10 aprīlis, 2019

Pranamat Eco vs Jumuta T | akupresūras paklājiņu duelis

Mīļie, jums bija milzīga interese salīdzināt manu DoYouSports akupresūras paklājiņu Jumuta T, par kuru stāstīju pirms kāda laiciņa, ar slaveno pašmāju ražojumu Pranamat ECO.

Nu lūk, vēlmes ir uzklausītas un manā īpašumā nu ir šie divi, kurus rūpīgi esmu salīdzinājusi, pētījusi, bakstījusi, gulējusi/sēdējusi/stāvējusi uz tiem, lai patiesi un bez liekām emocijām salīdzinātu tos abus.

Brīdinu, būs gari un DAUDZ informācijas.



Gaiši zilais komplekts (pa kreisi) ir #DoYourFitness sērijas paklājiņš Jimuta T no ražotāja DoYourSports. DoYourSports ir ļoti populārs Vācu ražotājs, kas, pēc patērētāju aptaujas datiem, ietilpst Vācijas TOP-10 iemīļotāko sporta preču ražotāju sarakstā. Lai gan tas ir jauns uzņēmums (radīts 2015 gadā), tas ir pārbaudīts un pašā Vācijā ļoti iecienīts. Tam ir moderna un efektīva ražošanas struktūra, personīgā sporta speciālistu un fizioterapeitu komanda, kā arī funkcionāls un daudzveidīgs produktu klāsts. Produkcija pamatā tiek ražota Ķīnā, tiesa gan - atbilstoši ES likumdošanai, visi materiāli pārbaudīti un ieguvuši CE marķējumu.

Savukārt saulaini oranžais komplekts ir pašmāju Pranamat Eco produkts. Pranamat Eco ir Latvijas zīmols un Latvijā ražots produkts, kurš nu jau svin 10 gadu jubileju un ir plaši pazīstams visā pasaulē, jo produkciju sūta uz jebkuru pasaules valsti un, kā izrādās, tas pasaulē ir ieguvis savu popularitāti. Pranamat Eco produktus izstrādā cieši sadarbojoties ar veselības nozares speciālistiem, jogas terapeitiem un profesionāliem dizaineriem. Un šāda sadarbība ļauj uzņēmuma radīt unikālus, efektīvus un ekoloģiski tīrus produktus.



Sākšu ar sausiem tehniskajiem datiem:

Akupresūras komplekts Jimuta T sastāv no paklājiņa (68 x 42 x 2,5 cm) un spilvena (38 x 15 x 10 cm), kas ērti ievietoti kokvilnas somiņā, praktiskākai uzglabāšanai.
Paklājiņam ir 230 masāžas elementi, kur katram ir 27 adatiņas (kopā 6210 akupunktūras punktu), savukārt spilvenam 73 masāžas elementi, kas veido 1971 akupresūras punktu.

Jimuta T izmantotie materiāli:
Gan spilvenam, gan paklājiņam ārējā apvalka audums ir 100% dabiska kokvilna.
Masāžas elementi un adatas veidotas no hipoalerģiskas plastmasas, kas auduma virsmai piestiprinātas izmantojot termopresi (bezlīmes tehnoloģija).
Pildījums - porolons

Savukārt Pranamat Eco komplektiņu var nokomplektēt pats - izvēloties standarta paklājiņu, spilvenu, mini paklājiņu un somu. Populārākais komplekts - paklājiņš + spilvens.
Attiecīgi paklājiņa: 73 x 45 cm un spilvena izmēri ir 34 × 45 cm.
Paklājiņam ir 221 masāžas elements, kur katram lotosa ziedam ir 25 ziedlapiņas (5525 akupresūras punkti), savukārt spilvenam - 90 lotosa ziedi, kas veido 2250 masāžas punktus.
Pranamat Eco izmantotie materiāli:
Ārējais spilvena un paklāja pārvalks: 100% lins
Lotosu masāžas elementi: HIPS sertificēta plastika, kas audumam piestiprināta ar bezlīmes tehnoloģiju.
Spilvena pildījums: 100% griķu sēnalas
Pildījuma pārklājs: 100% kokvilna
Paklāja pildījums: 100% kokosa šķiedras


Jau pēc tehniskajiem datiem var pamanīt, ka katrs paklājiņš ir atšķirīgs.
Atšķirības, kuras uzskatu, ka ir vērts uzsvērt:

Izmantotie materiāli.
  • Pranamat Eco ir izmantoti tikai dabiski un eko materiāli - lins, kokvilna, paklājiņā kokosa plāksne, spilvenā griķu sēnalu pildījums, H.I.P.S plastika.
  • Jimuta T ir izmantota dabiska kokvilna, porolons, hipoalerģiska plastmasa. Visiem materiāliem ir CE marķējums - Eiropas Savienības materiālu drošības marķējums.
Dimensijas un izmēri.
  • Pranamat Eco ir izmēros lielāks, nedaudz garāks, platāks, spilvenam ērta forma. Masāžas adatiņas krietni spicākas un ~1/3 garākas (uz aci)
  • Jimuta T spilvenam ir rullīša forma, kas ir ērta muguras vidus daļas masāžai, paklājiņš ir nedaudz īsāks, arī akupresūras zona ir mazāka, jo katrs masāžas elements ir mazliet mazāks. Adatiņas ir maigākas, īsākas, noapaļotas.
Vizuālais noformējums.
  • Pranamat Eco ir ļoti elegants vizuālais izskats - rupjā lina tekstūra piešķir eleganci, masāžas elementi lotosa ziedu formā to padara īpaši pievilcīgu un kā odziņa visam ir lotosa zieda izšuvums uz paklājiņa. Produkts ir ļoti rūpīgi nostrādāts - katra vīlīte, katrs stūrītis. Kvalitāte ir izcila.
  • Jimuta T ir krietni vienkāršāks un lakoniskāks, bet tas noteikti neietekmē praktisko pielietojumu. Toties auduma krāsa ir piesātinātāka, košāka. Vīram vizuāli Jumuta T patīkot labāk. Tas nozīmē - gaumes jautājums !!!
Izcelsme.
  •  Pranamat Eco - izstrādāts un ražots Latvijā, katrs paklājiņš ir roku darbs.
  •  Jimuta T - izstrādāts Vācijā, ražots Ķīnā (nesaku ne pieci, ka arī šis ir roku darbs).
Cena.
  • Pranamat Eco - 174,80 EUR (komplekts paklājiņš + spilventiņš) vai vēl atbilstošāks komplekts - 207 EUR (paklājiņš + spilventiņš + soma).
  • Jimuta T - 36,95 EUR (paklājiņš + spilventiņš + soma).


Ja mēs neņemam vērā visu, kas saistīts ar produkta vizuālajiem elementiem (materiālus, izmērus, dimensijas, krāsas, izšuvumus utt.), tad ievērojamākā atšķirība ir masāžas elementi un pašas adatiņas.
Jumuta T masāžas elementi ir apmēram 2,8 cm diametrā, kamēr Pranamat Eco tie ir 3 cm. Toties katrā Jimuta T masāžas elementā ir par 2 adatiņām vairāk (27), kamēr Pranamat tās ir 25. Atzīšos gan - guļot uz matracīša nav lielas nozīmes tur ir 5500 vai 6500 adatiņas - galvenie punkti tiek stimulēti tā kā tā.
Jimuta T adatiņas apaļajā masāžas elementā ir izkārtotas kā stariņi (tā kā līnijās), kamēr Pranamat Eco - kā ziedlapiņas (pamīšus un viens vēl pašā viducī). Tīri no izkārtojuma viedokļa man šķiet, ka Pranamat Eco adatiņas izkārtojas drusku veiksmīgāk, guļot to, protams, nejūt, bet pēc tam to var vizuāli redzēt - kā izkārtojas punktiņi uz muguras. Bet, pieļauju, ka masāžas efektivitāti tas dadudz neietekmē (labojiet ja kļūdos!).



Mēģināju noķert atšķirību adatiņu garumā. Te gan ir jāatzīstas, ka Pranamat Eco ir pilnīgi savādāks - adatiņas ir krietni garākas (kā jau minēju - uz aci minēšu, ka pa kādu 1/3 daļu), bet adatiņas ir arī krietni asākas - tām gali ir īpaši spici. Savukārt Jimuta T adatiņas ir īsākas un to gali ir tā kā mazliet noapaļoti.

Teorētiski vajadzētu būt tā, ka Pranamat Eco iespiežas dziļāk un ātrāk, efektīvāk darbojas uz punktiem, atslābina muskulatūru, iekustina mikrocirkulāciju, utt. BET!!! Arī Jimuta T paveic savu darbiņu. Principā tas ko nodrošina Jimuta T ir līdzvērtīgs efekts - muskuļu atslābināšana, mikrocirkulācija, punktu masāža.





Es nevaru apgalvot, ka Pranamat Eco masāža ir dziļāka vai efektīvāka, bet tā noteikti ir spēcīgāka, tomēr abiem paklājiņiem sasniegtais rezultāts ir līdzīgs.
Ar ko jārēķinās - Pranamat Eco ir ļoti ass. Man joprojām ir grūti pie tā pierast - ļoti iespējams, ka man ir zems sāpju slieksnis, jo man tiešām sāp, līdz ar to es nevaru pilnībā atslābināties. Ja lieku kādu drāniņu vai atstāju krekliņu - masāžas jauda tiek samazināta PAMATĪGI (lai neteiktu, ka es neko nejūtu). Uz Jimuta T es mierīgi varu gulēt bez krekliņa. Sajūtas krietni maigākas, bet masāža jūtama. Godīgi - man gribētos kaut ko pa vidu, drusku maigāku kā Pranamat Eco, bet jaudīgāku kā Jimuta T.

Kas man patīk un kas nepatīk!

