02 jūlijs, 2019

BioNike saules produkti

BioNike ir viens brīnišķīgs Itāļu dermokosmētikas zīmols. Īpaši jutīgas un alerģiskas ādas īpašnieces novērtēs BioNike plašo produktu klāstu, kas atbilst «bez Alergēnu filozofijai». Man simpatizē zīmola ādas kopšanas produkti - tad nolēmu izmēģināt arī saules līniju.


Man saules aizsargkrēmu lietošana ir ikdiena, tos lietoju pati un, dodoties ārā, tie obligāti ir arī manam bērnam. Kādēļ - statistika ir neapgāžama - saules kaitīgā ietekme ir ievērojama. Saules kaitīgais starojums rada ne vien melanomas risku, bet arī citu ādas vēžu riskus, kā arī ievērojami paātrina ādas novecošanās procesus. Pašās beigās es mēģināšu ne pārāk gari izkonspektēt vienu interesantu rakstu par sauli, D vitamīnu un saules aizsargkrēmiem. Man patika - tas sakrīt ar manu subjektīvo uztveri par šo jautājumu, jo daudzi aizbildinās ar D vitamīna sintēzi un sasules aizsargkrēmu nelietošanu.

Bet nu - pie lieliskajiem saules aizsargkrēmiem.

Kopumā BioNike piedāvā ļoti plašu klāstu saules aizsarglīdzekļu un pēc sauļošanās produktu. Tomēr Latvijas tirgū ir pieejama daļa - par tiem tad arī šajā rakstā.

BioNike Defence Sun matējošs fluīds ar SPF 30 un SPF 50+


Šis ir ļoti vieglas tekstūras fluīds ar matējošu finišu, īpaši piemērots sejas ādas aizsardzībai no saules. Fluīda tekstūra ir maiga, tas nav lipīgs vai taukains, fluīds neizraisa poru aizsprostošanos (nekomedogēns "Non-comedogenic"). Tas lieliski klājas un dod teicamu aizsardzību ādai. Fluīdam ir plaša UV spektra aizsardzība - gan UVA, UVB un arī IR staru aizsardzība, tas ir ūdensnoturīgs. Tam ir saudzīgs sastāvs un īpašs pro-repair komplekss, kas stiprina ādas pašaizsardzības spējas. Uz ādas fluīds uzvedas lieliski - tas ļoti ātri uzsūcas un nožūst, padarot ādu matētu. Netiek provocēta ādas pastiprināta taukošanās un spīdēšana. Lielisks variants ikdienas lietošanai.

BioNike Defence Sun fluīda losjons ar SPF 30 un SPF 50+


Vieglas tekstūras fluīda losjons, kas piemērots ķermeņa ādas aizsardzībai no saules. Tā pat kā sejas kopšanas fluīdam, arī šim losjonam ir plaša UV spektra aizsardzība - gan UVA, UVB un arī IR staru aizsardzība, kā arī saudzīgs sastāvs un īpašs pro-repair komplekss, kas stiprina ādas pašaizsardzības spējas. Losjons ir ūdensnoturīgs.
Losjons klājas viegli, labi izlīdzinās, uzsūcas un nepaliek lipīgs vai taukains, ir jūtama krēma kārtiņa, bet tas nerada papildus diskomfortu. Var izvēlēties augstu aizsardzības pakāpi SPF 30 vai ļoti augstu - SPF 50+.

BioNike Defence Sun saules aizsargeļļa ar SPF 50


Eļļai ir barojoša tekstūra, kas būs ideāla sausai ādai vai tiem, kas iecienījuši sauļošanās eļļas. Eļļai ir plaša spektra UV staru aizsardzība (gan UVa, gan UVB), kā arī tā ir ūdensnoturīga. Eļļas ērtais izsmidzinātājs ļauj to viegli uzklāt un atjaunot pēc nepieciešamības. Eļļa ādu padara zīdainu, tomēr ir jūtama arī eļļas kārtiņa. Mazliet vēsākās dienās tas nav mīnuss, taču pavisam karstajās dienās tas man radīja diskomfortu. Manai ādai vislabāk pie sirds iet losjona formāts.

Pats foršākais produkts - BioNike Defence Sun izsmidzināms aizsarglosjons bērniem ar SPF 30 un SPF 50+


Izsmidzināmais saules aizsarglosjons nodrošina īpašu aizsardzību maigai un jutīgai zīdaiņa un bērna ādai saules iedarbības laikā. Pateicoties ērtajam iepakojumam un vieglajai tekstūrai, produktu ir viegli uzklāt uz ādas un tas ir izstrādāts, lai saglabātu saules filtrus uz ādas virsmas, nodrošinot plaša spektra (UVA-UVB) aizsardzību. Īpaši izstrādāts augu komplekss palīdz izvairīties no brīvo radikāļu izraisītiem bojājumiem, ko provocē saules infrasarkanais starojums (IR), kā arī stiprina ādas dabīgo aizsardzības mehānismu un palīdz ādai pakāpeniski pielāgoties saulei.
Šis ir ļoti vieglas tekstūras saules aizsarglīdzeklis, kas forši klājas, ir super augstu ūdens noturību un smilšu izturīgs. Tas nav taukains, nav lipīgs, ļoti labi panesams. Manai princesei ļoti patīk gan iepakojums, gan arī pats krēms, kas nepadara lipīgu ādu un lieliski pasargā mazuli no saules ietekmes. Savai meitiņai vienmēr izvēlos augstāko aizsardzību - SPF50+

