02 februāris, 2018

Eko kosmētika. Atrasts Drogās. 2 daļa.

Turpinot rakstu sērijas pirmajā daļā iesākto, šodien esmu gatava pastāstīt vēl par eko un dabisko kosmētiku, kuru var atrast veikalu Drogas plauktos.
Man par lielu prieku, kamēr rakstīju pirmo daļu un meklēju produktus otrajai daļai, veikalos Drogas ir uzradušies jaunumi eko kosmētikas lauciņā. šodien būs daudz labumu, bet par to visu es pastāstīšu, tādēļ lasi tālāk.


Šoreiz produktu ir daudz un arī daudz ir atrasti labumi ar eko vai dabiskās kosmētikas sertifikātiem, tāpat arī ir jaunumi. Bet nu sākšu no viena gala, un sākšu ar pašmāju zīmoliem.

Pašmāju ražotāja Spodrība Seal zīmolam ir eko līnija, nu, lūk, sākšu ar to.


Seal Eco līnijā ietilpst dažādi ķermeņa kopšanas produkti - šampūns, kondicioneiris, 'dušas želeja, vates plāksnītes un arī attēlā redzamie - roku ziepes un roku  krēms. Ražotāja mājas lapā var atrast informāciju, ka, lai produkti būtu atpazīstami visā Eiropas Savienībā, AS „SPODRĪBA” pieņēma lēmumu ECO SEAL FOR NATURE produktu līnijas izstrādē vadīties pēc ES oficiālā ekomarķējuma „EU Ecolabel” izvirzītajiem ekoloģiskajiem kritērijiem. Tie apliecina preču atbilstību augstākajiem vides standartiem. Produkti ir videi draudzīgi visā to dzīves cikla laikā – no ražošanas līdz nonākšanai atkritumos. Tomēr ne visi produkti ir saņēmuši EU Ecolabel marķējumu. Tā kā ikdienā Seal Eco lietoju ļoti daudz, no savas pieredzes varu teikt, ka Seal kosmētika ir gana kvalitatīva un ne tikai kosmētika, jo Eco līnijā ietilpst arī tīrīšanas līdzekļi un sadzīves ķīmija. Mazliet novirzoties no tēmas - varu teikt, ka trauku mašīnas tabletes ir vienas no labākajām kādas ir atrastas. Un vēl viens milzīgs pluss ir Seal Eco līnijas cenas, kas ir ļoti draudzīgas, ja salīdzina ar citiem eko produktiem.

Arī šoreiz manā groziņā iekrita Madara Cosmetics, ekskluzīvi Drogas veikaliem radītā zīmola - Mossa kosmētika. Precīzāk - jaunumi no Mossa.


Attiecīgi arī šis ir pašmāju kosmētikas zīmols. Mossa ir dabīgās kosmētikas zīmols, kura sejas un ķermeņa kopšanas produkti radīti, balstoties uz unikālām, dabīgām, ECOCERT sertificētām Ziemeļu ogu vitamīnu formulām. Mossa produkti tiek pilnībā izstrādāti un ražoti Latvijā. It visi zīmola Mossa produkti ir sertificēti.
Šoreiz izmēģinu Mossa jaunumus - poras attīrošo skrubi ar ogli un attīrošo sejas toniku problemātiskai ādai. Piebildīšu vēl, ka šī kosmētika ir pieejama tikai veikalos Drogas un arī šī ietilpst patīkamā cenu kategorijā. Arī Mossa ir viens no zīmoliem, kuru labprāt lietoju ikdienā, jo sastāvs ir fantastisks, ir eko EcoCert marķējums un cenas - draudzīgas.

Turpināšu ar EcoLabotatorie kosmētiku.


šis ir viens no zīmoliem, uz kuru nekad neesmu metusi acis un es pat īsti nezinu kāpēc. Kosmētika ir ražota Krievijā, uz iepakojuma atrodami gan "natural" gan "organic" apzīmējumi, tači eko marķējumu vai eko sertifikātu kosmētikai nav.
Informācija, ko varu atrast ir ražotāja sniegta un pats ražotājs saka, ka kosmētika ražota izmantojot jaunākās tehnoloģijas un balstīta uz dabisko eļļu un ekstraktu bāzes. Kosmētika nesatur SLS, parabēnus un silikonus un kā konservanti vai krāsvielas tiek izmantotas tikai dabiskas sastāvdaļas. Kosmētika satur organiskas izcelsmes eļļas (vismaz ražotājs pie sastāvdaļām tās norādījis kā organiskas). Sastāvs ir tiešām vienkāršs un pamatā ir ūdens, ziedūdeņi un dažādas augu eļļas un ekstrakti. Pašās beigās ir atrodami arī ķīmiskie savienojumu nosaukumi (daļa var būt arī augu izcelsmes). Manā rīcībā ir divi produkti no visa plašā klāsta, acu krēms liekas pat ļoti foršs, serums ir mitrinošs, taču satur smaržvielas. Pilnas atsauksmes sekos :)

Šoreiz arī man ir kas atrādāms no Natura Siberica kosmētikas klāsta.


No iepriekšējā raksta atkārtošos par pašu zīmolu - Natura Siberica ir Krievijas zīmola kosmētika, kas pamatā sevi pozicionē kā dabisko kosmētiku (principā kā Krievija organisko kosmētiku), taču ir produkti, kuri ir saņēmuši arī kādu no sertifikātiem. Daļa kosmētikas ir ražota arī Eiropas valstīs. Tā, piemēram, šis šampūns, ir ražots Igaunijā EuroBio Lab, zem Natura Siberica licences.
Šampūnam ir COSMOS Natural sertifikāts un atzīme par 98% dabiskas izcelsmes sastāvdaļu. Vienīgi, žēl, ka šajā sērijā nav kondicioniera (vismaz veikalos Drogas nav).

Turpināšu ar manu lielāko atklājumu - NAOBAY kosmētiku.


NAOBAY kosmētika veikalos Drogas parādījās pagājušā gada pašās beigās un šķiet Latvijā nopērkama tikai veikalos Drogas (labojiet, ja kļūdos). Kosmētika ražota Spānijā un ir ieguvusi EcoCert sertifikātu, un pilnīgi visa kosmētika ir sertificēta. Kosmētika ir eko viscaur, jo ražotājs ir padomājis ne vien par sastāvdaļām, kuras visas ir bioloģiski noārdāmas, bet arī par iepakojumu, kur koks mijas ar PET un viss ir pārstrādājams. Interesanti, ka kosmētikas ražotājs ir reģistrējis kosmētikas dizainu, un jāatzīst, tas ir patiesi gaumīgs. Ražotājs ir norādījis strīpu vielu, kuras nesatur, ka man gandrīz radās jautājums, kas tad vispār ir kosmētikā. Bet papētot sastāvus - tur atrodami ārkārtīgi daudz augu ekstrakti, eļļas, ziedūdens, alveja un citas vērtīgas sastāvdaļas. Šī ir kosmētika, kas patiesi ir pārsteigusi un ar nepacietību gaidu, kad jums par to varēšu pastāstīt plašāk. 

Šoreiz zīmoli un eko marķējumi tiešām daudz un dažādi - turpināšu ar Unilever grupas ziemeļu gulbi rotājošo zīmolu - NEUTRAL.


Vispār Neutral zīmols man asociējas ar mazgāšanas līdzekļiem, jo tie ir daudz populārāki kā kosmētika. Taču, izrādās, ka Neutral ir vesela strīpa dažādu kosmētikas līdzekļu, par kuriem, lielāko daļu, man nebija vispār nojausmas. Tomēr veikalos Drogas pieejamais klāsts ir salīdzinoši neliels (man šķiet, ka Neutral ārzemēs vispār ir krietni plašāks klāsts). Bet kosmētika mani uzrunāja, jo tā ir hipoalerģiska, un, pats galvenais, tai ir Skandivānu eko marķējums - ziemeļu gulbis. Kosmētikai ir ne vien ziemeļu gulbja eko marķējums, bet arī daudz dažādi astmas un alerģijas biedrību marķējumi, kuri rekomendē šo kosmētiku kā hipoalerģisku. Šo iesaka arī Latvijas astmas un alerģijas biedrība. Kosmētikai nav klāt smaržvielu, krāsvielu un citu nevajadzīgu piedevu. Kosmētikas misija un vīzija ir pret alerģijām.

Visbeidzot - pēdējais zīmols, par ko runāšu šodien - Live Clean.


Live Clean ir man kaut kas jauns un, jo šo zīmolu veikalu plauktos nebiju manījusi. Tik apaļas un piemīlīgs pudelītes es nebūtu palaidusi garām. Vai tas ir kaut kas jauns veikalos Drogas? Kāds man var pateikt? Veikalos pieejami trīs veidu šampūni, kondicionieri un roku ziepes un bērnu līnija (šķiet pilnā klāstā).
Kosmētika ceļojusi pamatīgu gabalu, jo tā ražota Kanādā. Tā tiek pozicionēta kā dabīgā kosmētika. Ražotājs norādījis, ka 97% kosmētikas ir augu izcelsmes un pie tam ar daļu sertificētām organiskām sastāvdaļām, pie sastāvdaļām ir norādīts kuras no vielām ir organiskas izcelsmes. Kosmētikas ražotāja vīzija ir ļoti pievilcīga - pamata ideja ir nekā lieka, jo kosmētika tiek ražota pamatā uz augu bāzes ar organiskām sastāvdaļām, bez kodīgām un kaitīgām ķīmiskām vielām, kosmētika netiek testēta uz dzīvniekiem un tā ir vērtējama kā 100% veģetāra un vegāna (tātad netiek izmantotas dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļas), tā ir biodegradabla un iepakojums pārstrādājams. Pamata ideja - gluži kā jebkurai eko kosmētikai.
To izmēģināšu arī savā vannas istabā un pēc kāda laiciņa stāstīšu savas domas par to.

Un šeit parādīšu, cik daudz dažādu ekomarķējumu šajā reizē.


Šis atkal ir garāks raksts, bet ceru, ka jums noder (preicāšos, ja padalīsīties viedokļiem komentāros). Pačukstēšu, ka veikalos atkal ir jaunumi un šobrīd gatavojos vēl vienai daļai. :)

Lai skaisti!

18 comments:

  1. Live clean Drogās parādījās pirms vairākiem mēnešiem. Pirms tam vairākkārt biju pirkusi Lietuvā viņu argana eļļas matu līdzekļus, tie bija forši. Tagad nopirku mitrinošo šampūnu ar kokosriekstu ekstraktu, nepatīk, liekas ka sausina un mati nespīd.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par informāciju. Vēl neesmu produktus mēģinājusi, bet noteikti šiem pievērsīšu uzmanību.

      Dzēst
  2. Sveika!
    Kādās cenās ir Naobay kosmētika? Ļoti ieinteresēja un dizains vispār super. :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Attīrošā želeja 6,99 €
      Oxygenating sērijas krēms 16,99 €
      Hydraplus sērijas krēms - 8,99 €

      Dzēst
  3. Kāda jēga ECO sertifikātiem, ja sastāvā ir SLS, kas ir kancerogēns?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Par kuru no produktiem ir stāsts?

      Dzēst
    2. Gluži manas domas... Jo tajos 1-3% ražotājs var salikt ko vien vēlas..
      Un ja tā padomā, arī nafta ir organisks produkts, no kura veido ļoti daudzas kosmētikas sastāvā esošas vielas.
      Precīzāk (turpinājumā iekopēju tekstu angliski) par to, ko nozīmē organisks kosmētikas pasaulē: What does organic mean?
      It really depends on who you ask. If you ask a chemist, the answer is clear. Organic means any chemical compound that contains carbon (Organic Chemistry where you memorize endless chemical reactions between hydrocarbons, oxygen, nitrogen and more). In the beauty industry, there is no industry-agreed meaning for terms like 'organic' or 'natural'. Unlike the food industry, these terms are not regulated for cosmetics which means companies can use these terms pretty freely. This makes it hard for people to decipher what all this means and if there really are any benefits to natural or organic beauty products. Also, products like shampoo, conditioner and body wash are mostly made of water so therefore are mostly natural (because water is natural, right?). So if a shampoo is 90% water, then a company can simply claim "90% organic or natural" and be telling the truth. Certainly, this isn't in the spirit of what people believe organic to mean, but it is within the law.

      Dzēst
    3. Iepriekšējais komentārs ir mans. :)
      Anonīms gan jau domāja Seal un Neutral produkciju, par ko es pati arī esmu besījusies.

      Dzēst
    4. Ja tiešām vēlas atrast dabīgu kosmētiku, bez šausmām, tad ir ļoti sīki jāiedziļinās sastāvā, jo mūsdienās uzticēties tam, kas norādīts uz iepakojuma etiketes ir visai naivi.
      Un ir tik daudz citu abrazīvo sulfātu, kā SLS, bet razotajs norādīs uz iepakoju "No SLS" un patēretajs priecāsies, nemaz neaizdomājoties, ka tas ir aizstāts ar tādu pašu draņķi.

      Dzēst
    5. Paldies par komentāru un diskusiju. Ļoti noderīgi.
      Par organiskas izcelsmes kosmētiku - es, laikam, nevarēšu piekrist. Nafta nav organisks produkts, vismaz šajā kontrkstā. Nepiekritīšu, ka eko kosmētikas ražošana netiek reglamentēta, vismaz ES regulē eko vai organiskās kosmētikas ražošanu. Par “dabīgo” kosmētiku (natural) ir pavisam cits stāsts. Pieļauju, ka avots ir no US un tur ir cita likumdošana, tur arī izmešu apjomu no ražošanas īsti nekontrolē.

      Dzēst
  4. Naobay kosmētika ir lieliska. Oxygenating krēms ir mans absolūtais favorīts. Jāskrien uz Drogām.

    AtbildētDzēst
  5. Siberika zīmola produkcija agrāk bija krietni bagātīgāka. Šobrīd lielai daļai produkcijas arī pazuduši ECO Cert sertifikāti. Kā arī sastāvos ir manāmas atšķirības. Vai esi mēģinājusi ar Oblepikha Siberika šampūnus?


    Royal Judge
    https://royaljudge.wordpress.com/
    https://www.instagram.com/royal_judge/

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Oblepikha Siberika gan nav mēģināti. Būs jāpapēta.

      Dzēst
    2. Esmu mēģinājusi Oblepikha šampūnu un kondicionieri, man nepatika. Ja šampūns vienkārši nebija nekas īapšs, tad kondicionierim bija pavisam dīvains blakus efekts, mati palika tādi dīvaini lipīgi un pinkaini. Tā it kā balzāms nebūtu kārtīgi izskalots, tomēr, matus vienmēr izskaloju kārtīgi un nevar būt, ka pēc vairākām lietošanas reizēm nevienā neizskaloju matus kārtīgi. Tā arī īsti nesapratu kāda jēga no tāda efekta, vai tas bija kam speciāli paredzēts?

      Dzēst
    3. Gandrīz vai jāpamēģina Oblepikha Siberika, lai noskaidrotu vai ir vērts, vai tomēr ne. Paldies par atsauksmi :)

      Dzēst
  6. Ja, Seal Eco šampūnam viena no galvenajām sastāvdalām ir SLS. Skumji, mūsējie varēja pacensties. Ja ražo, tad ražo labu produktu.

    AtbildētDzēst
  7. Paldies par komentāriem. Jāatdzīst, ka bieži vien ļoti izticos Ekomarķējumiem un grēkoju ar sastāvu pētīšanu. Tāpēc tiešām liels paldies par komentāruem. Man noder un zināšu kam pastiprināti pievērst uzmanību. Prieks par tik lielu aktivitāti :)

    AtbildētDzēst

Ievadiet komentāru