18 septembris, 2017

Zobu higienas jaunumi: Eko pat zobu birste

Iepriekšējā nedēļa bija spraiga. Ir sākusies rudens sezona, un tas nozīmē tikai vienu, dažādi zīmoli prezentē savus jaunumus. Sezonas maiņas kosmētikas pasaulē vienmēr ir interesantas. Un arī šis mirklis nav izņēmums :)
Bet šodien - ne par sezonas maiņām. Šodien turpināšu par savu septembra apņemšanos - pastāstīt vairāk par eko kosmētiku. Un šoreiz blogā stāstu par aktuālo zobu higiēnu.


Aktuālā zobu higiēna ir ļoti vienkārša - JĀSÖN Powersmile zobu pasta un Radius Source zobu birste. Plusā, protams, zobu diegs, tiesa gan ne eko, tāpēc šodien par pirmajiem diviem.


JĀSÖN POWERSMILE dabīgi baltinoša zobu pasta baltākiem un mirdzošākiem zobiem. Zobu pastas sastāvā ir dabīgu pulējošo vielu un augu kombinācija - bambusu pulveris, kalcijs, soda un silīcijs, kas kavē aplikuma veidošanos, kā arī saudzīgā veidā padara zobus baltāku un smaidu žilbinošu.Greipfrūtu un perillas sēklu ekstrakti palīdz aizsargāt zobus no cukura un skābju ietekmes; alvejas želeja remdē un mazina smaganu kairinājumu; piparmētras dāvā maksimālu elpas svaigumu.

Ja es nezinātu, ka zobu pasta ir dabīgas izcelsmes - to tik vienkārši nevarētu atšifrēt. Dažkārt, ražotājiem ir tendence dabiskās zobu pastas padarīt dubļu krāsā, lai visiem tiešām būtu skaidrs, ka šī ir eko. Tad nu Jāsön Powersmile ir dabīga, ne gluži sniegbalta, bet maigi krēmkrāsas. Tāpat leils bija pārsteigums, ka zobu pastai ir diezgan stipra piparmētras garša, šoreiz gan teikšu, ka man pat prasītos maigāka. Bet toties elpa tiešām ir svaiga. Bet kopumā zobi tiek notīrīti maigi, tā puto un garšo labi un pilnībā pilda normālas zobu pastas funkcijas. Nevarēšu gan apgalvot, ka tā tiešām ļoti balinātu zobus - varbūt ilgākā periodā, bet noteikti varu apgalvot, ka zobus tā uztur teicamā kārtībā.
Pie tam Jāsön Powersmile® dabīga baltinošā zobu pasta nesatur fluoru, SLS, konservantus, mākslīgas krāsvielas, mākslīgus saldinātājus, saharīnu, propilēnglikolu, glutēnu.


Radius Source zobu birste ir ar 100% augu izcelsmes neilona sariņiem, manā gadījumā tā ir vidēji mīksta. Ergonomiskais kāts vienmērīgi izlīdzina zobu birstes spiedienu, pasargājot smaganas no asiņošanas. Zobu birstes galviņas kakls nodrošina ērtu piekļuvi visam mutes dobumam, noapaļotie, pēc ventilatora principa izvietotie sariņi ir saudzīgi pret zobu emalju un smaganām.
Šobrīd lietoju vidēji mīksto (medium) galviņu, taču nomainot noteikti izvēlēšos mīkstos (soft) sariņus. Lai gan arī medium ir pārsteidzoši saudzīga, tomēr esmu ļoti pieradusi pie mīkstiem sariņiem.
Sākumā likās, ka būs baigi neērti, jo zobu birste ir diezgan liela - gan kātiņš, gan arī pati galviņā. Tomēr manas bažas bija liekas, jo birstīte ir ļooooti ērta, tā zobus iztīra fantastiski labi un saudzīgi. Un man ļoti patīk, ka saru virsma ir plakana (ne zigzags vai vēl kāds cits reljefs). Starta komplektā ietilpst viens kātiņš un 2 galviņas. Pēc tam var kātiņu saglabāt un atsevišķi (nedaudz lētāk) iegādāties tikai maiņas galviņas. Teorētiski ģimenē pat var iztikt ar vienu kātiņu - maina tik galviņas.
Ja jau runāju par galviņu maiņu un pašu kātu - tad tas ir universāls - piemērots gan laborcim, gan kreilim. Tāpat ērti maināmas ir galviņas, kas kātā turas uz nelieliem gropītēm, bet turas ļoti labi. Interesanti, ka kāta konstrukcija izstrādāta, izmantojot otrreiz pārstrādātas izejvielas. Tas, kas reiz bijusi koksne, nauda vai papīrs, tagad pārstrādāts un pārveidots ekonomiskā un funkcionālā mākslas darbā. Manā gadījumā - kāts reiz bijusi nauda. Varbūt pat vairāki simti dolāru $$$$ :D

JĀSÖN Powersmile zobu pastu un Radius Source zobu birstes iegādāties var Biotēkā.
Cenas:
Zobu pasta: 8,40 € | 170 ml (milzīgs iepakojums)
Zobu birste: 9,90 € (maiņas galviņas 7,95 € | 2 gab)

Sūtu bučas un laba vēlējumus!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru