25 janvāris, 2016

Mossa - ogu spēks

Īsi pirms Ziemassvētkiem manai kosmētikas kolekcijai pievienojās teju pilns sejas kopšanas komplekts no Mossa kosmētikas klāsta (gandrīz pilns tādēļ, ka pietrūkst vēl viens solis - tonizēšana).
Un kādu laiku vakara sejas kopšanas rituāls sastāvēja no šiem:


Lietošanas secība kā foto: attīrošs micelārais ūdens, attīrošas krēmputas, intensīvi mitrinošs vitamīnu dienas krēms, atjaunojošs acu krēms.

Attīrošs micelārais ūdens kosmētikas noņemšanai un sejas attīrīšanai pirmajā solī.

Micelāro ūdeni lietoju ikdienā kosmētikas noņemšanai, sejas attīrīšanu pamatā atstāju pamatīgākiem līdzekļiem. Šis labi tiek galā gan ar tonālo krēmu, ēnām un lūpu produktiem, gan arī parastu tušu. Ar ūdensnoturīgo kosmētiku šis netiks galā, bet tā kā es ikdienā tādu lietoju nu ļoti reti (lai neteiktu ka vispār nelietoju), tad man ūdensnoturīgās kosmētikas noņemšana nebūs pats aktuālākais punkts. Ja nu gadās, ka ir šāda nepieciešamība un tad es ķeros pie kokosriekstu eļļas. Bet atgriežoties pie micelārā ūdens - tas kosmētiku noņem samērā viegli (arī tušu), nerada lipīgu sajūtu vai plēvītes kārtu un arī nekādu citu diskomfortu; tā sastāvs ir papildināts ar avenes vitamīniem un hialuronskābi un tas ir pilnīgi dabisks, ko apliecina EcoCert logo. Tomēr pieturoties pie labas sejas kopšanas prakses micelāro ūdeni uz sejas neatstāju - sejas kopšanu turpinu ar nākamo soli un to kārtīgi attīru ar putojošo līdzekli.

Šajā reizē putojošā līdzekļa vietu ieņēmušas attīrošas krēmputas.

Krēmīgas konsistences sejas mazgāšanas putas ar jāņogu AHA augļskābēm, kas pirmajā brīdī var atstāt divējādas sajūtas, jo uz sejas tās izveido diezgan glumas putas, kuras ir samērā grūti noskalot. Taču man ir labs vannas istabas palīgs no ķīniešiem - t.s. bubble maker, kas izveido ideālas putas un līdz ar to šis produkts ir savaldīts un kļuvis par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu :)
Bubble maker:
Atgriežoties pie krēmputām - tās ļoti labi attīra ādu, tomēr nav gurkstoši tīrās un savilktās sejas sajūtas. Lai gan krēmputu sastāvs ir bagātināts ar AHA augļskābēm, tā pH ir neitrāls - 5,5 (ko apstiprina arī lakmusa papīrīši), līdz ar to tas neizjauc sejas dabisko lipīdu slānīti un piemērots lietošanai ikdienā. Ziemā gan cenšos seju pamatīgāk attīrīt tikai vakarā, savādāk mana āda paliek jūtīga. Vēl kā plusu varu atzīmēt, ka tās nekož acīs, lai gan noteikti nevajadzētu pieļaut līdzekļa nokļūšanu acīs, bet ja nu sanāk - nebūs diskomforta sajūtas. Šis ir tiešām labs līdzeklis - ne velti tas ir ieguvis žurnāla SHAPE konkursa "Gada balva kosmētikā 2015" laureāta titulu.

Pēc kārtīgas attīrīšanas seju vajadzētu tonizēt - Mossa šim solim piedāvā arī tonikus, tomēr es to veicu ar savu iemīļoto rožūdeni. Sejas kopšanu noslēdzu ar sejas un acu zonas mitrināšanu.

Tā kā mana āda ir kombinēta, ādai nepieciešama kārtīga mitrināšana un mazāka barošana. Ja ar barošanu tā pati tiks galā, tad ar otro tīri labi palīdz intensīvi mitrinošais vitamīnu dienas krēms ar dabiskajiem vitamīniem un hiāluronskābi.
Lai gan krēma sastāvā ir arī eļļiņas, manai ādai tas ir pietiekami viegls - tas labi uzsūcas un mitrina ādu un tikai pavisam nedaudz jūtama arī eļļiņu klātbūtne, bet par treknu vai taukainu krēmu nu nekādi nevarēs nosaukt.

Visbeidzot kārta atjaunojošajam acu krēmam ar omega 3-6 taukskābēm, bez kura mana ikdiena nav iedomājama.
Šis krēms ir ļoti vieglas konsistences, tas labi uzsūcas un sniedz acu zonai teicamu mitrināšanu, tomēr man pietrūkst mazliet treknuma - tādēļ šis ir absolūti izcils dienas variantam, kad nepieciešama tūlītēja mitrināšana un ādas atsvaidzināšana, bet nevajag barošanu, jo mani plakstiņi tāpat dienas laikā kļūst gana taukaini. Taču uz nakti manai acu zonai prasās kas pamatīgās, ko labi nodrošina The emu oil well acu krēms, kurš, savukārt, ir pa treknu dienas variantam.

Tā kā līdz šim šis tas no Mossa jau bija mēģināts, apmēram jau bija priekšstats par produkciju un varu teikt, ka produkti ir labi. Piemēram, acu krēms un jāņogu krēmputas ir tiešām wow, wow, wow, savukārt micelārais ūdens un mitrinošais krēms - normāli produkti ikdienas lietošanai. Bet ņemot vērā, ka visi produkti ir ekoloģiski sertificēti un pilnīgi dabiski - produkciju noteikti ir vērts pamēģināt. Un, kas man nav mazsvarīgi - produkti ražoti te pat pie mums Latvijā :)

Kāds ir Tavs Mossa favorīts? Vai varbūt kaut kas ir iekļuvis vēlmju grozā?

4 komentāri:

  1. Krēmputas ir arī mans favorīts - pērku jau ne reizi vien. Patīk tās lietot no rītiem, jo atsvaidzinošais, tomēr ne pārāk uzmācīgas aromāts labi pamodina :) Vislielākais šo putu pluss, manuprāt, ir, ka tās tiešām nesausina ādu :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man gan ziemas periodā āda tāda jūtīgāka palikusi, līdz ar to es no rīta izlīdzos tik ar ūdeni, bet vakarā, lai nnetīrumus, putas ir ļoti labas.

      Dzēst
  2. Kaut arī Madaras kosmētiku esmu izlietojusies krustu - šķērsu, Mossu vel neesmu lietojusi.. nezinu kāpēc :D Dažreiz tā vienkārši notiek ;)Acu krēms izskatās uzrunājošs:)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Madarai, redz, ir plašāks piedāvātais klāsts un ir no kā izvēlēties - šajā ziņā Mossa ir kur augt un augt. Ir lietots šis tas arī no Madara un pēc būtības Mossa produkcija man šķiet kaut kādā ziņā līdzīga.

      Dzēst

Ievadiet komentāru