18 aprīlis, 2018

Dabiskā kosmētika. Atrasts Drogās. 3 daļa.

Vispirms atgādināšu, ka šeit var iepazīties ar rakstu sērijas pirmo daļu un otro daļu, kurās atrādīju dažādu eko un dabisko kosmētiku no veikaliem Drogas un pastāstīju arī par kosmētikas sertifikātiem.
Bet turpinot jau iesākto tēmu par eko un dabisko kosmētiku no veikalu Drogas plauktiem, šoreiz pastāstīšu par čupiņu dabiskās kosmētikas un pāris jaunumiem veikalos. Un tagad to visu tik ērti var apskatīt un iegādāties jaunajā Drogu interneta veikalā. Nenopriecāties. Ja vēl nezinu, dodies uz drogas.lv un iepazīsies ar jauno interneta veikalu.


šoreiz tik daudz visa kā, ka gandrīz nezinu no kura gala lai sāk. Bet domāju, ka ir vērts sākt ar jaunajiem zīmoliem Velvet un Hello Nature.

Tad nu sākšu ar Hello Nature matu kopšanas līdzekļiem.


Hello Nature matu kopšanas produkti ir izstrādāti iedvesmojoties no dabas bagātībām. Hello Nature produkcija nav sertificēta kā dabiskā kosmētika, taču produktos tiek izmantotas dabiskas sastāvdaļas līdz pat 93% apmēram. Tomēr sastāvā atrodami arī SLS un silikons. Lai gan vienlaicīgi ir arī dažādas vērtīgās sastāvdaļas - dabīgās eļļas, aminoskābes, keratīns un citas. Hello Nature matu kopšanas produkti ir pieejami tikai veikalos drogas un to cenas ir tiešām ļoti pievilcīgas.

Velvet. Love for Nature. Grieķu dabiskā kosmētika.


Visa Velvet produktu kolekcija satur vērtīgas dabīgās organiskās komponentes, kas uzlabo ādas tekstūru un palīdz saglabāt jauneklīgu izskatu.
Barojošie ķermeņa krēmi un pieniņi satur argana eļļu, olīveļļu, mandeļu un avokado eļļu, šī sviestu, pantenolu un E vitamīnu, kas uzlabo ādas elastību, intensīvi mitrina un baro ādu un padara to gludu un mīkstu. Tie nav taukaini un acumirklī iesūcas ādā, piešķirot tai smalku aromātu.
Savukārt ķermeņa skrubji ar maigām attīrošām sastāvdaļām saudzīgi noņem atmirušās ādas šūnas un dziļi attīra ādu, atstājot to gludu un mīkstu. Kombinācija no pantenola, granātābolu sulas un alvejas ekstrakta, stimulē un atjauno ādu. Tie uzlabo mikrocirkulāciju, tonizē ādu un sniedz svaiguma un atjaunošanās sajūtu.
Velvet produkcija ir ražota Grieķijā un tā satur līdz pat 97% dabiskas sastāvdaļas. Lai gan kosmētikai nav nekādu sertifikātu (kā dabiskajai vai eko kosmētikai), tās sastāvs ir iepriecinošs - tur neatradīsi ne SLS, ne SLES vai PEG, ne parabēnus, ne silikonus, minerāleļļas un citas nevēlamās vielas.

Alkmene kosmētika un jaunumi.


Zīmols alkmene arī sevi pozicionē kā dabīgo kosmētiku ar dažādiem augiem zālītēm sastāvā. Kosmētika ir ražota Vācijā un šie jaunumi ir ar sertificētiem bioloģiskiem augu ekstraktiem. Tādēļ tie mani arī uzrunāja. Kosmētika nesatur parabēnus, silikonus, minerāleļļas, polietilēnglikolu (PEGs), nātrija laurilsulfātu (SLS), nātrija lauretsulfātu (SLEs). Īpaši atzīmēts, ka kosmētika piemērota vegāniem.Papētot jauno ķermeņa kopšanas līdzekļu sastāvu esmu patīkami pārsteigta, jo sastāvā tiešām ir daudz dažādu augu ekstraktu un eļļas. Alkmene kosmētika ir ekskluzīvi pieejama tikai veikalos Drogas.

Markell cosmetics Bio-Helix kosmētika.


Markell cosmetics zīmols pats par sevi nav dabiskās vai eko kosmētikas zīmols, taču Bio-Helix kosmētikas līnija tiek pozicionēta, kā 100% bio kosmētika, lai gan kosmētika nekādu sertifikāciju nav veikusi un attiecīgi dabiskās vai eko kosmētikas sertifikātu kosmētikai nav. Kosmētika ir ražota Baltkrievijā, līdz ar ko nav īsti zināms kā tiek reglamentēta dabiskās kosmētikas ražošana (visticamāk tā pat kā pie mums - nekā). Tā kā arī sastāvā ir šis tas no nevēlamajām vielām (piemēram PEG), tad par šo kosmētiku neesmu viennozīmīga. Testēšu, mēģināšu un došu ziņu :)

Zobu kopšanas trio - Bio2You, Biomed un Splat.


Par Bio2You kosmētiku jau esmu rakstījuši rakstu sērijas pirmajā daļā, bet atkārtošos:
Bio2You ir Latvijā ražota dabiskā kosmētika, kur kosmētikā izmantots smiltsērkšķu ogas spēks.
Bio2You moto ir "apvienot dabas dziedinošo enerģiju ar zinātnes gudrību." Lai gan internetā atrodu informāciju, ka Bio2You ir bijusi arī eko kosmētikas līnija, pēc šobrīd pieejamās informācijas un tūbiņām, zīmola kosmētika nav sertificēta. Un tā kā Latvijā dabiskās kosmētikas ražošana netiek reglamentēta, tad tas, cik kosmētika ir dabiska, paliek ražotāja ziņā. Tomēr papētot kosmētikas sastāvu, tur nav nevēlamo vielu un tas nozīmē, ka dabiskās sastāvdaļas ir kosmētikas pamatā. Arī ražotājs uz iepakojuma ir atzīmējis, ka zobu pasta nesatur SLS, parabēnus, EDTA, formaldehīdu, peroksīdu, falātus, triklosānu un alkoholu. Zobu pasta izskatās daudzsološa.

Biomed zobu pasta ar 98% dabīgām vielām sastāvā. Arī šeit ražotājs norādījis, ka nesatur SLES, PEG, parabēnus, fluorīdu, sintētiskos aromatizētājus un krāsvielas. Toties zobu pasta satur dažādus augu ekstraktus, ēteriskās eļļas un dabīgās aktīvās vielas. Arī apskatot sastāvu neko aizdomīgu nemanu. Tā kā zobu pasta izskatās lieliska. Zobu pasta ražota Krievijā, taču atzīme uz iepakojuma  norāda, ka tā medicīniski testēta Šveicē.

Izrādās, ka SPLAT un BIOMED zobu pastas ražotājs ir viens un tas pats - "Organic Pharmaceuticals". Splat sevi pozicionē kā dabisko zobu kopšanas produktu ražotāju, arī savu ražošanu norāda, kā videi draudzīgu un piemin tādus vides sertifikātus, kā ISO 14001 (kas principā neko nenozīmē attiecībā uz produkta dabiskumu). Bet Splat zobu pastas man ir ļoti iepatikušās jau sen, un arī tām sastāvs ir gana dabisks, lai tās izvēlētos savu zobu kopšanai. Ja runājam par sastāvu, tad Splat zobu pastām sastāvā neatradīsi SLES, triklosānu, hlorheksidīnu, saharīnu, fluorīdu, sintētiskās krāsvielas un dzīvnieku izcelsmes produktus. Pārskrienot sastāvam, piebildīšu, ka tur nav arī SLS, parabēnu, PEG un citu nevēlamo vielu. Vēlreiz atkārtošos, bet sastāvs ir tiešām patīkams.

Šoreiz esmu apskatījusi virkni jaunumu un kosmētiku bez eko sertifikātiem. Bet mans vērtējums ir tāds, ka arī šāda kosmētika ir teicama.
Visus šos labumus vari atrast drogas veikalos un tagad ērti iegādāties jaunajā Drogas interneta veikalā.


Un tagad - man lūgums, ja kāds ir pamanījis vēl kādu sertificētu eko vai dabisko kosmētiku, par kuru neesmu rakstījusi, vai ir parādījušies kādi jaunumi, lūdzu, lūdzu, dodiet ziņu! Mani interesē jebkas, kas atrodams kosmētikas nodaļā. Tāpat dod ziņu arī tad, ja par kādu zīmolu ir bijis raksts, bet ir interese par kādu konkrētu produktu, par kuru nav rakstīts. Savu iespēju robežās centīšos visu izskatīt un maksimāli par visu uzrakstīt.

Lai skaisti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru