07 oktobris, 2018

Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 Sonic elektriskā zobu birste

Jau ilgu laiku esmu vēlējusies sev elektronisko zobu birsti, kas atviegloti ikdienas zobu tīrīšanu, bet to paveiktu gana rūpīgi, ļoti saudzīgi un patiesi maigi maniem jūtīgajiem zobiem.
Kaut kādu apsvērumu dēļ biju nobriedusi, ka tieši Philips zobu birste varētu būt īstā, tik nevarēju saprast, kura tā varētu būt - bet tagad zinu, Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 Sonic elektriskā zobu birste ir ideāls palīgs ikdienai.



Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 Sonic elektriskā zobu birste nav no tām lētākajām - veikalos cena ir ap 110 EUR, tādēļ manas prasības pret to ir visaugstākās.

Šī zobu birste nāk komplektā ar diviem uzgaļiem, futrāli ceļošanai un vadu lādēšanai. Kastītē atrodama vēl lietošanas instrukcija un garantijas talons.


Principā - ja ģimenē nav rituāls zobus tīrīt vienlaicīgi - pietiek ar vienu zobu birsti un vairākiem uzgaļiem, kur katrs no ģimenes var ērti uzlikt savu uzgalīti un droši tīrīt savus zobus. Tas palīdz ieekonomēt.

Runājot par pašu zobu birsti un tās funkcijām, gribu atzīmēt, ka zobu birste ir izveidota ļoti ērta - tai ir gan viegls korpuss, ko ērti paņemt rokās, gan arī komfortabli izvietotas pogas, kuras viegli nospiest, lai ieslēgtu vai mainītu režīmus.


Zobu birstei ir ir trīs darbības režīmi - attiecīgi var izvēlēties sev ērtāko vai lietot pamīšus visus. Zobu birstei ir Clean režīms, kas nodrošina visus tīrīšanas standartus. White režīms ir ideāli piemērots aplikuma noņemšanai. Savukārt Gum Care režīmā zobu birste papildus darbojas vienu minūti īpaši saudzīgā režīmā, ļaujot saudzīgi masēt smaganas. Izmēģinot visus režīmus, mēneša laikā man izsijājās personiskais mīļākais režīms, kas ir tieši Gum Care režīms, jo tas gan maigi masē smaganas, gan lieliski notīra aplikumu.
Zobu birstei ir gana daudz fīčas - viena no tām ir spiediena kontrole. Līdzko tiek izdarīts pārmērīgs spiediens uz smaganām, zobu birste ar skaņas signālu aicinās spiedienu samazināt. Tas ir ideāli, jo pierodot pie zobu birstes maigās tīrīšanas, gribās to piespiest arvien stingrāk, taču tas galīgi nav vajadzīgs, par to birstīte arī atgādina.
Vēl viena papildus funkcija ir gudrās zobu birstes galviņas, kas paziņo, ka ir laiks to nomainīt. Pagaidām nevaru komentēt kā un kad tas notiks - dzīvosim, redzēsim.

Eh, es jau nemaz neesmu pastāstījusi pašu svarīgāko - kā zobu birste tīra zobus. Principā Tev ir tikai jāstāv un lēnām jāpārvieto zobu birste pa zobiem. Pārējo paveiks pati birste - un pie tam paziņos, kad tu vari pāriet pie nākamās zonas. Zobu birste izdara svārstību kustības ar ļoti mazu amplitūdu (tāpēc tā ir soniskā birste), kur vibrācijas zobu birstes rokturī nodrošina līdz pat 62 000 kustību minūtē. Šādas intensīvas un maigas vibrācijas saputo zobu pastu maigi attīrošos burbuļos, ļaujot tiem iespiesties dziļi zobu starpās un gar smaganu līniju, garantējot efektīvu tīrīšanu.
QuadPacer tehnoloģija palīdz tīrīt katru mutes dobuma zonu tieši tik ilgi, cik tas būtu ieteicams, savukārt viedais taimeris informē, kad ir pagājušas ieteicamās zobu tīrīšanas 2 minūtes.
Un ticiet vai nē - divās minūtēs zobi ir perfekti tīri.
Pie tam zobu birstes baterija kalpo lieliski - tīrot divas reizes dienā, paredzēts, ka tā kalpo divas nedēļas, bet man šķiet, ka pat vairāk. Un kas bija pats foršākais - kas Tu nopērc birsti, tā jau ir uzlādēta pirmajai reizei, līdz ar to, Tu uz reiz vari ķerties klāt izmēģināšanai.

Lai pārliecinātos par zobu birstes efektivitāti, veicu eksperimentu. Par to arī pastāstīšu tālāk.


Eksperimnetam bija nepieciešamas GUM aplikuma iezīmējošās tabletes, zobu pasta un Philips Sonicare ProtectiveClean 5100 Sonic elektriskā zobu birste.
Pirmkārt marķēju savu zobu aplikumu sakošļājot maģisko tableti - tā iezīmē zobu aplikumu rozā krāsā, līdz ar to var noteikt kuras zonas ir jātīra un pēc tam varēs redzēt kas nav notīrīts.


Var redzēt, ka lielākais aplikums ir tieši pie smaganu līnijas un starp zobiem (tās ir tās rozā līnijas). Principā manuāli tīrot tās arī ir zonas, kas ir visgrūtāk tīrāmas.
Tālāk lietoju zobu birsti kā ierasts - ar savu iecienīto režīmu Gum Care, izmantojot nu jau iecienīto SwissDent zobu pastu. Zobu diegu šajā reizē nelietoju, lai varētu precīzi redzēt kā aplikumu noņem zobu birste.


Te arī rezultāts - ja ieskatās, pāris zobstarpās ir vēl nedaudz redzams rozā krāsojums, kas nozīmē, ka ciešākās zobstarpas nav īsti labi iztīrītas, attiecīgi - tur prasītos zobu diegs. Tomēr kopumā varu teikt, ka aplikums ir noņemts pieklājīgi. Ar manuālām metodēm tik tīri man nesanāk :D

Šo triku (ar GUM tabletēm) man iemācīja higiēnists. Tabletes bieži izmantoju, lai kontrolētu zobu tīrību un maksimāli samazinātu zobu bojāšanos. Vispār es esmu trakā zobu tīrīšanas tante. Līdz ar to cieš arī mans bērns - jo zobi ir jātīra kārtīgi, nu ļoti kārtīgi!

Un, visbeidzot, man patīk ceļojuma futrālis - tur ir tik ērti visu salikt un somā nav jāmeklē, kur uzgaļi palikuši un kāpēc zobu birste ir kaut kur iekritusi. Super.



Zobu birstes nopērkamas Euronics veikalos, Elkorā un 1a.lv interneta veikalā.
Kā jau minēju - cena ap 110 EUR, atkarībā kurā veikalā pērk (es ieteiktu 1a.lv, jo pagaidām tur ir vislētāk).

Es priecātos, ja Tu padalītos ar savu pieredzi ar elektriskajām zobu birstēm, vai arī pastāstītu, kāpēc Tu vēlētos izmēģināt elektrisko zobu birsti. Būtu interesanta diskusija.

Lai skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru