08 februāris, 2019

Zerowaste kosmētika | Atrasts Zeroveikals

Šī ir dāvana no vienas manas lieliskās draudzenītes - Zerowaste eko/bio vegānā kosmētika no beziepakojuma veikala Zeroveikals. Tik super dabiski, ka es nevarēju nociesties pat dienu, lai izmēģinātu.

Un kā ir? Lasi tālāk.


Manā paciņā ir trīs labumi - slavenās Lauras Liekniņas šampūnziepes, Georganics zobu pasta un Humble brush bambusa zobu suka. Un vai ziniet, ne velti slavenās šampūnziepes ir kļuvušas slavenas!

FAVORĪTS! Lauras Liekniņas aļģu šampūnziepes.


Šampūna sastāvā ir matiem draudzīgā kokosriekstu eļļa un kokosriekstu izcelsmes mazgājošās vielas, rīcineļļa, spirulīnas aļges, Marokas vulkāniskais māls (Rhassoul), augu izcelsmes keratīns, rīsu proteīns, ēteriskās eļļas.
Marokas vulkāniskie māli (Rhassoul) saudzīgi attīra matus.
Augu izcelsmes keratīns un rīsu proteīns nogludina matu šķiedru, padara tos vieglāk ķemmējamus, antistatiskus, spožus un izturīgus. Kopj šķeltos matu galus.
Īpaši atlasītas ēteriskās eļļas ar nomierinošām, pretiekaisuma īpašībām piedod dabīgu smaržu.
Tātad viss dabīgs, viss ir augu vai minerālu izcelsmes. Tātad vegānas. Sastāvs lielākoties ir ECOCERT, BDIH sertificētas sastāvdaļas, vai sastāvdaļas no bioloģiskās saimniecības vai arī sastāvdaļas no dabīgām ēteriskām eļļām.
Lietošana pavisam vienkārša - šampūnu iemasē samitrinātos matos, matus izmazgā un kārtīgi izskalo. Pateicīgākiem matiem pietiekot bez kondicioniera.
Tas, ko es varu teikt no savas pieredzes - šampūnziepes tiešām ir izmēģināšanas vērtas. Tās superīgi izmazgā matus (ar pirmo saziepēšanas reizi), jau dušā var just, ka mati ir gludi, pirksti neķeras, pinkas neveidojas, sausi nepaliek. Pašiem galiem man prasās kondicionieri, lai nogludinātu un samazinātu pūkošanos. Pēc mazgāšanas mati ir super viegli ķemmējami, spoži, vijīgi. Tiešām lieliski. Viennozīmīgi - šampūns ir SUPERĪGS!!! Mans favorīts!

Komplekts zobu kopšanai Humble Brush zobu birste un Georganics zobu pasta.



Georganics dabīgā zobu pasta English Peppermint ir pasta ar sertificētām, destilētām ēteriskajām eļļām no piparmētras un laima.
Pētījumi ir parādījuši, ka piparmētras eļļa ir īpaši efektīva cīņā ar anaerobām baktērijām. Baktērijām, kas rodas vidē ar samazinātu skābekļa sastāvu (mutes dobums) un izraisa smaganu saslimšanu.
Atšķirībā no klasiskajām zobu pastām, nesatur florīdu un SLS (nātrija laurilsulfāta skābes), kas ir lēti, bet ādai un gļotādai kaitīgi ķīmiskie savienojumi. Zobu pasta nesatur dzīvnieku izcelsmes sastāvdaļas, tā ir sertificēti PETA (nav testēta uz dzīvniekiem), un piemērota vegāniem. Zobu pastai ir Zero-waste iepakojums - stikla burciņa un kastīte no kartona, apdrukas krāsa ir iegūta no dārzeņiem.
Pastai līdzi nāk koka lāpstiņa, ar kuru ieteicams ņemt zobu pastu, lai izvairītos no baktēriju un mitruma iekļūšanas iepakojumā.
Šī pasta ir īpatnēja - pirmkārt tā ir diezgan sausas konsistences - tiešām kārtīga pasta. Tai ir arī nepierasta garša (kaolīns, piparmētra, šī sviests - to visu tur var sajust un vēl šo to). Tas Tev nebūs Colgate ar augļu garšu. Bet pie tā var diezgan ātri pierast - principā pēc 2 nedēļām pasta jau liekas pilnīgi normāla. Zobus tā iztīra pietiekami labi - es nevaru sūdzēties, ka paliktu aplikums vai kaut kas nebūtu kā vajag. Pasta zobus nepadara jūtīgus, kas ir liels pluss. Lai gan sastāvs ir diezgan neapstrādāts, ja tā varētu teikt, pasta nav abrazīva un zobu emalju netraumē. Kā jau riktīgs eko produkts - pasta neputo vispār. Mani tas gan netraucē, jo tīru ar elektrisko zobu birsti un tur neputo neviena zobu pasta. Man zobu pasta ir pilnīgi pieņemama, bet kad piedāvāju vīram, viņš mani pasūtīja :D Tā kā jābūt ir gatavam, ka sajūtas tīrot nav ierastākās. Bet man patīk :)

Humble Brush zobu birste. Zviedrijā ražotās Humble Brush zobu birstes ir izstrādātas, izmantojot dabīgo bambusa augu no ilgtspējīgi apsaimniekotiem bambusu mežiem. Humble Brush zobu birstēm ir unikāls un ērts dizains. Tām ir ergonomiska, neslīdoša kāta konstrukcija, un mīksti sariņi, kas veidoti no neilona (100% BPA free). Lai arī neilona sari vidē nesadalās, tos viegli pārstrādāt videi visdraudzīgākajā veidā.
Man patīk, ka zobu birstei mīkstuma pakāpe ir soft. Tas nozīmē, ka tā maigi attīra bobus, netraumējot smaganas. Zobu birste ir tiešām ērta, mazgā labi. Tā kā ikdienā izmantoju elektronisko birsti, šī ir ērti iekārtojusies manā vecāku mājā, lai arī tur man būtu manas iemīļotās lietas.

Šis viss nāk no Zeroveikals, bet var labumus atrast arī šur tur citur.

Cenas:
Šampūnziepes - 8,50 EUR (bez iepakojuma)
Humble Brush zobu birste - 3,90 EUR
Georganics zobu pasta - 8,89 EUR


Vai Tevi interesētu vairāk šādas Zerowaste kosmētikas atsauksmes?

Lai skaisti!