05 septembris, 2018

Ķermeņa sastāva pārbaude Benu aptiekā

Nupat rakstīju par divām pārbaudēm, kuras biju veikusi Benu aptiekā - par ādas un matu stāvokļa pārbaudēm, bet nu esmu izmēģinājusi arī trešo - ķermeņa sastāva pārbaudi un gribu pastāstīt ko no tās var sagaidīt.

Foto no BENU aptiekas mājas lapas

Ķermeņa sastāva pārbaude ļauj uzzināt detalizētāku informāciju par savu ķermeni, nosakot svaru, ĶMI (ķermeņa masas un auguma samēru), ķermeņa tauku masas procentuālo attiecību pret ķermeņa kopējo masu, ūdens procentuālo saturu ķermenī, ķermeņa muskuļu masu, kaulu masu, ķermeņa bioloģisko vecumu un viscerālo tauku daudzumu (tauku daudzumu iekšējos orgānos).
Es teiktu, ka pārbaude ir lielisks instruments vispārējas informācijas iegūšanai par ķermeni un kopējo fizisko stāvokli, savukārt konstatējot kādas novirzes no normas, tā varētu būt laba motivācija, lai sāktu pievērst lielāku uzmanību sava organisma veselībai.


Pārbaude ir gaužām vienkārša un nesāpīga. Vispirms speciālists datorprogrammā ievada datus par Tevi - dzimumu, vecumu, garumu, vidukļa apkārtmēru, tāpat arī fizisko aktivitāšu līmeni ikdienā un izdzerto kafijas krūžu skaitu.


Pēc tam tiek veikta arī pati pārbaude, kur basām pēdām jānostājas uz speciālajiem svariem un dators apkopo iegūtos elektromagnētiskos impulsus - pastāstot par Tavu ķermeni.


Rezultātā tiek apkopoti dati par ķermeni un speciālists izsniedz 7 lappušu biezu lasāmo materiālu (ko jums parādīšu) un vēl pāris lapas ar uztura bagātinātāju rekomendācijām

Pārbaudē tiek noteikts:
  • muskuļu masa un kaulu masa, kā arī ķermeņa daļu muskuļu masu - katrai rokai un kājai (var redzēt kā atšķiras katras rokas un kājas proporcija),
  • tauku procents ķermenī un iekšējos orgānos,
  • kopējais ūdens saturs ķermenī,
  • metaboliskais vecums, kas nosaka vielmaiņas aktivitāti,
  • pamatvielmaiņai nepieciešamais un dienas kopējais uzņemamais kaloriju daudzums.
Tajās 7 lapās atradīsi arī detalizētāku aprakstu par katru no iepriekš minētajām pozīcijām. Tāpat rekomendācijas uzturam un fiziskajām aktivitātēm. Manuprāt šī ir ļoti izzinoša un patiešām vērtīga pārbaude. Uzskatu, ka šai pārbaudei vajadzētu būt vienam no ikgadējās "tehniskās apskates" posmiem.

Te mani rezultāti:




Pieteikties uz pārbaudēm iespējams BENU aptiekas mājaslapā www.benu.lv, izvēloties sev piemērotu vietu un laiku.
Pārbaudes cena ir 5,99 EUR, bet ar BENU karti 2.99 EUR.

Lai skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru