27 septembris, 2017

Dušai | Sante & Faith in Nature

Septembris skrien straujiem soļiem un septembra īpašajā tēmā - šodien par aktualitātēm matu & ķermeņa kopšanas plauktiņos.
Viss dabīgs, vegāns un nav testēts uz dzīvniekiem. Jaukiņi :)


Septembrī manas aktualitātes ir jaunais Sante dušas krēms un šampūns no Faith in Nature, un, ja jau dušas krēms ir jaunums, tad sākšu ar to :)


Būšu godīga - bija liels pārsteigums, kad sāku lietot dušas krēmu. Pēc nosaukuma tas var būt teju jebkādas konsistences, iedarbības un formāta. Un tā kā uz iepakojuma nav norādīts - tas ir putojošs vai neputojošs, ņemot vērā savu iepriekšējo pieredzi ar dušas krēmiem - pieņēmu, ka tas ir putojošs. Taču maldīgi. Nu, lūk, ar to arī sākas stāsts :)
Sante jaunais produkts ir dušas krēms jutīgai ādai ar Marokas māliem, jojobas eļļu un mandarīnu aromātu, dušas krēms ir neputojošais attīrīšanas līdzeklis, kas nesatur tensīdus, un līdz ar to ļoti maigi attīra ādu. Kas ir tensīdi, jautāsi? Tās ir virsmas aktīvās vielas, un atkarībā no tensīda īpašībām, tas var attīrīt, savieno, putot, emulģēt vai disperģēt. (Jaunais modes kliedziens ir nelikt kosmētikā tensīdus, taču tie var būt arī dabīgas izcelsmes un ādai gana maigi, tāpēc es pret tiem neesmu tik skeptiski noskaņota. Tas tā - tīri informatīvi). Bet atgriežoties pie dušas krēma, varētu rasties jautājums, kā tas attīra ādu? Pamatā ar sastāvā esošo mālu palīdzību.
Kopumā dušas krēms patiesi ir maigs, jo āda pēc dušas ir maiga un pat neprasās pēc kāda krēma vai losjona. Sajūta ir tīra, varbūt ne gurkstoši tīra, taču noteikti svaiga, kā pēc dušas pieklājas. Lielākais mīnuss ir tā patēriņš, jo man pietika vien ~10 reizēm. Un tieši šodien arī šis iepakojums dodas uz miskasti.
Gribēju jau teikt, ka par šo viss, kas man sakāms, bet gribu vēl mazliet pastāstīt par dušas krēma lietošanu, jo neatradu nekādu pamācību uz iepakojuma un arī biotēkas lapā, tāpēc stāstīšu kā to lietoju. Pirmajā reizē pamēģināju ar sūklīti, taču sapratu, ka tas nav putojošais līdzeklis, bet krēmveida, līdz ar to sūklīti palika ar krēmu un nācās krietni skalot. Turpmāk to klāju ar rokām bagātīgi ieziežot visu ķermeni. Šodien atradu arī produktu Sante mājas lapā un izrādās, ka šis lietošanas veids arī sakrīt ar ražotāja rekomendēto (tā kā es ieteiktu Biotēkai uzlikt pamācību uz iepakojuma, lai vēl kāda tāda pati blondīne kā es - neizdomā, ka tas ir putojošais līdzeklis :D)
Bet dušas krēms bija foršs, dikti ņammīgi smaržīgs, tikti krēmīgs (kā tāds dušas kondicionieris) un kaut kas interesants manai dušai. Tā kā bija to vērts :)

Aizrāvos ar dušas krēmu (bet tas arī bija kaut kas interesantāks, kā parasti), tāpēc par Faith in Nature šampūnu centīšos īsāk :)


Vasarā stāstīju par Faith in Nature šampūnu ar jūras aļģēm un citrusu, tad tagad manu vannas istabu ir papildinājis šampūns ar greipfrūtu un apelsīnu - tik garšīga smaržas buķete (atdzīšos - esmu baigais citrusa aromātu cienītājs). Tas ir atsvaidzinošs šampūns, kas paredzēts normāliem un taukainiem matiem - es pat teiktu tāds diezgan universāls šampūns ikdienas lietošanai. Interesanti, ka šo sāku lietot pēc L'Oreal Colorista Fader (jo vajadzēja ātri tikt vaļā no zilās matu krāsas, bet neizdevās, man joprojām ir zilzaļas šķipsnas :D), un likās, ka nekas maigāks manos matos nav bijis :D Ar to es gribēju teikt, ka L'Oreal Colorista Fader ir diezgan agresīvs, bet šis, salīdzinājumā, ir tiešām maigs. Bet šampūnam, esmu teikusi to neskaitāmas reizes, pamata funkcija ir attīrīt, un šis savus pienākumus veic ļoti labi - puto, smaržo, nesapinkā matus. Pārējais viss ir lieliski (un, jo īpaši cenas un tilpuma attiecība :) ).
Varētu rasties jautājums, vai man matu kopšanas rituāls izbeidzas ar šampūnu? Nē! Matus vienmēr palutinu ar kādu kondicionieri, balzamu vai masku. Un tieši šobrīd mēģinu piebeigt iesāktos krājumus, lai var ķerties klāt jaunumiem, kas gaida savu kārtu.

Šie nāk no Biotēkas plauktiem, taču šis tas pieejams arī citos veikalos, piemēram 1a.lv skaistumkopšanas sadaļā.

Cenas Biotēkā, jo man liekas, ka tur arī ir vis draudzīgākās:
Dušas krēms - 5,95 EUR | 150ml
Šampūns - 8,95 EUR | 400ml

Ticot, ka šī tomēr nav atvasara, ceru uz daudz, daudz saulainu dienu un krāsainu rudeni!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru