03 aprīlis, 2020

Zerowaste atklājums - Silmachy remedies kosmētika

Sacīts - darīts!
Vai atceraties, ka solīju šogad atkal un atkal stāstīt par zerowaste kustību, par foršiem atklājumiem šajā tēmā un vēl un vēl?
Nu, lūk, tad šeit viens tiešām jauks atklājums manā zerowaste pieredzē - Silmachy remedies kosmētika.


Zīmols Silmachy remedies ir radies Baldonē, mežu un pļavu ieskautajās “Silmaču” mājās. Kā noprotat, no māju vārda arī cēlies zīmola nosaukums.
Viss sācies un sākotnēji balstījies uz kosmētisku vīriešiem (produkti bārdas un ūsu kopšanai, skūšanās kosmētiku utt.), tad pievienojies zerowaste produktu sortiments – balzami roku un lūpu kopšanai un tikai pagājušajā gadā sortimentu papildināja arī šampūnziepes un cietie kondicionieri, kas nu jau kļuvuši par bestselleriem.
Silmachy remedies kosmētika tiek ražota ar rokām, tajā tiek izmantotas tikai dabīgas, Ecocert un Soil Association sertificētas un atzītas izejvielas, bez pievienotiem agresīviem ķīmiskiem konservantiem, stabilizatoriem un biezinātājiem. Savukārt iepakojumam, ražotājs maksimāli izvēlas pārstrādājamu iepakojumu. Manuprāt, kosmētika sanākusi lieliska. Ko izmēģināju un kas man patika, lasi tālāk!

Šampūnziepes.


Šampūnziepes ar kokosriekstu eļļu, inulīnu, baltajiem māliem, pantenolu un Indijas ērkšķogu pulveri ir saudzīgi mazgājošas un piemērotas kā normālas, tā arī jutīgākas galvas ādas kopšanai. Dabīgais sastāvs ar kokosriekstu izcelsmes mazgājošām vielām nodrošina efektīvu matu mazgāšanu, mīkstināšanu un barošanu. Šampūnziepes veidotas bez ziepju bāzes, ar saudzējošu pH matiem un ādai.

Šampūnziepes, ir tiešām saudzīgas, tās labi mazgā matus un attīra galvas ādu. Pēc mazgāšanas mati paliek mīksti, maigi, tie nesaveļas, un nepaliek sausi. Var just - mati ir gludi un patiesi tīri. Protams, kondicionieri prasās.
Man patīk, ka šampūna gabaliņš ir ciets, taču ļoti labi puto - putas ir biezas un krēmīgas. Matu pilnīgai attīrīšanai pilnībā pietiek ar vienu saziepēšanas reizi. Smarža ir patīkama - svaiga, ne pārāk uzkrītoša. Tā kā mazliet citruss, citronzāle? Man ļoti patīk!

Cietais kondicionieris


Cietais kondicionieris ar neuzkrītošu mango aromātu papildu matu barošanai un nogludināšanai. Īpaši piemērots sausu un bojātu matu kopšanai. Vērtīgā Argāna eļļa ar augsto antioksidantu un svarīgo taukskābju sastāvu, uzlabo matu elasticitāti un atjauno to spīdumu. Kokosriekstu eļļa, Kakao sviests, Pantenols (B5 provitamīns) Inulīns veicina veselīgu matu izskatu. Hidrolizēts kviešu proteīns piešķir matiem zīdainuma sajūtu un mazina to pūkošanos.

Kondicionieris ir patiešām labs! Lai gan gabaliņš ir visai ciets, tas viegli klājas matos un ir pilnībā skaidrs kuras zonas ir noklātas ar kondicionieri un kurās zonās vēl prasās papildināt. Tas parasti ir pirmais jautājums - kā ir ar ieklāšanu, vai ir ērti, saprotami? Es teikšu - JĀ! Ir ērti, ir saprotami, ir viegli. Ņem gabaliņu - iemasē visus matus un kondicionieris tiešām nokļūst tur, kur tam jānokļūst!
Kondicionieris matus padara ārkārtīgi mīkstus, gludus un zīdainus, bez smaguma un pieplakuma. Mati ir patīkami krītoši, nav pūkaini un ir viegli izķemmējami, man pat neprasās matu eļļa. Iesaku! Iesaku! Iesaku! Teikšu kā ir, šobrīd šis ir viens no favorītiem cieto kondicionieru pulciņā.

Balzams lūpām eko-kartona iepakojumā


Balzama sastāvā esošais bišu vasks veido uz lūpām aizsargkārtu, neļaujot laikapstākļiem būt par noteicējiem Tavā ikdienā. Šī sviests un džodžobas eļļa lūpas mitrinās, savukārt, kakao sviests un kokosriekstu eļļa pabaros lūpas ar vitamīniem un antioksidantiem. Silmaču balzams lūpām nesatur krāsvielas, mākslīgas smaržvielas, kā arī – tam nepiemīt lūpu balzamiem raksturīgais spīdums. Visas sastāvdaļas ir dabīgas izcelsmes, palīdzot lūpām atgūt mitrumu un tekstūru ar dabas sniegtajiem līdzekļiem.

Šis man likās varen interesants produkts tieši kartona iepakojuma dēļ, kuru Tu droši varēsi arī pārstrādāt :)

Kartona iepakojums nav skrūvējams, bet lūpu balzamu ir iespējams pastumt ārā no iepakojuma, uzspiežot tam uz apakšējās virsmas. Visvieglāk to izdarīt ar kādu mazāku priekšmetu, piemēram, zīmuli vai jebko citu, kas ir pa rokai. Ražotājs neiesaka lūpu balzamu kartona iepakojumā glabāt bikšu kabatās vai citur, kur tas siltuma ietekmē var sakust, jo kartona trauciņi, balzamam kūstot, mehāniska spiediena rezultātā var deformēties.

Nu, lūk, bet iepakojums tiešām strādā. PĀRBAUDĪTS! Paspiež uz iekšu lūpu balzāma "dibenu" un lūpu balzāms tiek izstums laukā - attiecīgi nevajadzētu pārspīlēt, jo korķītis ir tieši tik augsts, cik tas ir.

Pats lūpu balzāms ir patīkams, krēmīgs, viegli klājās, taču manas ultra kaprīzās lūpas ar to nesadraudzējās. Es īsti vēl neesmu atklājusi, kas ir tā viela, kas tām nepatīk - vai nu bišu vasks vai šī sviests (vai arī abi). Vīrs gan nopriecājas - gan par lakonisko iepakojumu, gan foršo sajūtu uz lūpām :D

Šos foršos zerowaste labumus vari atrast Latvijas labumu veikalos un specializētajās vīriešu frizētavās/salonos, un, protams, Silmachy remedies interneta veikalā silmachy.lv.

Cenas:
Šampūnziepes - 10,00 EUR | 70g
Cietais kondicionieris - 12,00 EUR | 70g
Lūpu balzāms - 3,00 EUR | 5g


Lai skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru