30 janvāris, 2017

Eko dušas prieki

Jauna nedēļa un blogā atkal kādi ievērības cienīgi produkti - šoreiz šis tas vairāk vai mazāk dušai un viss no eko kosmētikas sortimenta. Šķiet pēdējā laikā prāts nesas tikai uz eko - eko vannas istabā, eko virtuvē, pat dažreiz uzmetu acis, kas labs no eko drēbju skapim. Jo tālāk - jo trakāk :D Bet no otras puses - ja cena laba, kāpēc neizvēlēties eko? Vismaz sirds mierīga :D


Tā, lūk, pirms Ziemassvētkiem tika pārskatīti Biotēkas plašie plaukti un dušā nonāca man aktuālās lietiņas: dušas želeja un mitrinoša alvejas želeja no Jāsön un Urtekram brūnā cukura skrubis.

Sākšu loģiskā secībā - ar Jāsön nomierinošo dušas želeju ar lavandu.


Milzīgais 887 ml iepakojums ar lavandas dušas želeju ir fantastisks (iepakojuma tilpums ir galīgi jocīgs, jo produkts ražots ASV un pildīts pēc viņu tilpuma vienībām - jebšu 30 fl oz). Tas ir pirmkārt ļoti ērts - stabils iepakojums, kas aprīkots ar pumpīti dušas želejas izdabūšanai no iepakojuma. Tā kā šobrīd man ir pieejama liela duša - ar lielo tilpumu izvietošanu nav problēmas - nelielā dušā ar nelieliem sienas plauktiņiem varētu nebūt pārāk ērti. Tik tālu par ādiņu - bet kas tajā iekšā? Iepakojumā slēpjas bieza dušas želeja ar ļoti izteiksmīgu, bet ne spēcīgu lavandas aromātu. Saputojot tā veido stingras un bagātīgas putas, labi attīra ādu to nevelkot un nesausinot. Dušas želeja ir veidota uz augu izcelsmes mazgājošo vielu bāzes, kas papildināta ar vietamīnu E un provitamīnu B, kā arī lavandas, kliņģerīšu un kumelīšu ekstraktiem. Ļoti ekonomiska, ekoloģiska un milzīgs iepakojums par ļoti izdevīgu cenu. Sākotnēji man pie sirds negāja lavandas smarža - šķiet manā vannas istabā nekas ar lavandu līdz šim nav bijis. Bet nu smarža šķiet pierasta, un tā kā pēc dušas uz ķermeņa tā nepaliek - mani pilnībā apmierina.

Nākamais ar ko palutinu savu ķermeni - ir Urtekram brūnā cukura skrubis.


Sākumā gribēju sāls skrubi - jo tie man patīk vislabāk, bet Biotekāre mani pārliecināja, ka manai sausajai ādai cukura skrubis būs īstais. Nezinu kāds ir sāls skrubītis, bet šis ir ideāls. Tas ir vienlaicīgi gana abrazīvs un ļoti maigs, jo cukura graudiņi saskarē ar ūdeni kūst ātri un tie masējot ādu kļūst arvien mazāki un apaļāki - līdz ar to pirmie rokas vilcieni ir ņiprāki un tie kļūst arvien maigāki, līdz āda tiek masēta ar eļļu maisījumu. Varbūt nevaru tā īsti nevaru ietvert vārdos - tas ir patīkami un tas ir jājūt.



Kā jau minēju - abrazīvā viela skrubītim ir niedru cukura kristāliskās pērlītes, savukārt pamatu veido mandeļu, hohobas, brokoļu sēklu, lavandas un eikalipta eļļas. Kamēr cukura graudiņi maigi noloba un masē ādu, eļļas to bagātīgi pabaro un mitrina, padarot to gludu un ļoti, ļoti maigu. Sākumā likās, ka eļļaino skrubīti būs grūti nomazgāt - paliks eļļains slānītis, taču šķiet šī problēma sen jau ir atrisināta, jo eļļiņa, lai gan nevarētu teikt, ka noskalojas, taču neatstāj taukainu vai lipīgu / ķepīgu sajūtu - tieši pretēji - tādu super maigu un gludu sajūtu. Pēc dušas āda ir pabarota un zīdaini maiga, pieskārieniem ļoti patīkama. Papildināšu vēl, ka iepakojums ir ļoti foršs, pirmkārt jau gana liels (380g) un ar ērti atveramu vāciņu, otrkārt - tas ir funkcionāls un ļoti skaists. Pēc izlietošanas tas noteikti nedosies uz atkritumu tvertni, bet tiks izmantots sīkumu uzglabāšanai :) 

Visbeidzot - pēc dušas ādu palutinu ar Jāsön nomierinošo alvejas želeju ar alantoīnu.


Esmu nedaudz pieskārusies pie savu alvejas želeju kolekcijas, un šobrīd tajā ir 3 dažādi alvejas gēli. Jaunākais brālis ir šis - Jāsön nomierinošā alvejas želeja ar alantoīnu. Alvejas želeju nelietoju ikdienā, bet gan kādas 2x nedēļā pēc dušas, kad prasās īpašu mitrināšanu, pēc epilācijas/vaksācijas procedūrām un vasarā pēc saules peldēm. Alvejas želejas pamata sastāvā ir alvejas sula, līdz ar to želejai piemīt tipiskās alvejas īpašības - izteikta mitrināšana un ādas nomierināšana, tāpēc tā ideāli papildina eļļaino skrubīti, kurš, savukārt, pabaro ādu. Minēto īpašību dēļ dažādas alvejas želejas jau gadiem lietoju pēc t.s. "atspalvošanās" procedūrām (ja tā varētu teikt - epilācijas, vaksācijas, skūšanas), jo tā nomierina ādu un man nav jābaidās no sarkaniem, kairinātiem punktiņiem vai pat pleķiem uz ādas.
Kā tipiska alvejas želeja - arī šī uzreiz pēc uzklāšanas ādai dod mazliet lipīgu sajūtu, bet tā pazūd līdzko želeja ir pilnībā uzsūkusies. Ir varbūt minūte ilgāk jāpagaida, bet ir to vērts :)

Cenas Biotēkas veikaliņos un interneta veikalā:
Dušas želeja: 14,90 € | 887 ml
Skrubītis: 20,90 € | 380 g
Alvejas želeja: 8,55 € | 227 g

Jau atkal esmu pārlapojusi bio.lv lapu un gribas papildināt savu vannas istabu ar kaut ko no eko. Skatos uz šampūnu un kondicionieri, un kaut ko zobu kopšanai. Varbūt ir kādi ieteikumi?

Skaistu nedēļu!

2 komentāri:

  1. Alvejas želeja ir lielisks, bet, manuprāt, nepietiekami novērtēts produkts - man vislabāk patīk lietot sejas ādai, jo tā bieži ir jutīga un apsārtusi - palīdz lieliski. Mīļākā ir TBS, jo tā atšķirībā no daudzām citām nesatur spirtu. Vai šai sastāvā ir spirts? Nesatraucos, ja tas ir sastāvdaļu sarakstā pašā apakšā, bet ja kādā no pirmajām pozīcijām, tad gan :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Šai želejai alkohols sastāvā nav atrodams vispār :) Iepriecinoši :)

      Dzēst

Ievadiet komentāru