14 aprīlis, 2016

Iepazīšanās ar Dermosil kosmētiku

Čau, čau, mīļie!
Pieļauju, ka būsiet manījuši, ka 2015.gada otrajā pusē Latvijā ienāca jauns Somijas kosmētikas zīmols Dermosil, to pamanīju jau pašā sākumā, bet mazliet vairāk iepazinu rudenī Baltic Beauty izstādē, kad tiku pie prāvas čupiņas paraudziņu un mazliet vairāk apjautu par zīmola piedāvātajiem produktiem.
Līdz beidzot nolēmu, ka būtu šis jaunums jāiepazīst tā pamatīgāk, un kādu mēnesi atpakaļ pie manis nonāca šāds "starta komplekts".


Sākšu ar to, ka zīmols piedāvā gana plašu klāstu dažāda veida kosmētiku - gan kopjošo, gan arī dekoratīvo, tāpat arī smaržas un dažādus kosmētiskos palīglīdzekļus. Tāpat ir pieejama gan tradicionāla kosmētika, gan arī eko kosmētika - tā teikt izvēle katrai gaumei. Pie tam tas viss - par krietni draudzīgām cenām. Gari neizplūdīšu - ja interesēt mājas lapā var iepazīties ar visu informāciju.

Kā jau manījāt - mans starta komplekts - pa drusciņai no visa - sejai, matiem un dekoratīvā kosmētika un vēl daži paraudziņi ķermeņa kopšanai.

Sejai šāds te komplektiņš - krēmveida ziepes un toniks.

Mājas lapā abi atzīmēti kā TOPSeller - tātad pircēju iecienītākie.

Krēmveida ziepes, lai gan satur virsmas aktīvās vielas (kas, protams, ir dermatoloģiski testētas), rūpīgi, taču maigi attīra ādu. Produkta sastāvā ir atrodams glicerīns, kas mitrina ādu un padara to maigu un gludu. Patīkami, ka pēc šīm ziepēm āda ir tīra, taču nav sausa vai savilkta (par ko sākotnēji bažījos), tāpat tās neizraisa nekādas alerģiskas reakcijas - sausuma pleķus vai gluži pretēji - pastiprinātu taukošanos. Ražotājs gan atzīmējis, ka krēmveida ziepes ieteicams izmantot normālas un taukainas, kā arī jaukta tipa ādas attīrīšanai, līdz ar to tās visticamāk nederēs sausas/jūtīgas ādas īpašniecēm. Ikdienas lietošanai - es teiktu, ka ir pat ļoti labas.

Otrs produkts sejai - varētu teikt komplektā ar krēmveida ziepēm - ir toniks. Toniks - kā jau tradicionāli - ir pēdējais solis sejas attīrīšanā un tas normalizē ādas pH, aizver poras, nomierina ādu un atjauno ādas mitruma līmeni. Tonika sastāvā var atrast arī alkoholu, kas var sausināt ādu, taču tas satur arī alantoīnu un glicerīnu, kas kompensē alkohola iedarbību - ādai labvēlīgā virzienā. Arī šeit ražotājs atzīmējis, ka šis produkts būs piemērots normālam un taukainam ādas tipam - pieļauju, ka tas sastāvā atrodamā alkohola dēļ.
Jāsaka gan uz reiz, ka alkoholu produktā nesajutīs ne deguns, ne arī āda - ja vien nebūtu šīs norādes uz etiķetes, es nemaz nenojaustu par tā klātbūtni.
Šķiet esmu atradinājusies no tonikiem - tāpēc man varbūt grūti to līdz galam novērtēt, bet katrā ziņā sejas atsvaidzināšana ar to, pēc ādas attīrīšana ir diezgan patīkama.

Kā jau minēju - ir arī produkts matu kopšanai - tas ir aragāneļļas eliksīrs. Man liekas, ka es neskaitāmas reizes esmu minējusi, cik ļoti man patīk matu eļļas, tādēļ izvēle bija attiecīga - par labu šim produktam.
Šis ir ļoti, ļoti interesants produkts. Pat nezinu no kura gala lai sāku, lai nesanāktu pamatīgs palags apraksta vietā.
Pirmkārt tam ir vismaz trīs pielietošanas veidi un tos visus arī esmu izmēģinājusi:
  1. To var lietot sausas un iekaisušas galvas ādas un bojātu matu kopšanai - pirms matu mazgāšanas ieziežot galvas ādu un pēc tam izķemmējot matus virzienā no matu saknēm uz galiņiem, un ļaujot iedarboties vismaz 15 minūtes. Tā kā mana galvas āda ir gana laba - man tā sanāk vairāk kā tāda barojoša matu maska. Izmazgāt eliksīru ir ļoti viegli un pēc tam mati ir tīri, mirdzoši, pabaroti.
  2. Mana tradicionālākā metode - lieto matu galu kopšanai un ķemmēšanas atvieglošanai, uzklājot dažus pilienus eliksīra uz nosusinātiem matu galiem. Īstenībā es uzklāju nevis dažus pilienus un tikai matu galos - bet kārtīgas trīs dozatora devas un no pakauša līdz matu galiņiem. Tā kā mani smalkie mati ļoti labi ņem pretim visa veida eļļas - es nebaidos tās likt diezgan daudz. Rezultāts vienmēr ir labs - mati ir nogludināti un viegli ķemmējami, kas principā ir arī mans galvenais mērķis.
  3. To var lietot arī sausos matos, lai piešķirtu matiem īpašu mirdzumu. Bet ar eļļu ieziešanu sausos matos ieteiktu būt uzmanīgiem - te nevajadzētu pārspīlēt - var sanākt, ka būs jāmazgā vēlreiz (vismaz man ir visādi sanācis). Bet pāris pilieni sausos matu galos piešķirs tiem gan vieglu spīdumu, gan arī gaisīgo eliksīra aromātu.
Te nu gan es neko nevaru padarīt - man patīk matu eļļas - un arī šī nav izņēmums.

Visbeidzot ieskats arī dekoratīvās kosmētikas klāstā - tonālais krēms.
Teikšu tā - ir diezgan grūti nopirkt tonālo krēmu to nepamēģinot: sniegbaltīte es neesmu, bet gaišas ādas īpašniece gan. Iepazīstoties ar toņu aprakstiem un pieņemot ražotāja norādīto faktu, ka visi toņi ir izstrādāti ziemeļnieciski gaišam ādas tipam - mana izvēle krita par labu tonim medium, kas paredzēts gaišai līdz vidēji gaišai ādai. Tonis pa tumšu nebūs gan, bet tomēr tonālajam krēmam (vismaz šim tonim) ir tāds oranžīgs apakštonis, kas varbūt labāk izskatītos uz viegli zeltaini iedegušas ādas - kāda man varētu būt pēc pirmajām saules peldēm. Lai gan kārtīgi to iztušējot ar sūklīti - izskatās pat ļoti labi un dabiski.
Tonālais krēms satur daudz pigmentu, kas ļauj panākt viendabīgu un noturīgu grima bāzi, līdz ar to tas arī efektīvi nomaskē nelielus defektus un plankumus, piešķirot ādai dabisku un matētu izskatu.
Tonālais krēms ir nearomatizēts kosmētisks līdzeklis, ko Somijas Astmas un alerģijas asociācija ir atļāvusi marķēt ar hipoalerģiska produkta zīmi, tātad tas ir piemērots arī jutīgai ādai.
Ja tonis ir īstais - tad gan pigmentācija, gan noturība, gan arī kopējais izskats ir ļoti viegls un dabisks (šeit video man grima pamats ir ar šo tonālo).

Tonālais krēms uz ādas:

Minēju, ka nāca klāt arī daži paraudziņi:
Pa divi no katra: sejas krēms, roku krēms no eko sērijas un hidrogēls, no kuriem divi pēdējie mani ļoti ieinteresēja. Pēc paraudziņiem likās būs izcili produkti. Man patīk viņu paraudziņu formāts - tie ir tādi uz pusēm salokāmi, kur viena puse ir cieta un krēms izspiežas pa vidu - šitādus paraudziņus ir ļoti ērti lietot.

Kopumā varu teikt, ka noteikti ir vērts papētīt dermoshop.lv mājas lapu un šo to pamēģināt.

Arī cenas man liekas ir ļoti draudzīgas:
Krēmveida ziepes: 4,90 EUR
Toniks: 4,90 EUR
Aragāneļļas eliksīrs: 11,80 EUR
Tonālais krēms: 8,90 EUR

Ir pazīstams šis zīmols? Varbūt ir kaut kas mēģināts?

Lai forši!

2 komentāri:

  1. Šis zīmols jaunums arī man! Visvairāk ieinteresēja arganeļļas eliksīrs, būs jāiemet acu mājaslapā! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. no rīta kā reiz skatījos - kas viņiem vēl interesants un skatos - aragāneļļai ir atlaide :)

      Dzēst

Ievadiet komentāru