Pranamat Eco
  • PLUSI: 
    • Spilvena forma un pildījums. Ērtā forma un smagnējais griķu pildījums ir lielisks - to ir baigi ērti uzmest uz pleciem, lai iegūtu vieglo plecu masāžu. 
    • Paklājiņa pildījums - kokosa plāksne nodrošina stingrāku pamatu un jaudīgāku masāžu. Šis ir ērts variants lietošanai uz dīvāna un gultā - masāžas stiprums netiek tik ļoti mazināts uz mīkstās virsmas.
    • Dizains. Jā man patīk, tas ir skaists. Es vizuāli vien baudu matracīti, tam pieskaroties, to aplūkojot. Man ļoti patīk.
    • Pranamat Eco ir ražots Latvijā.
  • MĪNUSI:
    • Adatiņas ir ārkārtīgi asas. Ar laiku drusku pierod, bet ja kaut vienu dienu izlaiž - auč. Man tiešām sāp :( Nu labi - uz dīvāna ir drusku labāk, tur masāža nedaudz tiek slāpēta.
    • Cena :(
Jimuta T
  • PLUSI: 
    • Maigā masāža. Es tiešām varu atslābināties. Lai gan gribētos adatiņas maaazliet ņiprākas.
    • Cena. Un tas ir milzīgs pluss!!!
  • MĪNUSI:
    • Paklājiņa un spilventiņa pildījums - porolons ir pārāk mīksts, tas tā kā iegrimst un samazina masāžas jaudu. Man patiktu kokosa plāksne porolona vietā.
    • Pēc pirmās mazgāšanas paklājiņa pārvalks pamatīgi sarāvās (pa kādu 1 cm noteikti) :(
    • Ražots Ķīnā.

Kuru no paklājiņiem es izvēlētos?

Pranamat Eco es noteikti izvēlētos tad, ja tas būtu kādam dāvana - ekoloģiskie materiāli un vizuāli baudāmais noformējums to padara par ļoti, ļoti, ļoti skaistu dāvanu. Tāpat Pranamat Eco ir piemērots Tev, ja Tu ikdienā izvēlies tikai EKO preces vai tikai LATVIJĀ ražotas preces. Visbeidzot Pranamat Eco ir vērts iegādāties tad, ja Tu uz tā esi gatavs gulēt KATRU dienu, dienu no dienas - ilgstoši. Tā nav labākā izvēle svētdienas masāžai. Nav vērts tērēt tādu naudu. Visbeidzot - (neapgalvoju, bet minu) vismaz man tā šķiet, ka šis arī būs veiksmīgāks risinājums cilvēkiem ar palielinātu svaru - tīri fiziski pagarinātās adatiņas tiks labāk klāt punktiem.

Jimuta T es noteikti ieteiktu tad, ja Tev paklājiņu gribētos izmantot šad tad - laiku pa laikam, neregulāri, reti (vismaz nenožēlosi iztērēto naudu), protams, arī tad, ja Tu to lietosi regulāri - jo tas arī STRĀDĀ! Ja Tu esi ļoti jūtīgs pret sāpēm - iespējams Pranamat Eco Tev varētu būt pa stipru (tur gan būtu pa priekšu jāizmēģina). Ja finansiālais aspekts ir pats būtiskākais izvēlē. Jo Jimuta T cenas un funkcionalitātes attiecība ir ļoti laba.

Būsim godīgi - masāžu veic abi. Varbūt viens stiprāk, viens vājāk. Bet abi. Pārējais viss ir detaļas.


Bet vispār - ja ir iespēja, pirms izvēlēties sev īsto un vienīgo, izmēģini, paguli, izbaudi. Tagad, kad man ir šie divi, es sapratu, ka pirms pirkuma man reāli būtu jāatguļas uz visiem pēc kārtas un tikai tad es varētu izvēlēties sev īsto un vienīgo. Man tomēr tas komforts guļot ir baigi svarīgs. Un tagad man interese kādas adatiņas ir citiem tirgū pieejamajiem matracīšiem :D

Cenas jau minēju:
Pranamat Eco - 174,80 EUR (paklājiņš + spilventiņš), somu var piepirkt klāt pa 35 EUR.
Jimuta T - 36,95 EUR (pie oficiālajiem izplatītājiem - Ecofit.lv)


Lai skaisti!



P.S. Mana ikdienas realitāte. Meita Pranamat Eco pat virsū nekāpj, kamēr Jimuta T viņai ļoti patīk. Es šad tad guļu uz viena, šad tad uz otra. Dienās, kad man dikti sāp izvēlos Jimuta T. Citreiz sāku uz Jumuta T un tadd pēc 10 minūtēm pārkāpju uz Pranamat Eco, lai uzdotu pa virsu kārtīgu masāžu.
Un, ja Tev mājās ir mazs bērns - Tev nevajag papildus ortopēdisko paklājiņu. Šie abi lieliski noder mazo pēdiņu masāžai.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru