07 novembris, 2015

Latvijas iedvesmots: LACO & Helen Herber

Latvijas dūņu kosmētika.
Kas ir pirmais, ka nāk prātā? Jā, jā - zinu! Bet ne šoreiz - šoreiz stāsts būs par ko citu - par Latvijas dūņu kosmētikas diviem pilnīgi jauniem kosmētikas zīmoliem - LACO & Helen Herber, ko ražo unikālas eko-kosmētikas pašmāju ražotājs LatCosmetics.
LatCosmetics piedāvāto kosmētisko līdzekļu izgatavošanā izmantotas dabīgās dūņas (peloīdi) un zilie māli - daudzsološi - vai ne?



Tā kā klīstot krustu šķērsu pa izstādi uzdūros šī ražotāja stendam - sapratu, ka nav ilgāk ko turēt sveci zem pūra.
LACO – uz dabīgo dūņu bāzes veidotā kosmētika lietošanai mājas apstākļos.
šoreiz stāsts par šampūnu un balzāmu. Bet vēl ražotājs piedāvā diezgan plašu produktu klāstu - mitrinošos, attīrošos un barojošos līdzekļus sejai un ķermenim, roku un nagu, matu un galvas ādas kopšanas līdzekļus, anticelulīta līdzekļus un skrubjus (sīkāk šeit).

Sākšu ar LACO matu kopšanas līdzekļiem - šampūnu un balzamu taukainiem matiem. Lai gan mani mati variāk būtu klasificējami kā "normāli" - diemžēl ir divas opcijas izvēlei - sausiem matiem un taukainiem. Izvēlējos otro, jo līdzekļi sausiem matiem manus matus mēdz padarīt smagnējus un pieplakušus.

Šampūns ir biezas konsistences, caurspīdīgs, gēlveida. To saputojot rodas ļoti stingras un biezas putas (varētu salīdzināt ar skūšanās želejas izveidotajām putām). Matus izmazgā teicami, tomēr bez balzama, kondicioniera vai maskas neiztikt, jo pēc tā mani mati jūtas sausi. Toties tie saglabājas tīri ilgāk -  divas dienas mati ir kā no rīta mazgāti.
Šampūna sastāvs ir bagātināts ar vitamīniem, kā arī augu (citronmētras, diždadža, kliņģerīšu, citrona un nātres) un peloīdu ekstraktiem. Augu ekstrakti samazina matu taukainību, piešķirot tiem mirdzumu un kuplumu. Savukārt peloīdu ekstrakts labvēlīgi ietekmē galvas ādas imūnsistēmu.
Kas man nepatīk - pēc ražotāja norādījumiem šampūns matos ir jātur 4 minūtes. Ar šādu peigājienu mana dušošanās var ievilkties mūžīgi.

Balzams pēc konsistences ir standarta variants. Taču pēc īpašībām tas ir pilnīgs glābiņš matiem. Pēc balzama lietošanas mati kļūst gludi, kupli un viegli ķemmējami - nekādas smaguma sajūtas matos, nekādu matu kamoliņu. Tā sastāvs ir līdzīgs kā šampūnam - vitamīni, augu ekstrakti, peloīdi un bagātināts ar eļļām, kas mitrina, baro un padara matus elastīgus. šis arī ir jātur diezgan ilgi (5 min) - bet bazāmama vai maskai tas vēl ir piedodami :D
Šis ir mans must- have produkts.

Abiem produktiem ir īpaša atzīme, ka tie nesatur parabēnus, silikonus un minerāleļļas.

Helen Herber dušas želeja "Vintage Aloe". Pēc būtības varētu liekties, ka dušas želeja kā jau želeja - labi puto, labi attīra, ādu nesavelk, lai gan nav arī īpaši mitrinoša. Tomēr tās lielākais trumpis ir ECOCERT - līdz ar to šis produkts ir ekoloģiski sertificēts un priekš eko dušas želeja šī ir pat ļoti laba. Ja iepriekš lietotās eko dušas želejas ne pārāk labi saputojas un tās ir bagātīgi jāuzklāj uz sūklīša - šeit ražotājs ir atradis īsto recepti. Ērtais pumpītis un ekonomiskais patēriņš - domājams, ka šī dušas želeja būs ilgdzīvotājs manā vannas istabā un iespējams atkārtots pirkums.

Par šo ražotāju es varu teikt, ka produkcija, pēc ilgu gadu pētījumiem un eksperimentiem, tik tikko ir palaista "ēterā" un tiešām to ir vērts pamēģināt.

Tā kā, dāmas un kungi, esot izstādē pieejat pie Gold Cosmetics stendiņa un droši iepazīstaties ar produkciju un kaut vai paņemat paraudziņu. Lai gan izstādes cenas ir ļoti labas.



Ja nesanāk doties uz izstādi - nopirkt var:
latcosmetics.lv
www.1pro.lv (un veikaliņā K.Barona 70, Rīgā)

Cenas: Šampūns un balzāms: 12,70 EUR (katrs)
Dušas želeja: 6,24 EUR


Jau atkal jāsaka, ka Latvija var ražot labas kavalitātes produktus!

Bučas!

2 komentāri:

  1. Neko nebiju dzirdējusi par šo produkciju, bet prieks iepazīt šādus jaunus zīmolus, kuru produkti nāk no Latvijas labumiem :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Tiešām iesaku pamēģināt. Šampūns + balzams dod man tādu brīvību matu mazgāšanas jautājumā. Man nav jāuztraucas, kādi mati būs otrā dienā.

      Dzēst

Ievadiet komentāru