01 aprīlis, 2016

Dr.Hauschka dekoratīvā kosmētika

Man vienmēr ir likusies interesanta ekokosmētika un vēl jo interesantāka - tieši dekoratīvā ekokosmētika. Vienmēr rodas bažas vai tiešām dabiskie krāsu pigmenti var būt tik pat izteiksmīgi un noturīgi.Tieši tādēļ ar lielu interesi ķēros klāt Dr.Hauschka dekoratīvajai kosmētikai.



Manā īpašumā krietnu laiciņu ir divi produkti no dekoratīvās kosmētikas plauktiņa: tonējošs dienas krēms (Tinted Day Cream) un acu ēnu palete (Eyeshadow Trio).

Vispirms sākšu ar tonējošo dienas krēmu (Tinted Day Cream).
Tonējošais dienas krēms mitrina un piešķir ādai vienmērīgu ādas toni, tas ne vien dekoratīvs, bet arī kopjošs līdzeklis, kas piemērots pat sausai un jutīgai ādai. Sastāvā esošie dzelzs oksīda minerālpigmenti izlīdzina ādu un piešķir tai veselīgu, dabisku un vienmērīgu toni. Aivas sēklu eļļa, aprikožu kauliņu eļļa un bišu vasks aizsargā, līdzsvaro un mitrina ādu. Pērkonamoliņš un asinszāle atjauno ādas elastību, nomierina normālu, sausu, jutīgu, alerģisku un nobriedušu ādu.

Krēms ir vairāk barojošs, bet noteikti ne smagnējs, pigments ir diezgan izteikts, taču klājums nav sedzošs - tas ir tāds viegli izlīdzinošs un brūnu toni piešķirošs. Krēms ādu padarīs spīdīgu (ne tā kā taukaini spīdīgu - bet tādu starojošu), bet tā kā man patīk matētas ādas efekts - es pa virsu viegli klāju pūderi.

Tā kā man ir kombinēta āda un ar tendenci uz problemātisku ādu - manas domas par šo produktu dalās: patīk, ka krēms ir barojošs, taču neizsauc nepatīkamas ādas reakcijas, un piešķir ļoti dabisku toni. Taču es varētu vēlēties sedzošāku klājumu un bez spīduma efektu. Domāju, ka sausākas ādas īpašniecēm šis varētu ļoti patikt.

Jau kādu laiciņu viena no manām mīļākajām acu ēnu paletēm ir tieši šī - Dr.Hauschka Eyeshadow trio. Kompakta, ērta un eleganta.

Paletē ietilps trīs universāli toņi: tonis 01 ir viegli mirdzošais un dzirkstoši dabīgais šampanieša (sparkling nude) tonis, kas nodrošina ne vien ideālu pamatu acu grimam, bet to var tikt izmantots arī kā gaismotājs (pie tam ne tikai acu kaktiņu un uzacu iezīmēšanai, bet arī vaigu kauliem un degunam). Zīdaini pērļu rozā (pearly rose) tonis 02 izceļ acis un piešķir sejas ādai svaigumu (to var lietot arī kā vieglu vaigu sārtumu, ja nu gadās, ka tāds nav pa ķērienam). Tonis Nr. 3 ir skaistais un pigmentētais matēts šokolādes tonis (matt chocolate). Ražotājs atzīmējis, ka toņi satur smalku zīda pūderi un augu ekstraktus: pērkonamoliņu, burvju lazdu un, - melno tēju, kas rūpējas par ādu ap acīm un kopj to, kā arī piešķir acīm dzirkstošu un mirdzošu skatienu.

Lūk, kur arī skaistie toņi.
Jāpiebilst, ka toņi paletē ir pietiekami pigmentēti un noturība ir izcila. Paletei komplektā nāk arī aplikators, kuru sākumā (tiesa gan - pat neizmēģinot) norakstīju, kā nekam nederīgu (90% paletēs šie aplikatori tiešām ir bezcerīgi), līdz pienāca situācija, kad somiņā otiņas nebija un cits nekas neatlika, kā ķerties pie aplikatora. Pārsteigums bija, ka aplikators ir ne vien "tīri lietojams", bet pat ļoti labs.

Man ļoti patīk, ka palete ir kompakta, tai nav nekādas liekas un neaizpildītas vietas, taču ēnu kubiņi ir gana lieli (katrs 1.8 g), patīk arī iepakojumā esošais spogulītis un jau minētais aplikators. Un pats metāliskas vara krāsas, glancētais iepakojums, protams, uz kura paliek pirkstu nospiedumi pēc katras pieskaršanās, ir izcili elegants.

Toņi uz ādas izskatās šādi:

Make-up ar ēnu paleti var apskatīt šeit.

Cenas (Biotēkā):
Tonējošs dienas krēms (30ml) - 25,55 EUR
Acu ēnu palete (3x1,8g) - 24,70 EUR

Man ir vēl pieredze ar LaMav tonālo krēmu (pūderi) no ekoloģiskās sadaļas.
Bet pastāsti Tu par savu pieredzi ar dekoratīvo eko kosmētiku.


2 komentāri:

  1. ēnas izskatās labas :) gan toņi, gan kvalitāte.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ir, ir labas - gan toņi, gan kvalitāte, gan noturība- pilna diena pilnīgi bez problēmām. Riviņās nesaiet pilnīgi nekas - pat bez bāzes. Super :)

      Dzēst

Ievadiet komentāru