15 jūlijs, 2016

John Masters Organics lūpu balzami

Bloga Eko kosmētikas sadaļā mazs prieciņš un manas lūpu kopšanas artilērijā pieklājīgs papildinājums - John Masters Organics lūpu balzami ar piparmētras un vaniļas aromātu.


Lūpu balzami man ir īsts izaicinājums - ja seko līdzi manam blogam, pieļauju, ka ir piefiksēts, ka man ir super cimperlīgas lūpas, kuras mēdz plaisāt un lobīties no lielākā vairuma lūpu krāsu, un pat daži lūpu balzami tām nav pa prātam. Tāpēc īpaši ar šo sadaļu neeksperimentēju, taču šoreiz ļāvos un izmēģināju veiksmi ar John Masters Organics lūpu balzamiem. Un labi ka tā.


Lūpu balzami ir tiešām superīgi. Sastāvs abiem globāli neatšķiras - tur atrodamas gan mīkstinošās saulespuķu eļļa un olīveļļa, gan bagātīgi mitrinošās un atjaunojošās jojoba un gurķumētras eļļas, gan arī savvaļas rožu sēklu eļļa un bišu vasks. Atšķirība ir pievienotajos ekstraktos, kamēr piparmētru lūpu balzamā atrodama piparmētru eļļa, apelsīna miziņas eļļa un ingvera saknes eļļa; vaniļas lūpu balzama sastāvs papildināts ar bioloģiski audzētu vaniļas ekstraktu, lavandas eļļu un citrona miziņas eļļu. John Masters Organics lūpu balzamu (principā visas kosmētikas) sastāvs ir pilnīgi dabīgs un lielākā daļa no sastāvdaļām tiek iegūta no sertificētā bioloģiskajā lauksaimniecībā audzētiem augiem. Kā saka pats kosmētikas zīmola radītājs "Tik dabīgi, ka tos gandrīz var ēst".
Sastāva atšķirību arī var just pašos balzamos - piparmētru būs ļoti uzmundrinošs un mazliet atvēsinošs efekts, savukārt vaniļas - ir mazliet saldāks un ar siltu, bet maigu vaniļas aromātu.


Teikšu tā ka piparmētru lūpu balzams ir ar tādu kā odziņu, ko piedod piparmētras ēteriskā eļļa, tādēļ tas ir iekarojis manas lielākās simpātijas. Vaniļas uz piparmētru lūpu balzama fona šķiet tāds vienkāršs (tas droši vien patiks tiem, kam piparmētra neiet pie sirds).
Kopumā abi balzami ļoti labi kopj lūpas, tās ir maigas un pabarotas, bez diskomforta un sekojošas lobīšanās vai sausināšanas. Lūpu balzami klājas ideāli - ražotājs norādījis, ka tie nesasalst aukstumā un neizkūst karstumā - šo vēl neesmu pārbaudījusi, bet normālas vasaras apstākļos viss ir perfekti.

Nopirkt var Biotēkā (veikaliņos vai internetā), cena katram no tiem 7,15 EUR.


Saulainas brīvdienas!

2 komentāri:

  1. Man liekas, ka es jau neskatāmas reizes atkārtojos, bet man ļoti patīk tavas bildes! :)

    Pagaidām man vienīgais lūpu balzāms, kas izglābj mani no ik vienas situācijas ir L'Occitane Melting Honey Lūpu balzāms. *Tiesa gan vairs neatceros vai tā bija limitētā kolekcija vai nē. :/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies :)
      Man vajadzēs kādreiz pamēģināt kaut ko vairāk no L'Occitane.

      Dzēst

Ievadiet komentāru