Pēc sauļošanās tikai viens - BioNike Defence Sun mitrinošs losjons pēc sauļošanās


Tas ir viss kas vajadzīgs ādai pēc saules - tas atjauno mitruma līmeni ādā, nostiprina un atsvaidzina to. Losjons nomierina ādu un paildzina iegūtā iedeguma noturību. Losjona sastāvā ir pro-repair komplekss, kas samazina ādā saules izraisītos bojājumus un stimulē ādas bioloģiskos pašatjaunošanās mehānismus.
Losjonam ir viegla un maiga tekstūra, kas ātri absorbējas, nogludina ādu un padara to maigu. Lielsiks gan pēc saules peldēm, gan arī ikdienai.


BioNike ir superforšs zīmols, tam ir lieliska kosmētika, kas noteikti jāizmēģina. Katru ceturtdienu Apotheka aptiekās ir 30% atlaides visai kosmētikai, un tās ir īstās dienas, lai atjaunotu krājumus. Bet vēl viens izdevīgs variants ir Euroaptiekas vasaras katalogs, kur ir 30% atlaides kupons visai kosmētikai. Tikai tad BioNike zīmols jāmeklē Akropoles lielajā aptiekā. Tā arī es esmu papildinājusi savus krājumus ar lielisko BioNike kolekciju.

Cenas produktiem svārstās 15-20 EUR robežās. Ar atlaidi var tikti pie saules krēma par 10-15 EUR, vai nav jauki?

Lai skaisti!





P.S. Te arī solītais konspekts par sauli, sauļošanos, saules aizsargkrēmiem un D vitamīnu, kas daudziem ir aizbildināšanās saules aizsargkrēmu nelietošanai.


Raksta autore apgalvo, ka kontrolētie pētījumi liecina, ka regulāra SPF 15 vai augstāka, plaša spektra sauļošanās līdzekļu lietošana samazina iespēju veidoties plakanšūnu vēžu formām par aptuveni 40 procentiem, melanomai par 50 procentiem un samazina priekšlaicīgu ādas novecošanos par 24 procentiem. Vai nav jauka statistika?

Savukārt runājot par sauli un D vitamīnu - pētījumi nekad nav atklājuši, ka ikdienas saules aizsargkrēmu lietošana izraisa D vitamīna nepietiekamību. Patiesībā cilvēki, kas ikdienā lieto sauļošanās līdzekļus, var nodrošināt D vitamīna līmeni.
 
Augsta SPF saules aizsarglīdzekļi ir paredzēti, lai filtrētu lielāko saules UVB starojumu, jo UVB bojājumi ir galvenais saules apdeguma cēlonis un var izraisīt ādas vēzi. Bet vienlaicīgi UVB viļņu garumi ir arī specifiskie viļņu garumi, kas izraisa D vitamīna ražošanu ādā. Kad āda ir pakļauta saules gaismas iedarbībai, tā ražo D vitamīnu. Saules ultravioletais B (UVB) starojums mijiedarbojas ar ādā esošo olbaltumvielu, ko sauc par 7-DHC, pārveidojot to par D3 vitamīnu, D vitamīna aktīvo formu. Tomēr klīniskie pētījumi nekad nav atklājuši, ka ikdienas saules aizsarglīdzekļu lietošana izraisa D vitamīna nepietiekamību. Faktiski dominējošie pētījumi liecina, ka cilvēki, kas katru dienu lieto sauļošanās līdzekļus, var saglabāt D vitamīna līmeni normā.

Viens no skaidrojumiem tam var būt tas, ka neatkarīgi no tā, cik daudz saules aizsarglīdzekļa tiek lietots vai cik augsts ir SPF, daži no saules UV stariem sasniedz ādu. SPF 15 sauļošanās filtrs filtrē 93 procentus UVB staru, SPF 30 filtrē 97 procentus, savukārt SPF 50 - 98 procentus. Tas nozīmē, ka no 2 līdz 7 procentiem saules UVB stariem sasniedz ādu, pat ar augstu SPF saules aizsargkrēmu. Un tas ir, ja saules aizsargkrēms tiek izmantots atbilstoši ražotāja norādītajam apjomam. Parasti gan izrādās, ka saules aizsargkrēms tiek lietots mazāk, nekā rekomendēts.


Interesants skatījums uz šo jautājumu - un vai ziniet, es tiešām piekritīšu. Es ar zobiem un nagiem aizstāvu saules aizsargkrēmus - tie ir jālieto, arī tad, ja "es tikai uz pāris minūtēm izskriešu ārā".

Pilns raksts te - Sun Protection AND Vitamin D (angļu valodā).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Ievadiet komentāru