ortopēdiskais paklājiņš veic stingru masāžu pēdiņām, uzlabojot mikrocirkulāciju, formējot pareizu pēdas stāvokli un nostiprina muskuļus.  Paklājiņš ieteicams bērniem no 1 gada vecuma, jeb brīža, kad bērns sāk staigāt.
Esmu izvēlējusies kombinēto paklāju komplektu "Universālais", kas imitē dažādas dabā sastopamas virsmas un elementus - zāli uz pauguriņa, kalniņu, čiekurus, ezīšus. Reljefās virsmas atbilst veselas pēdas izliekumam, bet dažādas ieplakas starp paklāja elementiem pastiprina spiedienu uz pēdas nervu galiem un nodrošina pēdas apakšējās virsmas punktu masāžu. Kombinētajam modulim ir mīksts un ciets reljefs, dažādu pakāpju mijiedarbībai. Speciālās reljefās virsmas ļauj bērna pēdai pareizi formēties, uzlabojot pēdas mikrocirkulāciju un muskuļu kontraktilitāti.



Komplektā ietilpst šādi moduļi:

Foto no ecofit.lv
Cietā zāle - virsmas reljefs atbilst veselas pēdas izliekumam un zem bērna paša svara rēķina pēda ieņem nepieciešamo stāvokli.
Zālīte ir sīkiem, vidēji  mīkstiem sariņiem un tādu kā uzkalniņu pa vidu. Tam ir patīkama tekstūra pēdai un taustei.








Foto no ecofit.lv
Cietās adatiņas - elementu ģeometrija un forma ļauj maksimāli uzspiežot uz punktiem izmasēt visu bērna pēdas virsmu.
Tās ir lielas, noapaļotas adatiņas, kas novietotas tāda kā uzkalniņa formā - respektīvi pa vidu garākas, pa malām īsākas. Trenējas līdzsvars un nodrošina pēdu masāžu.









Foto no ecofit.lv
Mīkstie ezīši - adatiņas, kas izvietotas uz puslodēm, veicina vispārējās pašsajūtas uzlabošanos un pēdas apakšējās daļas atslābināšanos.
Viens no maniem mīļākajiem - tam ir diezgan cietas, bet īsas adatiņas. Tās nav ārkārtīgi asas, bet ir jūtamas. Uz paklājiņa elementa ir 9 "ezīši" - tādi kā pacēlumi, kas forši izmasē pēdas velvīti. Jau teicu, ka man patīk, līdz ar to uz šī es pati vienmēr uzkavējos visilgāk.





Foto no ecofit.lv
Cietie čiekuri - krasie kontrasti starp moduļa elementiem pastiprina spiedienu uz pēdu un palielina nodarbību efektivitāti. Teikšu godīgi - nav tik asi, kā čiekuri dabā. Vairāk kā tādi oļi pludmalē. Figūriņas ir stingtas, cietas un apjomīgas (piepaceltas), līdz ar ko ir gan masāža pēdiņām, gan arī līdzsvara treniņš (jo īpaši mazajām pēdiņām).







Moduļi ir izgatavoti spilgtās krāsās, kas padara nodarbības uz paklājiņa ne tikai par veselību veicinošām, bet arī jautrām.


Manai mazajai neveidojas pēdas velvīte tik labi, kā to varētu vēlēties, kā arī viņas elastīgās saites ir ļāvušas izveidoties X kājiņām, kas, protams, nav nekas dramatisks, pagaidām, bet ir jātrenē muskulatūra un jākoriģē gaita. Pirmais, ko fizioterapeits ieteica, bija peldēšana, ko mans bērns šobrīd nevar veselības apsvērumu dēļ, taču fizioterapeits iesaka arī ortopēdiskos paklājiņu - tas nodrošina pēdu masāžu, dažādās virsmas, tekstūras un pacēlumi stimulē līdzsvaru un, līdz ar to stiprina muskuļus, kas, savukārt, kompensē elastīgās saites.
Paklājiņā figūras un tekstūras ir dažādas, tieši universālais paklājiņš man patīk vislabāk, jo tur ir 4 dažādu un ļoti atšķirīgu (asi, mīksti, piepacelti, cieti) veidu puzles paklājiņi, tie ir pa pārīšiem - kopā 8 gab. Otrs mans favorīts būtu safari. Bet, kas ir labākais - puzles paklājiņu elementus var nopirkt arī pa vienam - attiecīgi sakomplektējot savu ideālo, vai papildinot esošo.
Puzles paklājiņš mums stāv lielajā gaitenī, starp rotaļu istabu un dzīvojamo istabu, jo tā, skrienot no vienas uz otru, tas regulāri tiek izmantots, arī tad, kad pirmā interese ir pāri. Lai gan manai meitiņai joprojām tas patīk - tiek izdomātas "trasītes" - dažādās kombinācijās un formās, lai jautrāk un interesantāk.
Vēl atzīmēšu, ka puzles materiāls ir labs, tas neslīd pa grīdu un neskrāpē grīdu - tas ir tāds elastīgs, gumijots materiāls, vieniem drusku cietāks, vieniem - mīkstāks. Puzles gabaliņi labi turas kopā, tie neatdalās, lai gan bērnam ne visus ir viegli salikt kopā (mīkstākos ir vieglāk, ar stingrākajiem mazie pirkstiņi tik veikli netiek galā), bet tam jau ir mamma.

Šī noteikti ir viena no noderīgākajām un praktiskākajām dāvanām mazajam. Kas meklē mazajiem bērniem Ziemassvētku dāvanas - der par šo atcerēties (līdz 2-3 gadiem šis noteikti ir laikā).


Nopirkt var ecofit.lv vai viņu veikaliņā Kalnciema kvartālā.

Cena - 42,50 EUR par 8 pužļu komplektu.


Lai skaisti!


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru